Connect with us

CAZIN

Cazin: Svekrva sa sinom pretukla snahu

Objavljeno

na datum

Policijskoj stanici Cazin obratila se M.V. (35) koja je prijavila nevjenčanog muža O.M. (27) i njegovu majku O.S. (47) zbog nasilja.

Naime, M.V. (35) je odlučila da napusti vanbračnu zajednicu s O.M. (27), te se vrati kod roditelja u Bihać. Međutim, kada je spremala stvari za povratak roditeljima, O.S. (47) je fizički nasrnula na nju, a nakon toga i O.M. (27) je udario u šakom u predjelu glave.

M.V. (35) je primljena u Dom zdravlja Cazin gdje su joj konstantovane lakše tjelesne povrede, dok su O.S. (47) i O.M. (27) lišeni slobode.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CAZIN

Cazin: Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 42 osobe afroazijskog porijekla

Objavljeno

na datum

Administator

Uhapšen je državljanin Bosne i Hercegovine (BiH) inicijala E. B. (36) zbog pokušaja krijumčarenja 42 osobe afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području općine Cazin. E. B. je krijumčario migrante u kombiju bh. nacionalnih oznaka.

Krijumčarene osobe su u Upitnicima za migrante izjavile da dolaze iz Sirije (13), Nepala (9), Republike Turske (7), Narodne Republike Kine (6), Indije (5), Šri Lanke (1) i Pakistan (1).

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, kao i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

VIDEO – Unapređenje zimskog turizma u USK-u: Bihać i Cazin ostvaruju velike pomake

Objavljeno

na datum

Administator

Unsko-sanski kanton svake godine bilježi značajne rezultate kada je riječ o ljetnom turizmu. Međutim, Bihać i Cazin nastoje potaći na veće ulaganje u zimski turizam i prema statističkim podacima ostvareni su veliki pomaci. Naročito kada govorimo o posjetama Štrbačkom buku.

Nastavi čitati

CAZIN

Tužilaštvo USK: Potvrđena optužnica protiv Zlatka Sabljakovića iz Cazina, bivšeg direktora JU OŠ „Cazin I“ Cazin zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja

Objavljeno

na datum

Administator

Rješenjem Općinskog suda u Cazinu od 20.12.2023.godine potvrđena je optužnica protiv Zlatka Sabljakovića (61) iz Cazina zbog postojanja osnovane sumnje da je u periodu od 04.09.2017. godine do 02.01.2019.godine u svojstvu odgovorne osobe – direktora JU Osnovne škole „Cazin I“ Cazin svjestan činjenice da iskorištavanjem svojih dužnosti i povjerenih mu ovlaštenja postupa protivno Pravilniku o radu škole kojim je propisano da se uposlenici biraju na osnovu konkursa za koji je potrebna saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona nezakonito zaposlio M.L.i K.N., na radno mjesto „nastavnika“ kojim su zaključeni ugovori na određeno vrijeme, P.S. na radno mjesto „bibliotekar“ na neodređeno vrijeme, A.B.P., A.P. i M.E. na radno mjesto „nastavnik“ na neodređeno vrijeme, S.S., B.M. i B.N. na radno mjesto „pomoćni tehnički radnik“ na određeno vrijeme i S.S. na isto radno mjesto na neodređeno vrijeme uslijed čega je navedenim licima pribavio korist u vidu zasnivanja radnog odnosa na određeno i neodređeno vrijeme čime je počinio krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. u vezi sa članom 55. Krivičnog zakona Federacije BiH,saopćeno je iz Tužilaštva USK.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu