Connect with us

MAGAZIN

Četiri laži o vezama u koje morate prestati da vjerujete

Objavljeno

na datum

Veze mogu biti sjajne, ali, nažalost, postoje i one koje nisu takve. Ipak, želja da budemo s nekim pa i strah od samoće nerijetko dovedu do toga da u vezi, kako bi ona potrajala, sami sebi počnemo govoriti neke laži.

Mnogi među nama su se u nekom trenutku u životu zavaravali o kvalitetima našeg partnera. Često bismo to činili sve do trenutka u kojem bismo se opametili i prekinuli vezu.

Zavaravanje je posebno često na početku veze, kada silno želimo da ona uspije. Ali, zavaravanje neće donijeti ništa dobro. Zato je bitno prestati sebi govoriti određene laži o vezama, posebno na njihovom početku, i na vrijeme krenuti dalje.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaČetiri laži koje morate prestati da govoriti sami sebi u vezama izdvojilo je terapeut Jeff Guenther iz Portlanda, prenosi Zadovoljna.hr.

Naše velike razlike će se izbalansirati

Iako su razlike ponekad super i treba da postoje, ako su one prevelike i stavljaju vas na suprotne strane kada su u pitanju važna životna pitanja vremenom će sigurno izazvati tenzije koje će se pretvoriti u veće probleme i vrlo moguće dovesti do raskida.

Mogu promijeniti osobu čak i ako ona to ne želi

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNemojte se zavaravati. Ne možete mijenjati nekoga ko ne želi da se promijeni. Čak i ako se dogodi neka promjena, druga strana, koja tu promjenu nije htjela, će vam vremenom početi da vam zamjera.

Stvari će vremenom postati bolje

Optimizam je super, ali ako već na samom početku veze morate da se zavaravate jer situacija nije baš sjajna, morate biti svjesni činjenice da se situacija vrlo vjerovatno neće promijeniti na bolje. Štaviše, postaće gora.

Neću nikad pronaći nekoga kao što je on/ona

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaOvo nije istina. Osim toga, opasno je nekoga toliko uzdizati, posebno ako ste suočeni s problemima. Vjerovatno ste zaljubljeni u neku ideju koja nije stvarna i mogli biste se razočarati.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

MAGAZIN

Ovako zvuči pjesma Zabranjenog pušenja kad je otpjevaju Amerikanci

Objavljeno

na datum

Administator

Justus Reid, mladi tiktoker, sa svojim ocem otpjevao je pjesmu Zabranjenog pušenja “Zenica blues” i izazvao oduševljenje jer zvuči veoma simpatično.

Mladog Amerikanca prati više od 300 hiljada ljudi, a posebno je popularan postao na Balkanu zbog toga što snima i objavljuje videosnimke dok pjeva na našem jeziku.

Ovaj 22-godišnjak dolazi iz Južne Dakote, a iako nema veze s našim dijelom Evrope, ljubitelj je balkanske muzike čije hitove svakodnevno izvodi i dijeli ih na društvenim mrežama.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaRanije je otkrio da je prva pjesma s Balkana koju je naučio bila je “Ako te pitaju” od Petra Graše, dok na njegovom profilu možemo pronaći i pjesme Dine Merlina, Halida Bešlića, Marije Šerifović, Toše Proeskog i drugih.

Justus Reid predstavio se ove godine u devetoj sezoni popularne emisije Supertalent iz Hrvatske, a publiku, kao i žiri, odmah je osvojio svojim umijećem pjevanja na našem jeziku.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati

MAGAZIN

WhatsApp uveo novu funkciju: Od sada ćete moći sami sebi slati poruke

Objavljeno

na datum

Administator

Novu funkciju koja omogućava da sami sebi šaljete poruke dobila je aplikacija WhatsApp. Ova funkcija može korisnicima poslužiti kao podsjetnik.

Ime ove funkcije je Message Yourself, koja je već testirana i polako dolazi do svih korisnika uređaja s operativnim sistemima Android i iOS.

Na vrhu liste korisnici će moći vidjeti svoje ime prilikom pisanja novih poruka.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasako bude omogućena, notofikacija će se pobrinuti da obaveza ne bude zaboravljena. Korisnici također mogu pinovati Message Yourself chatove na vrh liste konverzacija u svrhu lakšeg pristupa.

Dosad su korisnici mogli slati poruke sami sebi samo ako kreiraju grupni chat sa samo jednim članom, odnosno sa sobom, ili ako bi koristili funkciju “click to chat”.

Platforma Signal već nudi sličnu funkciju po nazivom “Note to Self” koja omogućava istu stvar, ali je “zatrpana” u listi kontakata te nije dostupna na vrhu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati

MAGAZIN

Slavni glumac na udaru kritika nakon otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru

Objavljeno

na datum

Administator

Morgan Freeman našao se na meti kritika nakon sudjelovanja u ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru.

Legendarni glumac bio je narator u uvodnom segmentu naziva “The Calling”, a na pozornici mu se pridružio i katarski youtuber Ghanim al Muftah, koji je rođen s rijetkim stanjem poznatim kao sindrom kaudalne regresije, te je sa samo 20 godina i dosad najmlađi ambasador nekog svjetskog prvenstva, piše Dnevnik.hr.

Nakon što su mnoge zvijezde odbile učestvovati u ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, Freeman se našao na udaru kritika na društvenim mrežama.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaGlumca su mnogi prozvali zbog sudjelovanja u takozvanom “sportswashingu”, terminu koji opisuje praksu korištenja sporta za popravljanje reputacije koju provode pojedinci, grupe, korporacije ili vlada neke države.

“Očito novac može sve kupiti”, “Grozno je vidjeti Morgana Freemana kako sudjeluje u sportswashingu”, “Zar Morgana Freemana nije briga za mrtve radnike migrante? Ili samo puno voli novac?”, “Reći ću nešto što sam mislio da nikad neću. J*** se, Morgan Freeman, jer radi novca radiš ovo”, “Jako me razočaralo vidjeti Morgana Freemana na ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva. Kako može podržavati takvo kršenje ljudskih prava i pokvarene ljude koji ga plaćaju? Ima li morala ili mu je samo novac važan?”, samo su neke od brojnih kritika na Twitteru na glumčev račun, a jednim je detaljem i zabrinuo javnost.

Naime, Freeman se na pozornici pojavio s rukavicom na lijevoj ruci, a razlog zbog koje je nosi je teška saobraćajna nesreća koju je doživio 2008. godine i u kojoj je oštetio živce lijeve ruke. Hirurzi su pokušali Freemanu spasiti ruku, ali šteta na živcima bila je prevelika te mu je ruka ostala paralizirana.

“Pretrpio sam teško oštećenje živaca u ruci, ne mogu je pomaknuti”, kazao je Freeman 2010. godine za People.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaSvrha rukavice koju često nosi je da stisne oštećeno tkivo i osigurava da se u njoj ne bi pretjerano nakupljala krv.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu