SPORT

FIFA kaznila Srbiju i Hrvatsku zbog kršenja pravila Mundijala

Objavljeno

na datum

Fudbalski Savez Srbije kažnjen je novčanom kaznom od 20 hiljada švicarskih franaka zbog zastave koja je bila izvješana u svlačionici reprezentacije Srbije prije utakmice sa Brazilom.

Fotografija koja je izašla u javnost potakla je fudbalski savez Kosova, ali i Albanije da tuže FSS FIFA-i, koja je donijela odluku da se reprezentacija Srbije kazni.

FIFA je Srbiju “opalila po džepu” po članu 11 disciplinskog kodeksa FIFA-e i člana 4 pravilnika FIFA-e za svjetsko prvenstvo, a vezano za spornu zastavu na kojoj se nalazi Kosovo u bojama republike Srbije, a preko svega stoji natpis “Nema predaje”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nakon kraće istrage, FIFA je odlučila kazniti FSS.

Kaznu je dobio Nogometni Savez Hrvatske, nakon što su navijači Vatrenih na utakmici između Hrvatske i Kanade vrijeđali golmana kanadske selekcije Milana Borjan

HNS je zbog incidenta koji je započeo dio navijača na tribinama sada dužan platiti 50 hiljada švicarskih franaka, i to po članu 16 Disciplinskog kodeksa FIFA-e, koja podrazumijeva upotrebu riječi i predmeta koje se koriste za prenošenje poruka koje nisu primjerene sportskom događaju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version