Connect with us

BIHAĆ

Šuhret Fazlić: Obično, kad nam u Sarajevu kroje gaće, mi se Krajišnici probudimo krvavih gaća

Objavljeno

na datum

Šuhret Fazlić, bivši gradonačelnik Bihaća, predsjednik POMAK-a, kazao je za N1 da je kao građanin sretan da će napokon nakon pet mjeseci od izbora biti formirana Vlada USK. Ali da je razočaran kako se sve to odigralo jučer u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu.

“Obično, kad nam u Sarajevu kroji gaće, mi se ujutro Krajišnici probudimo krvavih gaća. Nisam sretan zbog toga, mogli su se ovdje dogovoriti. Mi smo stranka koja je svoju kampanju gradila na kritikama NES-a, na načinu na koji oni vladaju ovdje u USK. Postoje neke dobre stvari koje su premijer Ružnić i neki ministri radili, kritike se odnose na rad NES-a. Mi smo javno rekli da nećemo u vlast sa NES-om i nismo pokušavali da se utrpamo”, kazao je Fazlić.

On je rekao da je POMAK dao podršku NiP-u. Da su samo željeli da se vlast formira, ne tražeći ništa za POMAK, a nudeći NiP-u svoja tri glasa za formiranje vlasti.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Ušli bismo u kvotu NiP-a, ako bismo, htjeli smo samo da se stvari pokrenu. Ali očigledno da je NES od prvog dana imao sasvim drugi plan. Krajina nije bitna ljudima u Sarajevu koji vode stranke, koji su decision makeri, bitna je Federacija i kako će se stvari odrediti u Federaciji. Bitna su četiri pet glasova NES-a i Stranke za BiH. Mi uopće nismo bitni. To mene žalosti. Kad smo im trebali da dajemo čovjeka u Dom naroda, onda je ovdje došao Nermin jedan, Nermin drugi, Forto i Dino Konaković i pustili su tri mjeseca da se to samo odvija. Onda su dali NES-u da bude taj koji će u Krajini to uraditi. Mi smo i to prihvatili samo da se radi. NES je od prvog dana imao plan da uđe u Vladu Federacije BiH, bez SDA i bez POMAK-a, sa Osmorkom i da 16. bude neko iz B3 (kojeg čine POMAK, NS i dio NiP-a). To je bio plan.

Ovo je rađeno zbog Federacije, mi smo njih B3 natjerali da ovo urade, jer je njima savršeno odgovaralo da rade u tehničkom mandatu. Ovo je sve zbog Vlade FBiH. Ne bi sinoć sjedili Bakir i Ogrešević i Komšić u Sarajevu, još u zgradi Predsjedništva BiH, da nije u pitanju Federacija.

Sutra se u Parlamentu Federacije usvaja se Zakon o zaduženju FBiH da se pravi tramvajska pruga od 40 miliona KM, a mene su ovdje u Federaciji pet godina, da izvinite, handrili zbog toga što sam uradio eksproprijaciju zemljišta za aerodrom. Napravljen je kružni tok od dva miliona od Svjetske banke i aman jarabi mi se trebamo čuditi tome. Ako će ova vlast donijeti bolji status Krajine u Sarajevu, imat će moju podršku i sva tri zastupnika POMAK-a u Skupštini Kantona”, kazao je Šuhret Fazlić.

Na pitanje da li misli da će funkcionisati vlast SDA i NES-a, s obzirom na njihovu burnu zajedničku prošlost, odgovorio je:

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Veliki broj političara smatra da u politici možete reći sve, uraditi sve i ponovo nastaviti pričati ukoliko su interesi iza toga, pozicija, vlast, novac, zapošljavanje. Danas mi je neko poslao za Rifeta Hozanovića, njemu su navodno nekad postavili bombu pod auto pa on proziva SDA. Dakle, to traje već deset godina. Žao će mi biti ako ovo ne bude funkcionisalo, jer to nikome ne koristi”, kazao je Šuhret Fazlić.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BIHAĆ

Bihać: Pijan urinirao na javnom mjestu pa vrijeđao patrolu koja je došla na poziv građana

Objavljeno

na datum

Administator

U Bihaću je jedan muškarac prekršajno kažnjen nakon što je urinirao na javnom mjestu, a potom vrijeđao policijsku patrolu, potvrđeno je za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Događaj se desio jučer u bihaćkom naselju Ozimice 1, a građani su u 14.39 sati policiji prijavili muškarca.

Policijska patrola pronašla je prijavljenog K. M. koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Tom prilikom nije propustio da vrijeđa patrolu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • Njemu je uručen prekršajni nalog jer je vršeći fiziološku potrebu izložio intimni dio tijela pogledu drugom, a zatim i omalovažavao ovlaštena službena lica prilikom vršenja službenih poslova i zadataka – rečeno je u za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Nastavi čitati

BIHAĆ

Potvrđena optužnica protiv direktorice Doma zdravlja Bihać, Ministra zdravstva USK i privatne apoteke BPharm te njene odgovorne osobe

Objavljeno

na datum

Administator

Bihać, 16. mart – Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Šabulić Dženisa (43) iz Bihaća, pravnog lica Privatna zdravstvena ustanova BPharm Bihać, Softić Kasumović Anele (43) iz Bihaća i Kapić Hazima (65) iz Cazina.

Stavlja im se na teret počinjenje više krivičnih djela, konkretno

-Šabulić Dženisu krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. KZ FBIH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

-PZU BPharm Bihać krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. a u vezi sa članom 128. stav 1. tačka a) KZ FBIH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. u vezi sa članom 128. stav 1. tačka a) KZ FBIH,

Softić Kasumović Aneli krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Kapić Hazimu krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Optuženima se stavlja na teret da su u okvirima svojih ovlaštenja nezakonito pogodovali apoteci BPharm da protivno Zakonu i Pravilniku posluje u prostorijama Doma zdravlja Bihać bez provođenja javne procedure i bez ugovora zaključenog na temelju zakonske procedure.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Predmetna optužnica je rezultat iscrpne istrage Tužilaštva, tijekom koje je saslušano veliki broj svjedoka, te je sudu predloženo izvođenje preko 240 materijalnih dokaza,saopćeno je iz Tužilaštva USK.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

MUP USK: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području Grada Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Obavještavamo javnost da će u vremenskom periodu od 21.03. do 23.03.2023.godine (utorak, srijeda i četvrtak) policijski službenici Policijske stanice Bihać izvršiti pojačanu kontrolu vozila sa kojim se vrši prevoz robe i stvari-dostavna vozila, vozila brze pošte i kontrola svih vozila koja se bave prevozom roba, s akcentom na kontroli: tehničke ispravnosti, upravljanje neregistriranim vozilom, posjedovanje propisne rezervne opreme, posjedovanje u vozilu dokumentacije propisane Zakonom o cestovnom prijevozu F BiH (putni nalog, važeće rješenje o ispunjavanju tehničko-eksplotacijskih uslova za vozilo, karton preventivnog tehničkog pregleda, licenca za obavljanje javnog prevoza, ljekarska uvjerenja, prateća dokumentacija prevoza robe i stvari),saopćeno je iz MUP-a USK.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu