Connect with us

BIHAĆ

Premijer USK pod istragom pita Tužilaštvo: Ko vam je ukrao novac iz sefa?

Objavljeno

na datum

“BiH je po prvi put blizu NATO-a i EU”, kaže premijer USK u tehničkom mandatu Mustafa Ružnić. Smatra da određene politike nisu dozrele, što se pokazalo u nekim procesima formiranja vlasti.

Osmorka ili drugi pravac?

Ne misli dodaje samo na Osmorku, već i na sve ostale.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo krenuli da radimo unutar kantona sa Osmorkom, radna grupa priprema jednu vrstu sporazuma, programa rada buduće vlade, koji će biti i dio ekspozea, ali i raspodjele vlasti. Vidjećemo sad, kada je u pitanju SDP kuda dalje. Dobili su zeleno svjetlo naši prvi partneri da mogu razgovarati sa svima. Mi još nemamo stav centrale, čekamo, da li nastaviti ovim koracima u kojima smo krenuli u kapacitetu Osmorke, ili neki drugi pravac”, kazao je.

Drugi pravac je moguća koalicija SDA i NES-a (bivši A-SDA), jer u zbiru te dvije najveće stranke imaju prostu većinu za Vladu, 8+8=16, od ukupno 30 zastupnika.

“Ukoliko bude nekih dešavanja NES i mi će u jako kratkom periodu ponuditi koalicioni kapacitet i formiranje Vlade USK”, kazao je.

Na pitanje šta je sa SDA, odgovara: “Od danas je moguće svašta. Vidjećemo kuda će nas uputiti centrala stranke”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ko je koga podržao?

Značajan znak pored puta biće i prijevremeni izbori za gradonačelnika Bihaća u nedjelju, pet je kandidata, a Osmorka se razjedinila na tom pitanju u startu.

“NIP podržao kandidata Pomaka, čekaćemo stav SBIH, kako odluči gradska organizacija NES-a, daćemo im podršku”, rekao je.

Inače, podršku NES-a najavljuje nezavisni, dojuče SDP-ov Amarildo Mulić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kandidat SDA Hamdija Abdić Tigar za N1 je rekao da ima podršku Stranke za BiH, ali i ličnu podršku Željka Komšića.

SDP-ov Adnan Habibija, nije dobio podršku drugih stranaka Osmorke.

Dao punu podršku istražnim organima, ali uputio i pitanje

Ružnić je u decembru osumnjičen za trgovinu utjecajem, oduzet mu je i telefon, SIPA je pretresala kancelariju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam dao dobrovoljno svu dokumentaciju, predao sam istražnim organima, dajemo im punu podršku, čekamo ishod. Nadam se da nije politički motivisano. Dajem punu podršku organima. Kad je u pitanju rad kantonalnog tužilaštva i mi kao građani očekujemo neke odgovore: Gdje je taj novac koji je nestao iz sefa kantonalnog tužilaštva iz sedam predemta, mnogo se pričalo o pretresu kancelarije premijera, o tome slučaju se nešto se ćuti. Šta je sa slučajem u Cazinu, stradanje našeg mladića Azura Terzića, koje djelo je u pitanju…”, naveo je.

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova USK vodi istragu od marta prošle godine o slučaju misterioznog nestanka 20 hiljada maraka iz sefa pomenute pravosudne institucije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Potvrđena optužnica protiv Žerić Irmana iz Bihaća zbog ubistva Elvisa Bajramovića

Objavljeno

na datum

Administator

Optužnica Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona podignuta protiv Žerić Irmana (26) iz Bihaća zbog krivičnog djela Ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka d) Krivičnog zakona Federacije BiH potvrđena je rješenjem Kantonalnog suda u Bihaću 25.09.2023.godine.

Optuženom se stavlja na teret da je dana 30.06.2023.godine u Ulici Hasan bega Bišćevića u Bihaću,upravljajući vozilom marke Fiat Stilo i krećući se iz pravca grada u pravcu mjesta Sokolac,a pri tom znajući da u tom dijelu grada živi Elvis Bajramović u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica koje su imali oštećenog udario prednjim dijelom automobila nakon čega je oštećeni pao na haubu i prednje vjetrobransko staklo te na aflaltni kolovoz i pri tome zadobio teške teške tjelesne povrede nakon kojih je preminuo 01.07.2023.godine.

Nakon toga optuženi je putem društvene mreže Instagram slao poruke da je automobilom udario oštećenog i da mu se osvetio.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo je potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza,saopćeno je iz Tužilaštva USK.

Nastavi čitati

BIHAĆ

Radio kao instruktor letenja: Poznat identitet stradalog pilota u nesreći kod Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Jučer u poslijepodnevnim satima na padinama Plješevice, u mjestu Zavalje kod Bihaća, dogodio se pad jedrilice u kojem je tragično preminuo Jusuf Midžić, poznat kao “Midža”.

Rođen 1948. godine u Bihaću, Midžić je bio dobro poznat u tom gradu. Bio je profesor fizike i istaknuti instruktor letenja u Aero Klubu Bihać, gdje je bio najstariji i najaktivniji član.

Midžić je bio iskusan pilot s dugom karijerom koja je počela 1964. godine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila oko 18:45 sati i prijavljena je od strane očevidaca.

Uzroci pada letjelice bit će poznati nakon provedenih istražnih radnji i vještačenja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

EUFOR u Bihaću osigurava skladišta oružja

Objavljeno

na datum

Administator

Bugarski vod je raspoređen u Bihaću gdje osigurava lokaciju za skladištenje oružja (sa oklopnim vozilima i topništvom) u blizini kasarne Oružanih snaga BiH ‘Adil Bešić’.

Zapovjednik bugarske vojske rasporedio je pripadnike svoje jedinice i uz pomoć oficira OS BiH izvršio pregled naoružanja i opreme u skladištu, saopćio je EUFOR.

Vježba EUFOR Quick Response 2023 prešla je u fazu raspoređivanja trupa.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Jedinica za komunikacijsko-informacioni sisteme raspoređena je na planinu Trebević i uspostavila VHF antenu kako bi osigurala pokrivenost sektora vježbe.

EUFOR je uvježbavao brzo raspoređivanje rezervnih snaga i njihovu integraciju u operacije Multinacionalnog bataljona raspoređujući tri manevarska elementa u njihove zone odgovornosti, mađarski vod u Tuzlu, bugarski u Bihać i turski u Čapljinu.

Rumunski vod, kao element za brzu intervenciju (QRF) za podršku manevarskim elementima raspoređenih širom BiH. Njihov primarni zadatak je bio da brzo reaguju na svaki ozbiljan incident i podrže druge jedinice u ispunjavanju misije.

Jedinice su provodile izviđačke patrole, upoznavanje sa terenom i rutinske patrole kako bi se pripremile za nadolazeće misije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu