Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Bajramović o dešavanjima u USK: “Mi u ovom trenutku, sa SDA i DF, bez Azhara Sejarića, možemo formirati vlast”

Objavljeno

na datum

Članovi tri organizacije i povjereništva rukovodstva NiP-a u Unsko-sanskom kantonu podnijeli su ostavku na unutarstranačke pozicije. Radi se o ključkim, sanskim i bužimskim članovima, koji su, kako je navedeno u saopćenju za javnost, nezadovoljni kadrovskom politikom u stranci. Smatraju da se danas u praksi provode politike koje nisu dio proklamovanih principa tokom izborne kampanje, piše rtvusk.ba.

Predsjednik NIP-a USK-a Halil Bajramović izrazio je sumnju da se radi o političkoj korupciji i da će se problemi riješiti na jednom od sastanaka organa stranke. On je ujedno kazao i kako zbog “osmorke” neće da formira vlast sa SDA i DF, a da to ukoliko bude želje može se uraditi odmah, pa čak i bez Azhara Sejarića.

Posebno je zanimljiva ova izjava u ozračju kompletne prespektive za koju se isključivo zalaže Narod i Pravda na svim nivoima, a to je vlast bez SDA. Iz perspektive običnih pratilaca lokalne politike, izjava da se može preko noći napraviti vlast u USK sa 5 političkih subjekata, a istovremeno zanemariti da istu vlast mogu napraviti neki drugi sa samo dva subjekta je u najmanju ruku na klimavim i neutemeljenim osnovama.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Šta će se dogoditi u narednom periodu kada je riječ o popularnoj “osmorki” na svim nivoima, ostaje nam da vidimo. Danas se “osmorka” sastaje sa Miloradom Dodikom, a nakon reakcije NES i SBiH zbog nastavka antidržavne i neustavne politike Dodika.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Zemljotres u okolini Slunja, osjetio se i u Bihaću

Objavljeno

na datum

Administator

Zemljotres jačine 3,4 po Rihteru registrovan je u okolini hrvatskog grada Slunja, objavila je Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Potres je registrovan jučer u 19.sati i 23 minute, a osjetio se i u našem gradu.

Epicentar je bio 16 kilometara južno od Slunja kod mjesta Rakovica.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Planinari iz više dijelova BiH se popeli na najviši vulkan Azije, nije ih spriječilo ni nevrijeme

Objavljeno

na datum

Administator

Grupa učesnika ekspedicije iz Bihaća, Velike Kladuše, Tuzle i Cazina se jučer popela na najviši vrh Irana, a ujedno i najviši aktivni vulkan u Aziji Damavand na visinu od 5.610 m/n.

Kako su rekli, završni uspon na vrh Damavanda je izveden po veoma teškim uslovima.

Tačnije, na visini od 5.500 m/n ih je dočekao snijeg te nevrijeme uz grmljavinu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Međutim, oni su imali samo jedan cilj te ih ni to nije spriječilo da ga ostvare.

Ova ekspedicija se odvila u organizaciji Planinarsko-sportskog kluba Bihać.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSANSKA KRUPA

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK izvršili pretres stambenih objekata i pratećih objekata osumnjičenih lica iz Bosanske Krupe i Bužima

Objavljeno

na datum

Administator

Na osnovu prethodno prikupljenih informacija na terenu i Naredbe Općinskog suda Bosanska Krupa, pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, dana 05.06.2024. godine u ranim jutarnjim satima su izvršili pretres stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenih lica i to B.N, B.A, B.S, I.E, Š.H, A.I, Š.B, S.V i K.O. svi iz Bosanske Krupe i Bužima.

Tokom navedenih pretresa pronađena je i oduzeta veća količina sljedećih predmeta: 8 kom. Ručnih bombi, 3 kom. Protiv pješadijskih mina, vatreno naoružanje poluautomatska puška, vatreno naoružanje-puška m-48, vatreno naoružanje- Automatska puška, municija raznog kalibra i vrste kako puščano zrno, tako i pištoljsko, te patroni za lovačko naoružanje, razni djelovi za pušte (cijevi, kundaci, zatvarači, udarne igle i dr,), optički nišani (više komada).

Nad gore navedenim licima zavedena je kriminalistička obrada te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz čl.371. KZ F BiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu