Connect with us

BIHAĆ

Bihać: Mještani Velikog Luga strahuju od pasa lutalica

Objavljeno

na datum

Napušteni psi koji lutaju gradom svakodnevni su problem u Bihaću.

Dok se udruženja za zaštitu životinja protive hvatanju pasa lutalica tvrdeći da se to radi na grub način, građani sve češće izražavaju nezadovoljstvo odnosom nadležnih prema tom problemu.

Mještani bihaćkog naselja Veliki Lug već duže vrijeme se suočavaju problemom povećanja broja pasa lutalica koje, tvrde, neko tokom noći dovozi i ostavlja u ovu mjesnu zajednicu. Trenutno ih ima oko 50-ak, lutaju naseljem gladni i opasni. Mnogi strahuju za sigurnost svoje djece i plaše se napada čopora koji mogu kobno završiti.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

– Djeca na ulici nisu sigurna zbog stalnog prisustva pasa lutalica kojima je ulica postala dom. Malo koja ulica da ima u našoj mjesnoj zajednici, da se može slobodno prošetati a da vas ne napadnu dva-tri psa. Nekoliko puta je dolazio Komrad na poziv građana, ali oni se ne trude da ih uhvate, samo se provozaju – kaže Huska Kasić, mještanin Velikog Luga.

Alen Čelebić je također mještanin ove mjesne zajednice, ima malu djecu i ne osjeća se ugodno kada zna da se psi lutalice slobodno kreću ulicama ovog naselja.

– Dolazim da počistim snijeg pored puta, nailazi grupa tih pasa, potjeram ih a dvojica se vrate i počnu lajati na mene. Kreću prema meni i ostali. Sreća pa sam imao lopatu i sreća pa dijete nije naišlo kao što moj mali zna proći do majke. Stvarno sramota, ima ih sve više i više – napisao je Alen Čelebić u jednom od komentara na društvenim mrežama.

Odlukom Grada Bihaća JKP Komrad dobilo je odluku da može vršiti hvatanje pasa lutalica, ali je potrebno da građani nazovu i prijave lokaciju kaže Ferhad Zulić, član Savjeta Mjesne zajednice Veliki Lug.

Na moju inicijativu naša Mjesna zajednica je dobila dva kaveza koji će se mobilno postavljati gdje ima potreba, s toga očekujemo pozive građana da jave lokaciju kako bi mogli djelovati – sugeriše Zulić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BIHAĆ

Bihać: Pijan urinirao na javnom mjestu pa vrijeđao patrolu koja je došla na poziv građana

Objavljeno

na datum

Administator

U Bihaću je jedan muškarac prekršajno kažnjen nakon što je urinirao na javnom mjestu, a potom vrijeđao policijsku patrolu, potvrđeno je za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Događaj se desio jučer u bihaćkom naselju Ozimice 1, a građani su u 14.39 sati policiji prijavili muškarca.

Policijska patrola pronašla je prijavljenog K. M. koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Tom prilikom nije propustio da vrijeđa patrolu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • Njemu je uručen prekršajni nalog jer je vršeći fiziološku potrebu izložio intimni dio tijela pogledu drugom, a zatim i omalovažavao ovlaštena službena lica prilikom vršenja službenih poslova i zadataka – rečeno je u za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Nastavi čitati

BIHAĆ

Potvrđena optužnica protiv direktorice Doma zdravlja Bihać, Ministra zdravstva USK i privatne apoteke BPharm te njene odgovorne osobe

Objavljeno

na datum

Administator

Bihać, 16. mart – Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Šabulić Dženisa (43) iz Bihaća, pravnog lica Privatna zdravstvena ustanova BPharm Bihać, Softić Kasumović Anele (43) iz Bihaća i Kapić Hazima (65) iz Cazina.

Stavlja im se na teret počinjenje više krivičnih djela, konkretno

-Šabulić Dženisu krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. KZ FBIH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

-PZU BPharm Bihać krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. a u vezi sa članom 128. stav 1. tačka a) KZ FBIH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. u vezi sa članom 128. stav 1. tačka a) KZ FBIH,

Softić Kasumović Aneli krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Kapić Hazimu krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Optuženima se stavlja na teret da su u okvirima svojih ovlaštenja nezakonito pogodovali apoteci BPharm da protivno Zakonu i Pravilniku posluje u prostorijama Doma zdravlja Bihać bez provođenja javne procedure i bez ugovora zaključenog na temelju zakonske procedure.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Predmetna optužnica je rezultat iscrpne istrage Tužilaštva, tijekom koje je saslušano veliki broj svjedoka, te je sudu predloženo izvođenje preko 240 materijalnih dokaza,saopćeno je iz Tužilaštva USK.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

MUP USK: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području Grada Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Obavještavamo javnost da će u vremenskom periodu od 21.03. do 23.03.2023.godine (utorak, srijeda i četvrtak) policijski službenici Policijske stanice Bihać izvršiti pojačanu kontrolu vozila sa kojim se vrši prevoz robe i stvari-dostavna vozila, vozila brze pošte i kontrola svih vozila koja se bave prevozom roba, s akcentom na kontroli: tehničke ispravnosti, upravljanje neregistriranim vozilom, posjedovanje propisne rezervne opreme, posjedovanje u vozilu dokumentacije propisane Zakonom o cestovnom prijevozu F BiH (putni nalog, važeće rješenje o ispunjavanju tehničko-eksplotacijskih uslova za vozilo, karton preventivnog tehničkog pregleda, licenca za obavljanje javnog prevoza, ljekarska uvjerenja, prateća dokumentacija prevoza robe i stvari),saopćeno je iz MUP-a USK.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu