Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

U Bihaću poplavljeno više naselja, širom Krajine aktivirana brojna klizišta

Objavljeno

na datum

Obilne padavine ovog vikenda prouzrokovale su probleme sa poplavama u skoro svim općinama i gradovima Unsko-sanskog kantona (USK), a naročito u gradu Bihaću, prenosi Dnevni Avaz.

Do plavljenja je došlo u bihaćkim naseljima Orašac, Kulen Vakuf, Gata, Turija, Čavkići, Ribić, Ripač, Mali Lug, Zlopoljac, Lohovo, Račić i drugim.

Zbog obilnih padavina koje su zabilježene u toku jučerašnjeg dana i sinoć u Bosni i Hercegovini, a posebno na području Krajine došlo je do poplava, a stanje je i dalje teško, kao i u Hercegovini gdje je zbog obilnijih padavina na snazi žuti meteoalarm.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nivo rijeke Une u Bihaću jutros je izmjeren na 162 centimetra i ima tendenciju daljnjeg rasta. Inače, to je čak za 62 centimetra ili više od polovine povećanog vodostaja kritične tačke koja za rijeku Unu iznosi 100 centimetara.

Istovremeno rijeka Sana u Sanskom Mostu je na samo osam centimetara od kritične tačke i trenutno je na razini 372 centimetra. Inače, kritična tačka za rijeku Sanu je 380 centimetara.

Za danas je najavljen sastanak Kriznog štaba civilne zaštite Grada Bihaća. Osim pripreme akcionog plana za dalje djelovanje i analize dosadašnjeg izvještaja sa terena, razmatra se i eventualno proglašenje stanja prirodne nesreće, prenose lokalni mediji.

U Unsko-sanskom kantonu su zbog padavina aktivirana i određena klizišta.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na magistralnom putu M-4.3 Bosanska Otoka- Bužim, trenutno je na snazi obustava saobraćaja, saopštio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

VIDEO – Prevazilaženje predrasuda: Sve više Roma u Bihaću pohađa školu i bilježi uspjehe

Objavljeno

na datum

Administator

Zbog predrasuda Romi u Bosni i Hercegovini suočavaju se s brojnim problemima. Često osuđena na prosjačenje, romska djeca zbog toga ne idu u školu.

Ipak, u Bihaću se odnos prema ovoj kategoriji građana proteklih godina znatno poboljšao, a uz podršku i angažman institucija i lokalne zajednice, sve više djece pohađa osnovnu i srednju školu, ali i bilježe uspjehe.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija

Objavljeno

na datum

Administator

Sa žalošću javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je dana 09.04.2024. godine nakon kraće bolesti u 75-oj godini života na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija iz Bihaća.

Dženaza i ukop mile nam rahmetlije će se obaviti dana 12.04.2024. godine (petak) u 14:30 sati na mezarlucima “HUMCI” u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: Kadeti-polaznici za čin mlađi inspektor potpisali ugovore

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 05.04.2024 godine u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su u prisustvu ministra i zamjenika direktora Uprave policije budući kadeti-polaznici za čin mlađeg inspektora potpisali ugovore o međusobnim pravima i obavezama između Uprave policije MUP-a USK i kadeta polaznika za vrijeme trajanja osnovne obuke za čin „mlađi inspektor“ na policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Obuka, koja počinje 08.04.2024 godine, održat će se u trajanju od tri mjeseca na policijskoj akademiji i jedan mjesec u Upravi policije MUP-a USK nakon čega će se sa uspješnim kadetima pristupiti o potpisivanju ugovora o zaposlenju u Upravi policije MUP-a USK.

Ministar Habibija i zamjenik direktora Kozlica su budućim polaznicima akademije čestitali na odabiru te su im zaželjeli sreću u nastavku obuke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu