Connect with us

REGIJA

Vanredno stanje na cestama u Hrvatskoj: Lančani sudari, kamion zapeo u snijegu…

Objavljeno

na datum

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je o dojavama koje su stigle u županijske centre 112 zbog poteškoća sa snijegom.

Županijski centar 112 Varaždin nakon 6,30 sati zaprimio je više dojava o otežanom kretanju vozila zbog snijega i poledice na području Varaždinske županije. U mjestu Križanec tako je zapeo kamion u usponu, na 58 km autoceste A4, prije Brezničkog Huma, u smjeru Varaždina vozilo je sletjelo s ceste, a dogodila su se i dva lančana sudara. Jedan se dogodio na D-2, u mjestu Trnovec Bartolovečki, a sudjelovali su autobus i više automobila. U drugom lančanom sudaru na D-35 u mjestu Cerje Tužno sudjelovala su tri automobila.

I Županijski centar 112 Krapina zaprimio je od 5 do 07:30 sati više poziva u kojima su vozači obavještavali o otežanom kretanju zbog snijega na pojedinim dionicama državnih cesta. Konkretno, radi se o D 74 od Gornjeg Jesenja prema Žutnici, D 206 od Petrovskog prema Pregradi i D 207 od Đurmanca prema Lupinjaku.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na prometnicu D 74 prema Gornjem Jesenju srušilo se i stablo, što je uz snijeg dodatno otežavalo promet pa su intervenirali vatrogasci JVP Krapina, policija, djelatnici ŽUC-a i Službe civilne zaštite Krapina.

Promet navedenom prometnicom D74 prema Gornjem Jesenju je još zatvoren, odvija se obilaznim pravcima: D1 Đurmanec – Gornji Macelj – Donje Jesenje te ŽC 22010 Đurmanec – Donje Jesenje.

Niz prometnih nesreća

O izvanrednim situacijama diljem zemlje izvijestio je i HAK. Navodi se tako da se zbog prometne nesreće na autocesti A1 između tunela Sv. Rok i odmorišta Marune u smjeru Dubrovnika vozi jednim trakom te uz ograničenje brzine 40 km/h.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Prometna nesreća dogodila se na autocesti A1 i između odmorišta Nadin i čvora Benkovac u smjeru Dubrovnika. Vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h.

Nadalje, do prometne nesreće došlo je i na autocesti A4 između čvora Komin i čvora Breznički Hum u smjeru Goričana, zbog čega se vozi uz ograničenje brzine 60 km/h.

Zbog puknuća cijevi na Jadranskoj magistrali (DC8) u Sumpetru kod Omiša vozi se jednim trakom, naizmjence.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

REGIJA

Slovenija produžava kontrole na granicama za još šest mjeseci

Objavljeno

na datum

Administator

Slovenija će produžiti kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci, odnosno do 21. decembra, objavio je u srijedu slovenski ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar.

Kako prenosi Hina pozivajući se na slovensku agenciju STA, Poklukar je poručio da će nadzor i dalje biti usmjeren na sprječavanje kriminala, uz što manji utjecaj na lokalno stanovništvo.

Slovenija je to odlučila na dan kad je i talijansko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo da će se kontrole na granici sa Slovenijom nastaviti još šest mjeseci, piše talijanska agencija ANSA.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Slovenija i Italija su te kontrole uvele u oktobru zbog pogoršanja sigurnosne situacije na Bliskom istoku i povećane opasnosti od terorizma.

Kako je na konferenciji za novinare objasnio Poklukar, tamo se situacija nije popravila ili se pogoršava.

“Budući da se stanje nije popravilo, a sigurnosna situacija na Bliskom istoku i dalje se pogoršava, Slovenija će produžiti kontrole za sljedećih šest mjeseci”, rekao je Poklukar.

Dva velika događaja u EU ovog ljeta – Evropsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj i Olimpijske igre u Francuskoj – zahtijevaju dodatnu pozornost na granicama, smatra ministar unutarnjih poslova.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Prema ministrovim riječima, kontrole će kao i dosad biti ciljane.

Poklukar je u srijedu telefonski obavijestio kolege u Hrvatskoj i Mađarskoj o produženju.

ANSA piše kako je talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Piantedosi u telefonskom razgovoru s Poklukarom rekao kako je odluka o produženju kontrola djelomično vezana za povišenu razinu sigurnosti zbog talijanskog predsjedanja formatom G7, prenosi Hina.

Talijansko predsjedanje trajat će do 31. decembra ove godine, a najvažniji skup, onaj na koji stižu čelnici sedam država, održat će se od 13. do 15. juna u Apuliji, stoji na službenim stranicama.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u martu je izrazio nadu da će se unutarnje granične kontrole zamijeniti drugim mehanizmom suradnje do početka turističke sezone.

Poklukar je u srijedu izrazio nadu da će Slovenija s Hrvatskom i Italijom uspjeti dogovoriti mješovite policijske patrole koje bi pomogle u nadzoru vanjske schengenske granice u Hrvatskoj.

“To je jedna od alternativnih mjera, pa bi onda bilo moguće ukinuti unutarnju kontrolu i Italije i Slovenije i Slovenije i Hrvatske i Mađarske, ali taj dogovor još nije postignut”, rekao je, istaknuvši da je sada na potezu Hrvatska.

Poklukar je ocijenio da je slovenska kontrola učinkovita jer je policija, među ostalim, obradila više od 26.000 neovlaštenih prelazaka slovenske granice, a za više od 1500 osoba odbila je ulazak u Sloveniju jer nisu ispunjavali uvjete.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

REGIJA

Brnabić o Rezoluciji o Srebrenici: ‘Trudili smo se 30 godina da smirimo situaciju, a oni bacaju šibicu’

Objavljeno

na datum

Administator

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da s informacijom da će Njemačka predstaviti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, djeluje, kako je navela, kao da se svijet okrenuo naglavačke.

“Ne mogu da shvatim zašto ovo Njemačka radi, kako je ovo uopće moguće. Da li se iko tamo ne zapita kakav je ovo šamar cijelom svijetu i čitavoj povijesti”, rekla je Brnabić za televiziju Hepi, navodeći da je i “jako rano jutros” razgovarala s predstavnicima nekih zemalja.

Prema njezinim riječima, ovom rezolucijom se “krši Daytonski sporazum i Ustav Bosne i Hercegovine”, i predstavlja “skandal nad skandalima”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“U trenutku kad imate žarišta širom svijeta, otvaraju još jedno na Balkanu koji je i tako bure baruta. Trudili smo se 30 godina da smirimo situaciju, a oni bacaju šibicu koja će raspalilti mržnju. Oni će se pokupiti, a mi ćemo ostati ovdje u regiji pokušavajući iznaći način način da smirimo tenzije”, ocijenila je Brnabić.

Nastavi čitati

REGIJA

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Auto puno migranata se zabilo u zid, četvero poginulih

Objavljeno

na datum

Administator

Jutros oko sedam sati u mjestu Brnaze u hrvatskom gradu Sinju, desila se saobraćajna nesreća u kojoj su poginule četiri osobe.

Prema informacijama policije, došlo je do slijetanja vozila koje je udarilo u zid.

U automobilu je bilo devet osoba.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“U odnosu na tešku prometnu nesreću koja se jutros oko 7 sati dogodila na području Brnaza utvrđeno je da se u vozilu nalazilo ukupno devet osoba. O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo koje će rukovoditi očevidom”, objavila je policija prenose hrvatski mediji.

Prema prvim informacijama policije, poginule osobe su najvjerojatnije migranti, a Slobodna Dalmacija nezvanično saznaje d aje među poginulima i dijete.

Prema informacijama lokalnih medija automobil marke Audi, pun migranata je bježao policiji pa se pri velikoj brzini zabio u zid kuće.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu