Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Na GP Izačić slobode lišena jedna osoba

Objavljeno

na datum

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Izačić, 31. marta 2023. godine, lišili su slobode A.L. (1981.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, 24. marta 2023., lišili su slobode M.M. (1982.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela „napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“. Državljanka R. Hrvatske je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Hadžin Potok i predata službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu. Prethodno, 22. marta 2023., službenici ove jedinice su predali S.J. (1981.) službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, nakon što je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Bh. državljanka je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Dan ranije, 30. marta 2023., pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška lišili su slobode N.V. (1980.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bosanskoj Krupi zbog krivičnog djela „prevara“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu. Prethodno, službenici ove jedinice su 29. marta 2023. lišili slobode M.Š. (1958.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog krivičnih djela „krađa“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Također, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška službenici Jedinice GPBiH Gradiška su 26. marta 2023., lišili slobode P.G. (1993.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Gradiška raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Gradiška.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 29. marta 2023., lišili su slobode F.H. (1980.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Lukavac raspisala potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Policijske uprave Lukavac.Uz navedeno, službenici ove jedinice su 26. marta 2023., na prijelazu Orašje lišili slobode dvije osobe na osnovu raspisanih potraga. Za državljanina BiH i Republike Hrvatske I.K. (2001.) je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Za državljanina BiH i Republike Srbije M.R. (1996.) je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 29. marta 2023., lišili su slobode J.J. (1999.), nakon što je ustanovljeno da je za njom Policijska uprava Jajce raspisala potragu zbog krivičnog djela „prevara“. Državljanka R. Srbije je kontrolirana na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šepak i predata službenicima Policijske uprave Jajce.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 24. marta 2023., lišili su slobode S.Đ. (1985.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Šamcu zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Državljanin R. Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Donji Svilaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 23. marta 2023., na letu iz Malmea, lišili su slobode državljanina BiH i Kraljevine Švedske S.P. (1983.). Utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Predat je službenicima MUP-a Republike Srpske.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 23. marta 2023., lišili su slobode S.K. (1983.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Uvac i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 22. marta 2023., lišili su slobode T.N. (1988.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Zenici radi izdržavanja kazne zatvora. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Minhena. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo,saopćeno je iz GPBiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CAZIN

Jedna osoba poginula u sudaru dva vozila kod Cazina, saobraćaj i dalje obustavljen

Objavljeno

na datum

Administator

Tokom noći se dogodila saobraćajna nesreća na putu od Cazina prema Velikoj Kladuši u kojoj je jedna osoba poginula.

Kako je rekao Bahrudin Dželalagić, glasnogovornik MUP-a USK za Klix.ba nesreća se desila na putu M-42 Ćoralići-Skokovi u 00:20 sati.

Dva vozila su učestvovala u nesreći, prilikom čega je M.A (1990) smrtno stradao. Drugim autom je upravljao N. I. (2004).

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Policija i dalje vrši uviđaj na mjestu nesreće, a kako BIHAMK navodi, saobraćaj je u potpunosti obustavljen.

Za vrijeme obustave se vozila usmjeravaju na put preko Koprivne.

Kantonalno tužilaštvo i dalje vrši uviđaj jer je angažovan sudski vještak.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

UNSKO-SANSKI KANTON

Ministar Adnan Habibija sudjelovao u radu sastanka koji je organizovao federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak

Objavljeno

na datum

Administator

Adnan Habibija, ministar unutrašnjih poslova Unsko- sanskog kantona sudjelovao je u radu sastanka koji je, jučer u Sarajevu, organizovao federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sa kantonalnim ministrima unutrašnjih poslova.

Na zajedničkom sastanku federalnog i kantonalnih ministara unutrašnjih poslova razgovaralo se o prijemu novih kadeta na Policijsku akademiju

Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova te o detaljima plana obuke novih klasa kadeta i aktivnostima koje prethode uspostavljanju kvalitetnijeg sistema policijske obuke u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • U MUP- u USK odlučni smo da obrazujemo mlade policajce, podmlađujemo kadrove i jačamo policiju. Zato je značajan profesionalan pristup federalnog ministra Isaka koji je delegirao teme značajne za obuku novih kadeta, od potrebe povećanja smještajnih kapacita za potrebe kadeta na osnovnoj policijskoj obuci na Policijskoj akademiji do razmatranja plana i dužine trajanja osnovne policijske obuke. Sukladno odgovornosti koju policijski poziv podrazumijeva, nužna je profesionalna obuka, po najboljim standardima. Informisani smo i o problemima vezanim za nabavku uniformi za kadete i za policijske službenike u Federaciji Bosne i Hercegovine gdje smo dogovorili da se traži od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da u najkraćem roku izmijeni Pravilnik o postupku dodjele ugovora u oblasti odbrane i sigurnosti, zbog poteškoća s kojim se susreću policijski organi u F BiH u postupku javnih nabavki policijskih uniformi za policijske službenike. Sastanak smo iskoristili i da federalnom ministru Isaku prezentujemo potrebe kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova za specijalističkim obukama a jednoglasno smo usvojili zaključak da sva ministarstva unutrašnjih poslova, bez odlaganja raspišu konkurse za prijem novih policijskih službenika kako bi se što prije riješio problem nedostatka policijskih službenika u policijskim organima, kao i da se u Policijskoj akademiji FMUP-a intenziviraju specijalističke obuke policijskih službenika, kazao je nakon sastanka ministar Habibija.

Nastavi čitati

BOSANSKI PETROVAC

VIDEO – Bosanski Petrovac: Nakon požara primorani živjeti u nehumanim uvjetima

Objavljeno

na datum

Administator

U Bosanskom Petrovcu početkom februara ove godine je izbio požar na zgradi socijalnoga stanovanja. Požar je zgradu učinio potpuno neuvjetnom za život, a veliki broj stanara ostao je bez doma.

Uprkos tomu, neki nemaju alternativu, pa su u zgradi ostali. Danas kažu, žive kako moraju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu