Connect with us

BIHAĆ

ELVEDIN SEDIĆ: U Prekounju ćemo nastaviti infrastrukturno-investicijski zamah

Objavljeno

na datum

ELVEDIN SEDIĆ

Nakon jučerašnje posjete MZ Luke i Harmani, danas smo bili u Donjem i Gornjem Prekounju. To je moja MZ i s njom sam htio da završim posjete tokom ove izborne kampanje.

Prebacivanjem ekspanzije grada ka Ceravcima, taj dio grada bio je godinama zapostavljen. Međutim, i u Gornjem Prekounju započinje ekspanzija gradnje. Problem imovinsko-pravne prirode zbog kojeg je druga faza izgradnje tzv. devijacije puta Armije BiH (AVNOJ-a) čekala, riješen je i već po poboljšanju vremenskih uvjeta radovi će se nastaviti i put Armije će izaći na Jablansku ulicu kod restorana Amfora. Prije nekoliko na tom reonu izgrađena je nova autobusna stanica, nova benzinska pumpa Čavkunović, rekonstruirana stara Inina, iza autobusne trenutno je u finalnoj fazi izgradnje BIHAMK-ov distributivni centar, a kod Robota se gradi stambena zgrada. Izdane su još dvije dozvole za građenje još dvije stambene zgrade, jedna do postojećih zgrada kod Doma zdravlja, a druga kod benzinske Čavkunović. Očekuje se i izgradnja nove zgrade Doma zdravlja. U neposrednoj blizini, u Hadžiabdića mahali odavno je započela gradnja nove zgrade BH Telecoma, ali se suočava sa sličnim problemima u gradnji kao dvorana Luke i Dom zdravlja. Zakon o javnim nabavkama očito je veliki kamen spoticanja kada su javne investicije u pitanju.

Donje Prekounje najviše prepoznajemo po školama, odnosno Đačkoj ulici, čiju djelimičnu rekonstrukciju uskoro započinje Zavod za prostorno uređenje Bihać, a tu je i sportski bazen u okviru školskog centra za koji je izrađen idejni projekat i izdana urbanistička suglasnost, a nabavka glavnog projekta je u toku. Biser te MZ je kupalište na Plandištu, gdje je srušena zgrada starog Vatrogasnog i obezbijeđena sredstva za uređenje kupališta koje će uslijediti. Izgrađeni park sa dječijim igralištem, outdor teretanom i obojkaškim igralištem pokazao je opravdanost takvih projekata.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Park u Midžić mahali, Plandište, kao i uređenje Gradske otoke i šetnica iza Stensa, pazle su koje se lagano slažu unutar šire vizije izgradnje Smaragdnog puta.

Sve gore pobrojano dokaz je da Grad Bihać već izlazi iz stanja stabilizacije i ulazi u period razvoja i investicija, te intenzivnijeg uređivanja javnog prostora.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BIHAĆ

Bihać: Pijan urinirao na javnom mjestu pa vrijeđao patrolu koja je došla na poziv građana

Objavljeno

na datum

Administator

U Bihaću je jedan muškarac prekršajno kažnjen nakon što je urinirao na javnom mjestu, a potom vrijeđao policijsku patrolu, potvrđeno je za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Događaj se desio jučer u bihaćkom naselju Ozimice 1, a građani su u 14.39 sati policiji prijavili muškarca.

Policijska patrola pronašla je prijavljenog K. M. koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Tom prilikom nije propustio da vrijeđa patrolu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • Njemu je uručen prekršajni nalog jer je vršeći fiziološku potrebu izložio intimni dio tijela pogledu drugom, a zatim i omalovažavao ovlaštena službena lica prilikom vršenja službenih poslova i zadataka – rečeno je u za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Nastavi čitati

BIHAĆ

Potvrđena optužnica protiv direktorice Doma zdravlja Bihać, Ministra zdravstva USK i privatne apoteke BPharm te njene odgovorne osobe

Objavljeno

na datum

Administator

Bihać, 16. mart – Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Šabulić Dženisa (43) iz Bihaća, pravnog lica Privatna zdravstvena ustanova BPharm Bihać, Softić Kasumović Anele (43) iz Bihaća i Kapić Hazima (65) iz Cazina.

Stavlja im se na teret počinjenje više krivičnih djela, konkretno

-Šabulić Dženisu krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. KZ FBIH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

-PZU BPharm Bihać krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. a u vezi sa članom 128. stav 1. tačka a) KZ FBIH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. u vezi sa članom 128. stav 1. tačka a) KZ FBIH,

Softić Kasumović Aneli krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Kapić Hazimu krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Optuženima se stavlja na teret da su u okvirima svojih ovlaštenja nezakonito pogodovali apoteci BPharm da protivno Zakonu i Pravilniku posluje u prostorijama Doma zdravlja Bihać bez provođenja javne procedure i bez ugovora zaključenog na temelju zakonske procedure.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Predmetna optužnica je rezultat iscrpne istrage Tužilaštva, tijekom koje je saslušano veliki broj svjedoka, te je sudu predloženo izvođenje preko 240 materijalnih dokaza,saopćeno je iz Tužilaštva USK.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

MUP USK: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području Grada Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Obavještavamo javnost da će u vremenskom periodu od 21.03. do 23.03.2023.godine (utorak, srijeda i četvrtak) policijski službenici Policijske stanice Bihać izvršiti pojačanu kontrolu vozila sa kojim se vrši prevoz robe i stvari-dostavna vozila, vozila brze pošte i kontrola svih vozila koja se bave prevozom roba, s akcentom na kontroli: tehničke ispravnosti, upravljanje neregistriranim vozilom, posjedovanje propisne rezervne opreme, posjedovanje u vozilu dokumentacije propisane Zakonom o cestovnom prijevozu F BiH (putni nalog, važeće rješenje o ispunjavanju tehničko-eksplotacijskih uslova za vozilo, karton preventivnog tehničkog pregleda, licenca za obavljanje javnog prevoza, ljekarska uvjerenja, prateća dokumentacija prevoza robe i stvari),saopćeno je iz MUP-a USK.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu