BOSNA I HERCEGOVINA

Danas dženaza namaz preminulom Edinu Mujčiću

Objavljeno

na datum

Profesor na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću Edin Mujčić iznenada je preminuo u 50 godini. 

Dženaza će se klanjati danas i polazi ispred kuće merhuma u 13:45 sati a zatim u harem džamije Dubrave Donje gdje će se klanjati ikindija-namaz i proučiti tevhid. 

Dženaza-namaz će se klanjati u 15 sati u haremu džamije Dubrave Donje a ukop će se obaviti na mezarju Žunovići-Gaj Dubrave Gornje. 

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Brojna rodbina i prijatelji se opraštaju od preminulog profesora. 

U Bihaću je u petak 6. januara 2023. godine, preminuo nastavnik Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću, van. prof. dr. Edin Mujčić. Njegov iznenadni odlazak na vrhuncu fizičke i profesionalne snage, ostavio je kolegice i kolege Univerziteta u Bihaću u šoku i nevjerici. Stručnost sa kojom je pristupao svojim poslovnim zadaćama teško će se nadoknaditi, a skromnost i blagost koje su ga krasile, nedostajaće svima koji su ga poznavali. Tehnički fakultet u Bihaću ostao je bez jedne važne figure čija praznina će dugo ostati nepopunjena. Edin Mujčić rođen je 1973. godine u Tuzli, gdje završava osnovnu i srednju školu, osnovni i magistarski studij. Doktorirao je na Sveučilištu u Zagrebu 2013. godine. Na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću zaposlen je od 2000. godine, gdje radi u kontinuitetu sve do svoje prerane smrti. Glavna područja njegovog naučnog rada su automatika, teleoperacije preko Interneta, elektronika i mikroprocesorski sistemi. Autor je niza naučnih radova i nekoliko univerzitetskih udžbenika. Dugo godina obavljao je i dužnost voditelja Elektrotehničkog odsjeka a kod studenata je ostao upamćen kao jedan od najmilijih nastavnika. Njegova smrt veliki je gubitak za zajednicu u kojoj je živio i radio.
Dženaza će se obaviti 8.1.2023. na mezarju Žunovići-Gaj Dubrave gornje u 15 sati.
stoji na Facebook stranici fakulteta

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version