Connect with us

MAGAZIN

Raza o mužu: Kad plešem kaže mi pazi na štiklama da noge ne polomiš

Objavljeno

na datum

Njena objava izazvala je lavinu komentara, a nakon što smo je kontaktirali priznala je da je riječ o šali, te da je komentari pratitelja zabavljaju.

Nedavno je na svom Instagram profilu objavila fotografiju sa suprugom, posvetivši mu dirljiv tekst, te je otkrila u kakvom su oni zapravo odnosu.

Moj muž nikada mi nije rekao: “Nemoj me sramotiti svojim plesanjem”.
On je drugačijeg temperamenta nego ja. Ne voli plesati, tihe i povučene je naravi, uz džamiju odrastao, u džamiji je bukvalno cijeli svoj život. Vjerske škole završio, zatim Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, po zanimanju je profesor Islamskih nauka.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaZajedno idemo na svadbe, veselja, on sjedi ja sve vrijeme plešem.

Samo mi kaže: Pazi da na tim štiklama noge ne polomiš, ko će nam onda kuhati!

Eto zato, čak i u najvećim bračnim iskušenjima znala sam kakvog muškarca imam pored sebe! Čovjek koji vrijedi svake borbe!

To je pravi vjernik. Onaj koji voli da vidi svoju ženu sretnu i nasmijanu, onaj koji joj dozvoli da bude svoja, onaj koji stoji uz nju kao njen oslonac od čelika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaIsto tako i on. Zna kakvu ženu ima pored sebe, ženu koja je s njima dvadeset godina, koja mu je djecu rodila, odgojila ih u Islamu, čuva svoj namaz, kuću i porodicu…

Eto zato ja mogu plesati, pjevati, veseliti se i biti svoja… Jer znam. Jer zna. Znamo, napisala je Razija u opisu fotografije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

MAGAZIN

Ovako zvuči pjesma Zabranjenog pušenja kad je otpjevaju Amerikanci

Objavljeno

na datum

Administator

Justus Reid, mladi tiktoker, sa svojim ocem otpjevao je pjesmu Zabranjenog pušenja “Zenica blues” i izazvao oduševljenje jer zvuči veoma simpatično.

Mladog Amerikanca prati više od 300 hiljada ljudi, a posebno je popularan postao na Balkanu zbog toga što snima i objavljuje videosnimke dok pjeva na našem jeziku.

Ovaj 22-godišnjak dolazi iz Južne Dakote, a iako nema veze s našim dijelom Evrope, ljubitelj je balkanske muzike čije hitove svakodnevno izvodi i dijeli ih na društvenim mrežama.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaRanije je otkrio da je prva pjesma s Balkana koju je naučio bila je “Ako te pitaju” od Petra Graše, dok na njegovom profilu možemo pronaći i pjesme Dine Merlina, Halida Bešlića, Marije Šerifović, Toše Proeskog i drugih.

Justus Reid predstavio se ove godine u devetoj sezoni popularne emisije Supertalent iz Hrvatske, a publiku, kao i žiri, odmah je osvojio svojim umijećem pjevanja na našem jeziku.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati

MAGAZIN

WhatsApp uveo novu funkciju: Od sada ćete moći sami sebi slati poruke

Objavljeno

na datum

Administator

Novu funkciju koja omogućava da sami sebi šaljete poruke dobila je aplikacija WhatsApp. Ova funkcija može korisnicima poslužiti kao podsjetnik.

Ime ove funkcije je Message Yourself, koja je već testirana i polako dolazi do svih korisnika uređaja s operativnim sistemima Android i iOS.

Na vrhu liste korisnici će moći vidjeti svoje ime prilikom pisanja novih poruka.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasako bude omogućena, notofikacija će se pobrinuti da obaveza ne bude zaboravljena. Korisnici također mogu pinovati Message Yourself chatove na vrh liste konverzacija u svrhu lakšeg pristupa.

Dosad su korisnici mogli slati poruke sami sebi samo ako kreiraju grupni chat sa samo jednim članom, odnosno sa sobom, ili ako bi koristili funkciju “click to chat”.

Platforma Signal već nudi sličnu funkciju po nazivom “Note to Self” koja omogućava istu stvar, ali je “zatrpana” u listi kontakata te nije dostupna na vrhu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati

MAGAZIN

Slavni glumac na udaru kritika nakon otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru

Objavljeno

na datum

Administator

Morgan Freeman našao se na meti kritika nakon sudjelovanja u ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru.

Legendarni glumac bio je narator u uvodnom segmentu naziva “The Calling”, a na pozornici mu se pridružio i katarski youtuber Ghanim al Muftah, koji je rođen s rijetkim stanjem poznatim kao sindrom kaudalne regresije, te je sa samo 20 godina i dosad najmlađi ambasador nekog svjetskog prvenstva, piše Dnevnik.hr.

Nakon što su mnoge zvijezde odbile učestvovati u ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, Freeman se našao na udaru kritika na društvenim mrežama.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaGlumca su mnogi prozvali zbog sudjelovanja u takozvanom “sportswashingu”, terminu koji opisuje praksu korištenja sporta za popravljanje reputacije koju provode pojedinci, grupe, korporacije ili vlada neke države.

“Očito novac može sve kupiti”, “Grozno je vidjeti Morgana Freemana kako sudjeluje u sportswashingu”, “Zar Morgana Freemana nije briga za mrtve radnike migrante? Ili samo puno voli novac?”, “Reći ću nešto što sam mislio da nikad neću. J*** se, Morgan Freeman, jer radi novca radiš ovo”, “Jako me razočaralo vidjeti Morgana Freemana na ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva. Kako može podržavati takvo kršenje ljudskih prava i pokvarene ljude koji ga plaćaju? Ima li morala ili mu je samo novac važan?”, samo su neke od brojnih kritika na Twitteru na glumčev račun, a jednim je detaljem i zabrinuo javnost.

Naime, Freeman se na pozornici pojavio s rukavicom na lijevoj ruci, a razlog zbog koje je nosi je teška saobraćajna nesreća koju je doživio 2008. godine i u kojoj je oštetio živce lijeve ruke. Hirurzi su pokušali Freemanu spasiti ruku, ali šteta na živcima bila je prevelika te mu je ruka ostala paralizirana.

“Pretrpio sam teško oštećenje živaca u ruci, ne mogu je pomaknuti”, kazao je Freeman 2010. godine za People.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaSvrha rukavice koju često nosi je da stisne oštećeno tkivo i osigurava da se u njoj ne bi pretjerano nakupljala krv.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu