Connect with us

SPORT

Navijačima BiH zabranjen odlazak u Slovačku, Nogometni savez dobio novčanu kaznu

Objavljeno

na datum

Nogometna reprezentacija BiH neće imati podršku navijača na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Slovačke 26. marta u Bratislavi, potvrdio je Nogometni savez naše zemlje.

Kako se navodi u saopćenju, UEFA je kaznila naš Savez zbog navijačkih nereda na utakmici protiv Rumunije.

“U prethodnim danima smo zaprimili veliki broj upita naših navijača u vezi sa kupovinom ulaznica za drugu utakmicu kvalifikacionog ciklusa za plasman na EURO 2024. godine. Ova utakmica će se odigrati u Bratislavi 26. marta 2023. godine protiv reprezentacije Slovačke. Ovim putem obavještavamo javnost da je zbog incidenata na posljednjoj utakmici UEFA Lige Nacija u Rumuniji, NS BiH kažnjen od strane Disciplinske komisije UEFA novčanom kaznom od 10.000 eura i zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za narednu gostujuću utakmicu u zvaničnim takmičenjima. Kako je ova utakmica prva zvanična utakmica u organizaciji UEFA, neće biti organizovan sektor za gostujuće navijače, niti će biti omogućena kupovina ulaznica za gostujuće navijače putem NS BiH”, saopćeno je.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Prvu utakmicu u kvalifikacionom ciklusu za odlazak na EURO 2024 koji će biti održan u Njemačkoj, naša A reprezentacija će odigrati protiv reprezentacije Islanda na stadionu Bilino polje u Zenici 23. marta sa početkom u 20:45 sati.

Nogometni savez BiH je u saradnji sa bosanskohercegovačkim web-shopom za online prodaju ulaznica, Kupikartu.ba, omogućio prodaju za utakmice A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani će svoje ulaznice moći kupiti putem zvanične platforme Kupikartu.ba za domaće utakmice reprezentacije, a informaciju o datumu i vremenu početka prodaje ulaznica reprezentacije BiH za utakmicu sa reprezentacijom Islanda, kao i ostalim detaljima vezanim za prodaju ulaznica putem ove platforme, NS BiH će objaviti naknadno na svojoj web stranici.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SPORT

Savo Milošević više nije selektor Zmajeva, Sergej Barbarez prvi kandidat za nasljednika

Objavljeno

na datum

Administator

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti saradnju sa Savom Miloševićem, a prvi kandidat za njegovog nasljednika je Sergej Barbarez, potvrđeno je za Klix.ba.

Milošević se nije uspio sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine plasirati na Euro, što mu je bio zacrtani cilj, te čelnici Nogometnog saveza BiH nisu odlučili produžiti saradnju sa njim.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, u igri za Miloševićevog nasljednika je više kandidata, a najozbiljniji je Sergej Barbarez.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pedesetdvogodišnji Mostarac do sada nije vodio nijedan klub, a već godinama je bio velika želja navijača naše reprezentacije.

Barbarez je ikona reprezentacije BiH i legendarni kapiten, a u periodu od 1998. do 2006. godine je upisao 47 nastupa i postigao 17 pogodaka.

Igračku karijeru je počeo u Veležu, a po izbijanju agresije na BiH otišao je u Njemačku gdje je igrao za Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u njemačkoj Bundesligi, a najbolji strijelac lige je bio u sezoni 2000/2001.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kako saznajemo, predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković se trenutno nalazi na UEFA-inom sastanku, a završni pregovori s kandidatima za Miloševićevog nasljednika će se obaviti kada se on vrati u Bosnu i Hercegovinu.

Nastavi čitati

SPORT

Legendarni David Couldthard dolazi u Sarajevo!

Objavljeno

na datum

Administator

Za sve one koji nestrpljivo čekaju juni i najavljeni spektakularni show Red Bull Showrun u Sarajevu, imamo sjajne vijesti! Naime, britanski F1 vozač David Coulthard dolazi u glavni grad BIH, gdje će voziti bolid Formule 1.

Kao što je već poznato, u Sarajevu će 9. juna biti održan događaj Red Bull Showrun, koji donosi cjelodnevni i bogat zabavni program za sve one koji tog dana budu u našem gradu. Glavna zvijezda programa je RB7, šampionski F1 bolid Red Bull Racinga iz 2011. godine, kojim će upravljati slavni David Coulthard. On je to potvrdio u poruci koju je snimio i poslao u sklopu najave Red Bull Showruna.

“Zdravo Sarajevo, ovdje David Coulthard. Stavit ću svoju kacigu, navući odijelo i 9. juna dolazim u Sarajevo na Red Bull Showrun. Radujem se što ću izaći s bolidom na ulice i što ću vas vidjeti tamo”, poručio je Coulthard.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kako je najavljeno ranije, bolid će se kretati trasom od Marijinog Dvora do Mašinske škole i nazad pored Zemaljskog muzeja BiH, gdje će publika okupljena oko staze imati priliku da ga uživo vidi i čuje njegov impresivni zvuk.

No, to nije sve, jer pored F1 bolida, svi prisutni će moći uživati i u nastupu njemačkog dvojca iz svijeta drifta pod nazivom Red Bull Driftbrothers, a svoj show će demonstrirati i virtuoz na stunt motociklu Arūnas Gibieža.

Dio programa su muzički nastupi i after partyji, tako da će prisutnima, kojih se očekuje i više od 50.000, dan biti sjajno ispunjen. Treba napomenuti da će svi zainteresovani moći pratiti Red Bull Showrun potpuno besplatno, no oni koji žele osigurati najbolja mjesta, mogu kupiti ulaznice za Fan Pit, odnosno zone s tribinama i sjedećim mjestima.

Prodaja ulaznica je u toku online ili na prodajnim mjestima servisa Kupikartu.ba. Cijene ulaznica za Fan Pit tribine A i C koštaju 119 KM, dok je za tribine B i D potrebno izdvojiti 99 KM. Količine su ograničene, ali ulaznica još uvijek ima. Stoga požurite i osigurajte neometan pogled na svu akciju koju donosi Red Bull Showrun.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ipak, za one koji 9. juna ne budu u prilici da borave u Sarajevu, direktan prijenos spektakla Red Bull Showrun osiguran je na Sport Klubu.

Nastavi čitati

SPORT

Rukometašice BiH večeras u Cazinu u nemogućoj misiji, oslabljene dočekuju Rumuniju

Objavljeno

na datum

Administator

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras u Cazinu dočekati Rumuniju u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Rumunija je apsolutni favorit grupe i u dosadašnja četiri susreta je upisala isti broj pobjeda, dok je naša selekcija pretrpjela sve poraze i jasno je da je pred našim igračicama nemoguća misija.

U prvom susretu u Rumuniji domaća reprezentacija je slavila rezultatom 49:18, a kada se zna da je naša reprezentacija izuzetno oslabljena, novi težak poraz ne bi bio nikakvo veliko iznenađenje.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Selektor Adnan Bašić za ova dva meča će na raspolaganju imati sljedeće igračice: Anica Gudelj (Corona Brasov), Anisa Selimović (Hadžići), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK), Armina Isić (Dacio Mioveni), Sara Bašić Salkić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin), Adelisa Hušić (Krajina), Alena Latifović (Ilidža), Damljana Bošnjak (Sporting La Rioja), Matea Šumelj (Grude), Azra Topčić (Krajina), Ajla Alikadić (Ilidža), Jasmina Ćosić (Krivaja), Sarah Hadžiabulić (Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na pripreme iz opravdanih razloga nisu stigle Karla Lovrić (Grude), Ana Petrović (Grude), Ivana Rozić (Zrinjski), Adna Halebić (Hadžići), Dejana Kulić (Hadžići), Sara Majkić (Borac), Lana Lončar (Borac), Helena Ćurić (Borac), Slađana Andrić (Borac), Darjana Vukliš (Borac), Amna Pidro (Radnički Kragujevac) i Desire Kolašinac (Kappel).

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Rumunije igra se večeras u 20 sati u dvorani “Salih Omerčević” u Cazinu uz direktan televizijski prijenos na kanalima Face TV i Arena Sport.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu