Connect with us

BIHAĆ

Misteriozna smrt Bosanca u Karlovcu: MUP USK putem Interpola obavijestio policiju u Hrvatskoj o nalazu obdukcije

Objavljeno

na datum

Prema nalogu tužioca Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću u četvrtak je obavljena obdukcija tijela Mehure Handanovića (55) iz sela Vikići kod Bihaća, koji je, kako se ispostavilo, najvjerovatnije umro nasilnom smrću.

Riječ je o svojevrsnom preokretu u istrazi o smrti Handanovića, za kojeg je ljekar u Hrvatskoj utvrdio da je umro prirodnom smrću 31. oktobra u 9.20 sati u mjestu Sadilovac, općina Rakovica.

Nađena povreda

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Istragom u Bihaću se, kako nam je nezvanično potvrđeno, došlo do saznanja da je Handanović imao ranu usljed djelovanja vatrenog oružja te da mu je, najvjerovatnije, pucano u leđa.

Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK, potvrdio je za „Avaz“ da je Interpol Hrvatske obaviješten o rezultatima obdukcije.

Prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva USK, na Patologiji su bili prisutni naši policijski službenici zbog obdukcije tijela navedene osobe. Sačinjeni su određeni zapisnici te je, putem Interpola, a prema nalogu tužioca, obaviještena policija u Republici Hrvatskoj. To su radnje koje smo mi završili kao policija. S obzirom na to da se to desilo u Republici Hrvatskoj, mi nismo ništa dalje poduzimali što se tiče istrage. Svi zapisnici će biti dostavljeni policiji Republike Hrvatske – kazao je Dželalagić.

Umro na farmi

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Handanović je radio na farmi muznih krava „Pro Milk“ u Sadilovcu, gdje je i preminuo 31. oktobra.

Obdukcija u Bihaću je obavljena na zahtjev porodice, nakon što je tijelo dovezeno iz Hrvatske. Rezultati obdukcije su pokazali da se metak Handanoviću zaustavio u srcu i uzrokovao njegovu smrt.

Ostalo je nepoznato kako mrtvozornik u Hrvatskoj nije uočio povredu od vatrenog oružja na leđima te će se ovog puta morati provesti nova istraga.

Nije bio sklon sukobima

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju portala „Normala.ba“, Handanović je 14 godina radio na farmi muznih krava „Pro Milk“, koja je ranije bila u vlasništvu KIM-a, odnosno „Dukata“. Svakog dana je, prema riječima supruge Behire, išao na posao i vraćao se kući. Mehura je bio porodičan čovjek i nije bio sklon sukobima. Osim ožalošćene porodice, supruge, sina, dvije kćerke i ostale rodbine, u ožalošćene je upisan i kolektiv firme „Pro Milk“.

Nastavi čitati
Marketing
1 komentar

1 komentar

  1. Enes Perviz

    06.11.2022. at 17:24

    Svasta se desava ali objavit prirodnu smrt s ranom na ledjima koju je prouzrokovao metak je nesto sto ce netko morati odgovarati.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Podignuta optužnica protiv Bišćanina zbog napada na ovlašteno službeno lice

Objavljeno

na datum

Administator

sud bih

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:

Dine Pečenkovića, zvanog “Pečo”, rođenog 1991. godine u Bihaću, državljanina BiH.

Optuženi se, prema navodima iz optužnice, tereti da se, 14.02. ove godine, na parking prostoru tržnog centra na području opštine Bihać, upravljajući automobilom “Audi”, oglušio na izdate naredbe policijskih službenika SIPA-e i napao policijskog službenika angažovanog na poslovima lišenja slobode počinioca krivičnih djela, na način da je na istog nasrnuo vozilom kojim je upravljao, dok je policijski službenik uspio izbjeći udar vozila.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Optuženi se tereti da je napao službeno lice u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti Bosne i Hercegovine, čime je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela iz člana 241b. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine,saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH koji je istu i potvrdio.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

SIPA izvršila raciju u privremenom prihvatnom centru Lipa u Bihaću

Objavljeno

na datum

Administator

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u sklopu operativne akcije “ISTOK SWOT”, na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Lipa u Bihaću danas provode operativno taktičku radnju “racija” šireg lokaliteta Centra.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, akcijom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra, te pregled osoba, stvari i prostorija u cilju pronalaska osoba koja tu nelegalno borave.

“Kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potječu iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra, te identifikacija organizatora krivičnih djela ‘Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata’, i krivičnog djela ‘Krijumčarenje ljudi'”, saopćeno je iz SIPA-e.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Racija se provodi u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, te Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužilaštva Unsko sanskog-kantona.

Više informacija bit će poznato po okončanju ovih aktivnosti.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Kantonalni sud Bihać: Produžen pritvor u predmetu Izet Grahović

Objavljeno

na datum

Administator

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću, u krivičnom predmetu protiv optuženog Izeta Grahovića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubojstvo iz člana 166. stav 2. tačka d) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u stjecaju sa krivičnim djelom Neovlašteno nabavljanje, posjedovanje, držanje, nošenje, trgovina, popravljanje, modifikacija ili prepravljanje i posredovanje oružjem, bitnim dijelovima i municijom iz člana 73. stav 1. Zakona o oružju i municiji USK u vezi sa članom 54. KZ F BiH, odlučujući o prijedlogu za produženje pritvora Kantonalnog tužilaštva USK-a, nakon održanog ročišta je dana 04.12.2023. godine u predmetu broj 01 0 K 019139 23 Kv 7 donijelo Rješenje kojim se optuženom produžava pritvor za 2 (dva) mjeseca iz razloga propisanih odredbom člana 146. stav 1. tačka d) Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, a isti može trajati najduže 3 (tri) godine nakon potvrđivanja optužnice ili do nove odluke suda, s tim što će se kontrola opravdanosti pritvora vršiti svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru, saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalbu Vrhovnom sudu FBiH u roku od tri dana od dana prijema. Žalba ne zadržava izvršenje rješenja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu