Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Imenovana nova Vlada Unsko-sanskog kantona koju čine SDA, DF, NES i SBiH

Objavljeno

na datum

Skupština Unsko-sanskog kantona danas je potvrdila novi saziv Vlade tog kantona nakon što je predlaganje novog saziva Vlade dobio Mustafa Ružnić, koji je vodio izvršnu vlast i u prošlom mandatnom periodu.

Novu sastav Vlade, uz premijera Ružnića, čine ministri: Muriz Halkić kao ministar zdravstva, rada i socijalne politike, Adis Džanić, na poziciji ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Senad Dizdarić kao ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Samra Mehić nova je ministrica privrede, Edvin Alijanović je ministar obrazovanja, nauke, kulture, vjere i sporta, Božidar Živko ministar unutrašnjih poslova, dok je Esad Bašagić ministar za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida, Sanel Mahić ministar je finansija te je Dragan Polimanac ministar pravosuđa i uprave.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Čast je ponovo treći put, stati pred vas kao mandatar i predstaviti vam sastav nove Vlade Unsko-sanskog kantona. Uspostavljanje političke stabilnosti, pored toga što je bitan faktor u općem privrednom ambijentu, dokazaće odgovornost u ispunjavanju obećanja da ćemo iskreno i odgovorno služiti građanima i državi. Tako se čuva i gradi država u miru. I to je naš osnovni cilj. Rad novog sastava Vlade doslovno počinje od ovog trenutka kad polože zakletvu. Ja je s ponosom izgovoram treći put i nikad je nisam shvatao mandatno jer sam se zakleo srcem, s iskrenim nijetom i čistim obrazom. To je zakletva vama, građanima, našoj Krajini i našoj domovini” kazao je Ružnić.

Novi-stari premijer Vladu je informisao je o aktivnostima koje su u toku i programskim ciljevima ističući da je prioritet finalizacija Budžeta.

Novu Vladu imenovala je dvotrećinska većina, odnosno dvadeset od trideset zastupnika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: Bivšoj supruzi slao glasovne poruke prijetećeg sadržaja

Objavljeno

na datum

Administator

Policiji u Velikoj Kladuši jučer u prijepodnevnim satima ženska osoba R. P. N. prijavila je svog bivšeg supruga P. D., potvrđeno je za portal “Avaza” iz MUP-a USK.

Prema navodima iz prijave, ženi je bivši suprug putem glasovnih poruka uputio više prijetnji vulgarnog sadržaja.

Upoznati su policijski službenici u Velikoj Kladuši i Tužilaštvo USK koje je naložilo da se sprovedene istraga za krivično djelo nasilja u porodici – kazao je za „Avaz“ Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: Pijan urinirao na javnom mjestu pa vrijeđao patrolu koja je došla na poziv građana

Objavljeno

na datum

Administator

U Bihaću je jedan muškarac prekršajno kažnjen nakon što je urinirao na javnom mjestu, a potom vrijeđao policijsku patrolu, potvrđeno je za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Događaj se desio jučer u bihaćkom naselju Ozimice 1, a građani su u 14.39 sati policiji prijavili muškarca.

Policijska patrola pronašla je prijavljenog K. M. koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Tom prilikom nije propustio da vrijeđa patrolu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • Njemu je uručen prekršajni nalog jer je vršeći fiziološku potrebu izložio intimni dio tijela pogledu drugom, a zatim i omalovažavao ovlaštena službena lica prilikom vršenja službenih poslova i zadataka – rečeno je u za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: Zbog narkotika procesuirano pet dilera

Objavljeno

na datum

Administator

MUP USK

Dana 24.01.2023 godine policijski službenici Uprave policije MUP-a USK, su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, te na osnovu Naredbe Općinsko suda u Cazinu, na pet lokacija na području Cazina vrše pretrese stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenih lica i to Ć. R., D. O., M. I. i S. J. svi iz Cazina.

Kod navedenih lica zasad je pronađena neodređena količina praha bjele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“, te veća količina novca u raznim apoenima i mobilni telefoni, a koje se dovodi u vezi sa prodajom opojnih droga,saopćeno je iz MUP-a USK.

Navedena lica su lišena slobode te će biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a uz Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238. KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu