Connect with us

VELIKA KLADUŠA

Bizaran slučaj na GP Maljevac: Hrvat kažnjen na granici jer je automobil popravio u BiH

Objavljeno

na datum

Jedan vozač se našao u nevjerovatnoj situaciji jer je kažnjen na ulasku u Hrvatsku, tačnije na GP Maljevac, zbog ugrađenih dijelova u njegov automobil kojeg je popravio u Bosni i Hercegovini.

Muškarac koji je inače hrvatski državljanin, boravio je u Bosni i Hercegovini na području USK preko vikenda i tamo mu se desio kvar na vozilu.

“Pukao mi je zupčasti remen i nisam mogao nastaviti vožnju jer to je veliki kvar na vozilu. Kako bi se mogao vratit ja sam potražio majstora koji mi je popravio auto, dao račun koji je iznosio 1.660 KM i nakon par dana krenuo sam jučer, 13. marta preko graničnog prijelaza Hrvatska Kostajnica kući”, rekao je ovaj vozač, prenosi GP Maljevac.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kriv je što nije podnio carinsku deklaraciju za ugrađene auto dijelove u lični automobil, a kao dokaz je račun koji je pronađen u vozilu, navodi se u prekršajnom nalogu.

“Dolaskom na granicu na pitanje carinika sam odgovorio da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao, ali on je našao račun kojeg nisam ni skrivao od popravka vozila, nisam ni znao da je veliki carinski prekršaj popravit auto da možeš nastaviti putovanje. I onda kreće ‘igranka’ kao da vozim drogu a ne postavljene autodijelove koji su već i polovni jer su ugrađeni na vozilo”, dodao je.

Rečeno mu je kako je kažnjen što po njihovom ispada krijumčari već postavljene autodijelove. Kazna je bila 481 euro sa troškovima, navodi šokirani vozač.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: Bivšoj supruzi slao glasovne poruke prijetećeg sadržaja

Objavljeno

na datum

Administator

Policiji u Velikoj Kladuši jučer u prijepodnevnim satima ženska osoba R. P. N. prijavila je svog bivšeg supruga P. D., potvrđeno je za portal “Avaza” iz MUP-a USK.

Prema navodima iz prijave, ženi je bivši suprug putem glasovnih poruka uputio više prijetnji vulgarnog sadržaja.

Upoznati su policijski službenici u Velikoj Kladuši i Tužilaštvo USK koje je naložilo da se sprovedene istraga za krivično djelo nasilja u porodici – kazao je za „Avaz“ Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: Zbog narkotika procesuirano pet dilera

Objavljeno

na datum

Administator

MUP USK

Dana 24.01.2023 godine policijski službenici Uprave policije MUP-a USK, su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, te na osnovu Naredbe Općinsko suda u Cazinu, na pet lokacija na području Cazina vrše pretrese stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenih lica i to Ć. R., D. O., M. I. i S. J. svi iz Cazina.

Kod navedenih lica zasad je pronađena neodređena količina praha bjele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“, te veća količina novca u raznim apoenima i mobilni telefoni, a koje se dovodi u vezi sa prodajom opojnih droga,saopćeno je iz MUP-a USK.

Navedena lica su lišena slobode te će biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a uz Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238. KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Umjesto u školskim klupama, Enes (15) dane provodi sanirajući krajiške puteve

Objavljeno

na datum

Administator

Slika petnaestogodišnjaka koji radi posao u firmi koje novac dobijaju za održavanje puteva obišla je regiju. Ekipa N1 je posjetila Johovice gdje živi porodica Enesa Džananovića, i uvjerila se šta stoji iza ovog nesvakidašnjeg podviga petnaestogodišnjeg dječaka – borba za goli opstanak.

Umjesto u školskim klupama, petnaestogodišnji Enes Džananović, dane provodi na lošim krajiškim putevima. Cestu koja vodi do Graničnog prelaza Hadžin potok sanirao je vlastitim sredstvima. Ekipi N1 pokazuje uplatnicu za frakciju koju je nasuo 250KM.

“Pošto sam naručio ovaj pijesak, prvo odvajam jedri i sitni pijesak, sitni stavljam u rupe, i tako cijeli dan prolazi. Malo odmaram, malo radim. Nekada se zna desiti da daju marku, dvije, pet, kako ko, da narod. Jedanaest i po kilometara, otprilike dva sata”, kazao je Enes Džananović.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ni prvi razred srednje škole nije završio, ispisao se jer njegova šestočlana porodica nema novca. Najstariji brat Džanan završio je srednju školu, sestra Džana i on, iako im je za to vrijeme, ne idu. Jedini se, u područnoj školi u Johovici školuje najmlađi brat- Jasmin.

“Bih nastavio kada bih imao finansije, iduće godine u devetom mjesecu, nastavio bih dalje ići te tri godine”, kazao je za N1 Enes.

Želja mu je da kupi traktor i plugove, ali i da postane mehaničar, kaže već sada zna da popravlja motore. Osim na cesti, novac zarađuje i koseći, radeći sitne popravke na automobilima, a radio je, priča i na farmi.

“Nemamo dovoljno para, ali opet, kraj se s krajem sastavlja, ne žalim se, trenutno radim na ovoj cesti. Nekome idem u dnevnice raditi”, istakao je Enes.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Od novca kojeg zaradi pomaže porodici. Otac, priča Enesova majka, je lošeg zdravstvenog stanja. Imaju malo ovaca i dvadesetak koka. Prodaja jaja i jagnjadi su im takođe prihod. Nikakvu pomoć od države, kažu, ne primaju.

“Od toga živimo, što on i stariji brat zarade. Voljela bih da nam neko može pomoći, što se tiče poljoprivrede. Mi smo imali plastenike, to smo držali, imamo iskustvo, ali je nama nevrijeme uništilo. Voljeli bismo da to opet nekako priuštimo i da se i dalje bavimo poljoprivredom. Suprug ne može raditi, ranjen je invalid, a ja sam kući sa djecom, i to nam je dobro došlo”, kazala je Jasmina Džananović, Enesova majka.

Da nesreća ne ide sama, Enes, priča, prevaranti su više puta za njihovu porodicu skupljali novac. Kada ga skupe, nestanu bez traga. Tako su rupe na putu, postale jedini sigurni, izvor prihoda.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu