Connect with us

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: U četvrtak i petak najavljeno više prekida u elektronapajanju

Objavljeno

na datum

Električna energija

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnoj jedinici Velika Kladuša prema sljedećem rasporedu:

U četvrtak, 09. marta

od 10:00 do 11:00h trafopodručja: RP Hajrat, Kurtići, Farma Donja Slapnica, Donja slapnica, Vodovod slapnica, Jablan, Donja Slapnica 2, Todorovska Slapnica 3, Krokinac, Todorovska Slapnica 2, Gornja Slapnica, Todorovska Slapnica 1, Todorovska Slapnica 4, Muheljići, Golubovići 2, Golubovići 1, Čuturići, Golubovići 3, Todorovo 2, Todorovo 1, Mrcelji 1, Mrcelji 2, Čelinja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

od 11:00 do 12:00 trafopodručja: Vrnogračka brda, Maćoša, GSM Pehovo, Šestanovac 2, Vrnogračka Glava.

od 12:00 do 13:00h trafopodručja: Poljice 2, Sanitex

U petak, 10. marta

od 09:00 do 15:00 sati trafopodručja: GSM Repetitor Prokres, Trnovi 1, Kumarica 2, Kumarica, Caprag, Klupe, Kooperacija, Podzvizd 2, Podzvizd 3, Kosa, Orčeva Luka, Podzvizd 1, Rajnovac 1, Rajnovac 4, Bečići, Rajnovac 2 i Ramići.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

od 10:00 do 15:00 sati trafopodručja: RP Hajrat, Kurtići, Farma Donja Slapnica, Donja slapnica, Vodovod slapnica, Jablan, Donja Slapnica 2, Todorovska Slapnica 3, Krokinac, Todorovska Slapnica 2, Gornja Slapnica, Todorovska Slapnica 1, Todorovska Slapnica 4-Muheljići, Golubovići 2, Golubovići 1, Čuturići, Golubovići 3, Todorovo 2, Todorovo 1, Mrcelji 1, Mrcelji 2, Čelinja.

od 10:00 do 11:00h trafopodručja: Vrnograč Grad, Rohr-kamin, Vrnogračka slapnica, Farma Elezovići 3, Jaretina, Delikatesa

od 11:00 do 12:00h trafopodručja: Poljice 1, Mekanovići, Radića Most

od 12:00 do 13:00h trafopodručja: RP Bosanska Bojna, Gradina 1, Grabovčić, Bosanska Bojna 1, Bosanska Bojna 2, Bosanska Bojna 3.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: Kod uposlenika škole pronađena droga namjenjena za prodaju

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 26.09.2023. godine u poslijepodnevnim satima inspektori Sektora kriminalističke policije i policajci Policijske stanice Vel. Kladuša su u Ulici Zuhdije Žalića kontrolisali putnički automobil mercedes BiH registarskih oznaka sa kojim je upravljao Ć. Z. rođen 1982 godine iz mjesta Mala Kladuša te tom prilikom u vozilu pronašli dvije plastične vrećice sa određenom količinom suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na „marihuanu“, pakovanje nepoznate praškaste materije bjele boje i digitalnu vagu.

Nakon navedenog pronalska pristupilo se pretresanju porodične kuće navedenog lica kao i prostorija u objektu Osnovne škole u Todorovskoj Slapnici gdje je zaposlen. Tom prilikom je kod kuće osumnjičenog pronađena dodatna količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis sativa L“, neutvrđena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu „amfetamin“ (speed), jedna digitalna vaga za precizno mjerenje i mobilni telefon.

Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti a 41-jednogodišnjak je lišen slobode te je nad istim zavedena kriminalstička obrada zbog osnova sumje da je počinio KD „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ ,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Sud u Bihaću potvrdio optužnicu protiv Fikreta Abdića zbog zloupotrebe položaja

Objavljeno

na datum

Administator

Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK protiv Fikreta Abdića, načelnika Općine Velika Kladuša, zbog krivičnog djela “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”.

Kako se navodi, optuženom se stavlja na teret postojanje osnovane sumnje da je u januaru tekuće godine prekoračio granice svog službenog položaja i nadležnosti općinskog načelnika.

Naime, prema optužnici, Abdić je optužen da je donio Pravilnik o izradi, upotrebi, čuvanju i uništavanju pečata u organu uprave Općine Velika Kladuša, kojim je na sebe preuzeo sva ovlaštenja u pogledu izrade, upotrebe, čuvanja i uništavanja pečata Općinskog vijeća Velika Kladuša, iako je bio svjestan da je Općinsko vijeće poseban predstavnički organ građana i odvojen od općinskog organa uprave i da on kao općinski načelnik nema ovlaštenja u obavljanju poslova iz djelokruga nadležnosti Općinskog vijeća.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Nakon toga je na zahtjev Općinskog vijeća za povrat pečata od 06.02.2023. godine odbio vratiti pečat tom organu, na koji način je teže povrijedio pravo Općinskog vijeća na obavljanje poslova iz svoje nadležnosti, onemogućivši istom da upotrebljava pečat u svrhu ovjeravanja općih i drugih akata koje u okviru svojih ovlaštenja donosi Općinsko vijeće i potvrđivanja njihove izvornosti te nemogućnosti njihovog objavljivanja u službenom glasilu Općine Velika Kladuša”, saopćeno je.

Nakon potvrđivanja optužnice, u narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji od Općinskog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

GP BiH: Na graničom prijelazu Velika Kladuša slobode lišena jedna osoba

Objavljeno

na datum

Administator

Granična policija BiH

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša, 30. maja 2023. godine, lišili su slobode DŽ.S. (1997.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor. Dan ranije, 29. maja 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode B.G. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Širokom Brijegu zbog krivičnog djela teška krađa.

Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu. Prethodno, 24. maja 2023., službenici Jedinice GPBiH Velika Kladuša su predali H.Č. (1991.) službenicima Policijske stanice Velika Kladuša, nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 30. maja 2023., na letu iz Frankfurta, lišili su slobode M.M. (1984.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Istoga dana, službenici ove jedinice su na letu iz Istanbula lišili slobode E.F. (1973.) jer je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Banovićima zbog krivičnog djela krađa. Oboje bh. državljana je predato službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo su, 23. maja 2023., lišili slobode Y.B. (1994.), državljanina Republike Turske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden za njim raspisao potjernicu zbog krivičnih djela napad i zlostavljanje. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 27. maja 2023., lišili su slobode D.S. (1985.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Prijedor raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela teške tjelesne ozljede. Državljanin Republike Slovenije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Policijske uprave Prijedor.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 23. maja 2023., lišili su slobode H.H. (1998.) jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šamac i predat službenicima Policijske uprave Gradačac.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 23. maja 2023., lišili su slobode M.S. (1981.), nakon što je utvrđeno da je Policijska stanica Modriča raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela prevara. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske stanice Modriča, saopćeno je iz GP BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu