Connect with us

BIHAĆ

ARMIN AMIDŽIĆ: Abdić nije dobro izmjerio staze, izbrojao sijalice i mobiliraj na Gradskoj otoci

Objavljeno

na datum

Armin Amidžić

Na izlaganje Hamdije Abdića, kandidata za gradonačelnika Bihaća ispred SDA stranke, reagovao je Armin Amidžić, direktor Turističke zajednice Bihać i član PoMAK-a.

Kandidat za gradonačelnika grada Bihaća Hamdija Abdić posjetio je Gradsku otoku i pohvalio projekat njenog uređenja. Unatoč tome, nije propustio ispolitizirati ni ovaj, kako i sam kaže, dodobar projekat samo iz razloga što ga nose direktori Turističke zajednice i Zavoda za prostorno uređnje koji dolaze iz PoMAK-a.

  • Imputacije građanima da se projekat razvlači dva izborna ciklusa su nebitne, s obzirom da smo dva izborna ciklusa imali u roku od 3 mjeseca, da nije građevinska sezona i da se u tom periodu, između ostalog, desio i snijeg i poplave, a Otoka se logično nalazi na vodi. Neka se projekat završi do proljeća, vjerujem da ćemo i Abdić i ja biti zadovoljni njime – kazao je direktor Turističke zajednice Bihać, Armin Amidžić.

Unatoč činjenici da kandidat za gradonačelnika PoMAK-a – Elvedin Sedić nije posjetio ovu lokaciju, niti se tu slikao i plasirao poruke za kampanju, nego su to uradili direktori Turističke zajednice i Zavoda za prostorno uređenje, koji su obavezni da izvještavaju javnost o realizaciji svih projekata koje vode, pa i ovoga..

  • U najmanu ruku nije koretno kazati da su instalirane 3 sijalice kada je zapravo postavljeno 26 rasvjetnih tijela. Pored toga popločana je i kružna šetnica od 420 metara, postavljen je mol “Slap”, mol “Grad”, zatim česma, gradi se dječije igralište, amfiteatar, novi mobilijar za sunčalište i odmorište, te u konačnici novo zelenilo ili sadnice. Većina ovoga je u ili izgrađena ili u završnoj fazi – kazao je direktor JU „Zavod za prostorno uređenje“ Bihać, Ademir Toromanović.

Ukoliko bilo koji kandidat, pa i kandidat SDA dobije priliku da nastavi provoditi projekat spajanja novih otoka mostovima, onda će to biti isključivo zbog zalaganja vijećnika PoMAK-a koji su u ovogodišnjem Budžetu inicirali sredstva za taj projekat. S druge strane, vijećnici koji dolaze iz SDA nisu htjeli odustati od sitnih ličnih projekata kako bi ta sredstva iskoristili za veće projekte poput ovoga. Upravo su to vijećnici PoMAK-a napravili, zanemarivši sitne projekte koji bi im možda i donijeli popularnost u sredinam iz kojih dolaze, a u cilju uređenja ovog već godina zanemarivanog bisera grada.

  • Važno je da su svi kandidati ovaj projekat ocijenili dobrim i obećali nastavak realizacije istog. To mene čini sretnim, jer ne podržavam zaustavaljanje dobrih projekata za grad samo zbog promjene politike koja ga vodi, a za ovaj su se svi kandidati za gradonačelnika, barem u kampanji, javno složili da je dobar – zaključio je Amidžić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Radio kao instruktor letenja: Poznat identitet stradalog pilota u nesreći kod Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Jučer u poslijepodnevnim satima na padinama Plješevice, u mjestu Zavalje kod Bihaća, dogodio se pad jedrilice u kojem je tragično preminuo Jusuf Midžić, poznat kao “Midža”.

Rođen 1948. godine u Bihaću, Midžić je bio dobro poznat u tom gradu. Bio je profesor fizike i istaknuti instruktor letenja u Aero Klubu Bihać, gdje je bio najstariji i najaktivniji član.

Midžić je bio iskusan pilot s dugom karijerom koja je počela 1964. godine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila oko 18:45 sati i prijavljena je od strane očevidaca.

Uzroci pada letjelice bit će poznati nakon provedenih istražnih radnji i vještačenja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

EUFOR u Bihaću osigurava skladišta oružja

Objavljeno

na datum

Administator

Bugarski vod je raspoređen u Bihaću gdje osigurava lokaciju za skladištenje oružja (sa oklopnim vozilima i topništvom) u blizini kasarne Oružanih snaga BiH ‘Adil Bešić’.

Zapovjednik bugarske vojske rasporedio je pripadnike svoje jedinice i uz pomoć oficira OS BiH izvršio pregled naoružanja i opreme u skladištu, saopćio je EUFOR.

Vježba EUFOR Quick Response 2023 prešla je u fazu raspoređivanja trupa.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Jedinica za komunikacijsko-informacioni sisteme raspoređena je na planinu Trebević i uspostavila VHF antenu kako bi osigurala pokrivenost sektora vježbe.

EUFOR je uvježbavao brzo raspoređivanje rezervnih snaga i njihovu integraciju u operacije Multinacionalnog bataljona raspoređujući tri manevarska elementa u njihove zone odgovornosti, mađarski vod u Tuzlu, bugarski u Bihać i turski u Čapljinu.

Rumunski vod, kao element za brzu intervenciju (QRF) za podršku manevarskim elementima raspoređenih širom BiH. Njihov primarni zadatak je bio da brzo reaguju na svaki ozbiljan incident i podrže druge jedinice u ispunjavanju misije.

Jedinice su provodile izviđačke patrole, upoznavanje sa terenom i rutinske patrole kako bi se pripremile za nadolazeće misije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Nesreća kod Bihaća: Srušila se letjelica bez motora, poginuo pilot

Objavljeno

na datum

Administator

Na području Bihaća u reonu Zavalja jučer u poslijepodnevnim satima srušila se jedrilica – letjelica bez motora. Kako je za N1 potvrdio Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, poginula je jedna osoba.

Grupa građana dojavila je policiji oko 17:45 sati da je letjelica pala na području Zavalja. Upućene se policijske službe, vatrogasci i hitna pomoć.

“Utvrđeno je da je letjelica pala i smrt jedne osobe”, rekao je Šiljdedić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se da je riječ o pilotu.

Okolnosti ove nesreće biće utvrđene nakon uviđaja, obdukcije tijela i vještačenja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu