Connect with us

BIHAĆ

FOTO – Bihać dobiva Smaragdni put kojim povezuje sve otoke na rijeci Uni

Objavljeno

na datum

Grad Bihać će uskoro na rijeci Uni dobiti još jedan uređeni otok. Na Gradskoj otoci u toku je uređenje šetnice, izgradnja novih objekata i drugih sadržaja koji će upotpuniti ljepotu Une i turističke ponude.

Iako građevinska sezona nije u toku, radovi na Gradskoj otoci odvijaju se planiranom dinamikom i napreduju onoliko koliko to vremenski uvjeti dozvoljavaju. Nova rasvjeta, šetnica od 420 metara te brojni drugi sadržaji, uskoro će krasiti mjesto na koje je izmještena statua Djevojke s Une.

“Iako se često pitam zašto je Bihaću ovoliko decenija trebalo da najljepšu prirodnu lokaciju u centru grada uredi i stavi u parkovsku funkciju, najbitnije je da će završetkom ovog projekta više građana i turista uživati u tim ljepotama. I ovu priliku koristim da napomenem da su u ovogodišnjem budžetu Grada zahvaljujući vijećnicima Pomaka predviđena sredstva za izgradnju dva nova drvena mosta i šetnicu koja će spojiti i ostale otoke koje se nalaze u centru grada i u konačnici izaći na ‘Higijensko’, što će otvoriti jednu jedinstvenu šetnicu u centru grada u kojoj ćemo uživati i mi i naši posjetitelji”, kazao je direktor Turističke zajednice grada Bihaća Armin Amidžić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da ovaj projekt pomaže daljoj afirmaciji turizma u Bihaću te nudi razlog više da oni koji posjete ovaj grad, izraze želju da duže ostanu i uvjere se koliko je Una lijepa i mistična pa i u samom centru grada.

“Trenutni radovi na Gradskoj otoci, oni prije njih, ali i oni koji će uslijediti, realiziraju se kao puzzle u slagalici prateći širu viziju projekta ‘Smaragdni put’, kako bi u konačnici sam centra grada dobio svoj jedinstven turistički proizvod”, dodaje Amidžić.

Smaragdni put je ustvari projekt koji obuhvata povezivanje svih otoka te gradnju novih parkova za djecu i odrasle.

Nakon završetka radova u parku slijedi raspisivanje javnog poziva za gradnju dva nova mosta, a u konačnici centar Bihaća će dobiti jedan novi izgled.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
(Foto:E.M/Klix.ba)
(Foto:E.M/Klix.ba)
(Foto:E.M/Klix.ba)
(Foto:E.M/Klix.ba)
(Foto:E.M/Klix.ba)

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BIHAĆ

Bihać: Pijan urinirao na javnom mjestu pa vrijeđao patrolu koja je došla na poziv građana

Objavljeno

na datum

Administator

U Bihaću je jedan muškarac prekršajno kažnjen nakon što je urinirao na javnom mjestu, a potom vrijeđao policijsku patrolu, potvrđeno je za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Događaj se desio jučer u bihaćkom naselju Ozimice 1, a građani su u 14.39 sati policiji prijavili muškarca.

Policijska patrola pronašla je prijavljenog K. M. koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Tom prilikom nije propustio da vrijeđa patrolu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • Njemu je uručen prekršajni nalog jer je vršeći fiziološku potrebu izložio intimni dio tijela pogledu drugom, a zatim i omalovažavao ovlaštena službena lica prilikom vršenja službenih poslova i zadataka – rečeno je u za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Nastavi čitati

BIHAĆ

Potvrđena optužnica protiv direktorice Doma zdravlja Bihać, Ministra zdravstva USK i privatne apoteke BPharm te njene odgovorne osobe

Objavljeno

na datum

Administator

Bihać, 16. mart – Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Šabulić Dženisa (43) iz Bihaća, pravnog lica Privatna zdravstvena ustanova BPharm Bihać, Softić Kasumović Anele (43) iz Bihaća i Kapić Hazima (65) iz Cazina.

Stavlja im se na teret počinjenje više krivičnih djela, konkretno

-Šabulić Dženisu krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. KZ FBIH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

-PZU BPharm Bihać krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. a u vezi sa članom 128. stav 1. tačka a) KZ FBIH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. u vezi sa članom 128. stav 1. tačka a) KZ FBIH,

Softić Kasumović Aneli krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Kapić Hazimu krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Optuženima se stavlja na teret da su u okvirima svojih ovlaštenja nezakonito pogodovali apoteci BPharm da protivno Zakonu i Pravilniku posluje u prostorijama Doma zdravlja Bihać bez provođenja javne procedure i bez ugovora zaključenog na temelju zakonske procedure.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Predmetna optužnica je rezultat iscrpne istrage Tužilaštva, tijekom koje je saslušano veliki broj svjedoka, te je sudu predloženo izvođenje preko 240 materijalnih dokaza,saopćeno je iz Tužilaštva USK.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

MUP USK: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području Grada Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Obavještavamo javnost da će u vremenskom periodu od 21.03. do 23.03.2023.godine (utorak, srijeda i četvrtak) policijski službenici Policijske stanice Bihać izvršiti pojačanu kontrolu vozila sa kojim se vrši prevoz robe i stvari-dostavna vozila, vozila brze pošte i kontrola svih vozila koja se bave prevozom roba, s akcentom na kontroli: tehničke ispravnosti, upravljanje neregistriranim vozilom, posjedovanje propisne rezervne opreme, posjedovanje u vozilu dokumentacije propisane Zakonom o cestovnom prijevozu F BiH (putni nalog, važeće rješenje o ispunjavanju tehničko-eksplotacijskih uslova za vozilo, karton preventivnog tehničkog pregleda, licenca za obavljanje javnog prevoza, ljekarska uvjerenja, prateća dokumentacija prevoza robe i stvari),saopćeno je iz MUP-a USK.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu