Connect with us

BOSANSKA KRUPA

FOTO – Bosanska Krupa: Pronađena određena količina narkotika

Objavljeno

na datum

Dana 20.02.2023 godine istražitelji Odsjeka za droge i trgovinu ljudima Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, u mjestu Bosanska Otoka, Grad Bosanska Krupa, locirani su lice mldb. lice M.H rođen 2008. godine, koji je kod sebe posjedovao 5 tableta roze boje, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu extasy i jedno manje pakovanje sa nepoznatom NN materijom.

Na osnovu usmene saglasnosti Općinskog suda u Bosanskoj Krupi, izvršili su pretres stambenog objekata i pratećih objekata, spomenutog lica, gdje su zatečena i lica inicijala A.K. rođen 1992. godine u Bosanska Krupa i K.S. rođena 1989. godine u Lincu R Austrija, koja se isto dovode u vezu sa gore navedenim mldb.licem, te je nad istim izvršen lični pretres kao i pretres pmv marke Ford tip Focus u vlasništvu lica inicijala K.S.

Prilikom pretresa je pronađena veća količina narkotičkih sredstava, vaga za precizno mjerenje, metalna drobilica, jedan plinski pištolj i više mobilnih telefona.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičena lica inicijala A.K i K.S su lišena slobode, dok je mldb. lice M.H pozvan u prostorije PS Bos.Krupa, gdje će se nad istim sprovesti kriminalistička istraga, a kako se u navedenom događaju stiču obilježja bića Krivičnog djela iz člana 238 KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, nakon kompletiranja predmeta na nadležno postupanje biće prosljeđen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv gore navedenih lica,saopćeno je iz MUP-a USK.

Foto MUP USK
Foto: MUP USK
Foto:MUP USK
Foto:MUP USK

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BOSANSKA KRUPA

FOTO – JAKO NEVRIJEME POGODILO BOSANSKU KRUPU: ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE ANGAŽIRAO SVE RASPOLOŽIVE MATERIJALNE I LJUDSKE RESURSE

Objavljeno

na datum

Administator

Danas je u popodnevnim satima jako nevrijeme popraćeno obilnom kišom, ledom i jakim udarima vjetra pogodilo Bosansku Krupu. Nezapamćeno olujno nevrijeme koje je pogodilo Bosansku Krupu trajalo je oko 25 minuta, a prema trenutnim informacijama nanesena je šteta na nekoliko objekata, oboreno je nekoliko stabla na području grada, a ogromna količina vode preopteretila je oborinsku kanalizacionu mrežu uzrokujući plavljene određenih dijelova ulica u gradu.

Gradski štab civilne zaštite angažovao je sve raspoložive materijalne i ljudske resurse. Na terenu su nadležne gradske službe, JKP „10.juli“ i vatrogasne jedinice koje trenutno rade na sanaciji štete.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSANSKA KRUPA

VIDEO – Nevrijeme praćeno kišom i gradom zahvatilo Bosansku Krupu i Sanski Most

Objavljeno

na datum

Administator

Nevrijeme praćeno jakom kišom i gradom danas je zahvatilo Bosansku Krupu i Sanski Most. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su najavili da će u našoj zemlji danas na snazi biti žuti meteoalarm zbog olujnog nevremena te su pozvali građane na oprez.

Snimke nevremena u Bosanskoj Krupi i Sanskom Mostu građani su objavljivali na društvenim mrežama.

Padavine i jak vjetar zasada nisu doveli do materijalne štete, a meteorolozi najavljuju da će u većini područja meteoalarm biti ugašen u 18:00 sati.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, meteoalarm će na snazi biti do ponoći na području Banje Luke i Višegrada.

Stabilizacija vremena nas očekuje već sutra, a temperature će se kretati između 28 i 32 stepena cezija.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSANSKA KRUPA

Potvrđena optužnica protiv bivšeg pripadnika Armije RBiH Nedžada Ćehića iz Bosanske Krupe

Objavljeno

na datum

Administator

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 4.8.2023. godine optužnicu u predmetu Nedžad Ćehić (S1 1 K 045506 23 Kro) koja optuženika Nedžada Ćehića tereti da je radnjama opisanim u optužnici počinio kazneno djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz članka 175. stavak 1. točka a), u svezi sa člankom 180. stavak 1. KZBiH, a u svezi sa člankom 29. KZBiH.

Optuženiku Nedžadu Ćehiću stavlja se na teret da je u svojstvu pripadnika voda vojne policije 511. Slavne brdske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i oružanog sukoba između Armije Republike Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu ARBiH) i Vojske Republike Srpske (u daljnjem tekstu VRS), na teritoriju općine Bosanska Krupa, prilikom napada ARBiH na pozicije VRS u rejonu Kobiljnjaka, Osmače i Ćojluka, općina Bosanska Krupa, u periodu od druge polovice svibnja 1995. godine pa do polovice srpnja 1995. godine, skupa sa drugim pripadnicima ARBiH zarobio najmanje dvadeset pet pripadnika VRS na navedenim lokalitetima, od kojih su neizravno nakon zarobljavanja i onesposobljavanja za borbu uporabom vatrenog oružja lišili života četiri pripadnika VRS, dok su preostalih najmanje dvadeset jednog ratnog zarobljenika pripadnika VRS odveli, zatvorili i držali u vojnom pritvoru 511. Slavne brdske brigade ARBiH, odakle su ih u tri navrata, u ljeto 1995. godine, u namjeri da ih liše života u grupama izvodili i lišili života na tri lokacije na teritoriju općine Bosanska Krupa, saopćeno je iz Sud-a BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu