SVIJET

Šef ukrajinskih obavještajaca uvjeren: Putin je bolestan i ubrzo će umrijeti

Objavljeno

na datum

Šef obavještajne službe ukrajinskog ministarstva odbrane Kiril Budanov u intervjuu za ABC News govorio je o trenutnom razvoju situacije i ratu u Ukrajini te se osvrnuo na napade na rusku bazu Engels kao i na zdravstveno stanje Vladimira Putina.

Na pitanje novinarke da li je Ukrajina odgovorna za napad na bazu Engels u Rusiji, Budanov je izjavio kako na to pitanje u ovoj fazi rata ne može odgovoriti.

“Ne mogu vam odgovoriti na to pitanje. Tek nakon okončanja rata. Bilo mi je drago vidjeti taj napad. To je moja reakcija. Mislim da će biti još napada. Dublje i dublje u teritoriju Rusije”, poručio je Budanov.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Također, naglasio je kako se napadi mogu odnositi i na Krim naročito ukoliko se uzme u obzir činjenica da je Krim dio Ukrajine te da, shodno tome, Ukrajina može na tom području koristiti bilo koje oružje.

Nakon toga, Budanov je odgovorio i na pitanje o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Da, on je bolestan, u terminalnoj fazi. Mislim da će umrijeti vrlo brzo. Nadam se. Mislimo da je riječ o raku. To znamo iz izvora bliskih Kremlju, odnosno samom Vladimiru Putinu”, rekao je Budanov.

Između ostalog Budanov je naglasio kako će u slučaju Putinove smrti doći do prijenosa vlasti, ali da rat u Ukrajini treba okončati i prije smrti ruskog predsjednika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version