Connect with us

BIHAĆ

Pomozi.ba će u restoranima u Sarajevu, Travniku i Bihaću organizovati svečani ručak za svoje korisnike

Objavljeno

na datum

Povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Udruženje Pomozi.ba će u restoranima dobre volje u Sarajevu, Travniku i Bihaću u petak, 25. novembra ove godine organizovati svečani ručak za svoje korisnike.

Svečani ručak za socijalno ugrožene građane koji se hrane obrocima iz Pomozi.ba kuhinja bit će održan u 13 sati.

Adrese restorana dobre volje su sljedeće: Sarajevo – Mula Mustafe Bašeskije do broja 7 Bihać – Đačka bb Travnik – Školska bb.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Potraga za nestalim učenikom Medicinske škole u Bihaću još traje

Objavljeno

na datum

Administator

Policijska potraga za sedamnaestogodišnjim učenikom Medicinske škole u Bihaću (I.M.) koji je nestao u petak, još traje, potvrđeno je iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona (USK).

Istakli su da se svakodnevno radi i pretražuje na terenu.

“Ronilački tim Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova i ostali policijski timovi su već danima angažirani. Pretražuju korito Une, obalno područje, ali i prikupljaju sve ostale informacije koje bi mogle pomoći u pronalasku nestale maloljetne osobe. Za sada, nažalost, nemamo novih detalja, međutim ne odustajemo”, rekao je policijski inspektor Adnan Beganović.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Za sedamnaestogodišnjim učenikom traga se od petka, kada su policijski timovi nakon dojave da osoba pokušava skočiti s mosta u naselju Bakšaiš, upravo na tom mjestu pronašli njegove odjevne predmete i mobilni telefon.

U potragu su se uključili pripadnici Gorske službe spašavanja, mještani naselja uz Unu, ali i brojni građani Bihaća, te prijatelji porodice nestalog.

Na gradskim ulicama pojavile su se i fotografije nestalog mladića, dok u potrazi pokušavaju pomoći i lokalni mediji.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Kantonalna bolnica odala počast dr. Irfanu Ljubijankiću

Objavljeno

na datum

Administator

Povodom 28. godišnjice pogibije prvog ministra vanjskih poslova nezavisne Republike Bosne i Hercegovine, dr. Irfana Ljubijankića, jučer je u krugu Kantonalne bolnice u Bihaću, koja i nosi njegovo ime, organizirano polaganje cvijeća pred spomen obilježjem i sat historije. Njemu su pored uposlenika, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti prisustvovali i učenici srednjih škola.

Podsjećamo, dr. Ljubijankić poginuo je zajedno sa ostalim članovima visoke državne delegacije, u noći 27. na 28. maj 1995. godine, kada je helikopter, kojim su se uputili prema Zagrebu, srušen granatom, ispaljenom sa agresorskih položaja.

„Naš dr. Irfan Ljubijankić je zaslužio i puno više od ovoga. Prvenstveno zbog njegovog rada i zalaganja i u medicini i u politici. Pokazao je zaista jednu osobnost koja je samo njega krasila. Bio je zaista veliki čovjek. Čovjek koji se zalagao za evropsku Bosnu i Hercegovinu, sa svim onim vrijednostima koje je imala i prije rata. Na žalost ostali smo bez jednog velikog dokrtora i državnika“, naglasio je Ermin Goretić, v.d. direktora Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ovim povodom u Kulturnom centru Bihać jučer je otvorena izložba slika i dokumenata o životu i radu dr. Irfana Ljubijankića.

„Muzej USK je pripremio jednu izložbu, koja prati razvojnu liniju dr. Irfana Ljubijankića od njegovog djetinstva, kulturni doprinos do političke karijere. Sve smo uspjeli nekako da sve popratimo. Njegov život je bio toliko bogat događajima da smo bili primorani da tu izložbu malo skratimo jer jednostavno nismo imali dovoljno prostora da sve prikažemo iz njegovog života“, kazao je Dino Dupanović, direktor Muzeja USK.

Sinoć je Kulturnom centru premijerno i prikazan dokumentarni film „Korpus u bijelom“ autora Ajše i Muhameda Pehlić, a u produkciji Kantonalne bolnice. Film je posvećen nesebičnoj borbi zdravstvenih radnika za živote i opstanak građana Bihaćkog okruga proteklog rata.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Kantonalni sud Bihać: Objavljena presuda u predmetu Hanča i Lejla Elkasović

Objavljeno

na datum

Administator

Kantonalni sud u Bihaću je nakon održanog usmenog, glavnog i javnog pretresa dana 23.05.2023. godine u predmetu broj 01 0 K 015143 22 K 2 javno objavio presudu kojom je optuženoj Hanči Elkasović za počinio krivično djelo Prouzrokovanje smrti iz nehata iz člana 168. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine izrekao uvjetnu kaznu kojom se optuženoj utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 10 /deset/ mjeseci koja kazna se neće izvršiti ukoliko optužena u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

U odnosu na optuženu Lejlu Elkasović odbija se optužba da je počinila krivično djelo Čedomorstva iz člana 169. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu