Connect with us

BIHAĆ

Misteriozna smrt Bosanca u Karlovcu: MUP USK putem Interpola obavijestio policiju u Hrvatskoj o nalazu obdukcije

Objavljeno

na datum

Prema nalogu tužioca Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću u četvrtak je obavljena obdukcija tijela Mehure Handanovića (55) iz sela Vikići kod Bihaća, koji je, kako se ispostavilo, najvjerovatnije umro nasilnom smrću.

Riječ je o svojevrsnom preokretu u istrazi o smrti Handanovića, za kojeg je ljekar u Hrvatskoj utvrdio da je umro prirodnom smrću 31. oktobra u 9.20 sati u mjestu Sadilovac, općina Rakovica.

Nađena povreda

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Istragom u Bihaću se, kako nam je nezvanično potvrđeno, došlo do saznanja da je Handanović imao ranu usljed djelovanja vatrenog oružja te da mu je, najvjerovatnije, pucano u leđa.

Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK, potvrdio je za „Avaz“ da je Interpol Hrvatske obaviješten o rezultatima obdukcije.

Prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva USK, na Patologiji su bili prisutni naši policijski službenici zbog obdukcije tijela navedene osobe. Sačinjeni su određeni zapisnici te je, putem Interpola, a prema nalogu tužioca, obaviještena policija u Republici Hrvatskoj. To su radnje koje smo mi završili kao policija. S obzirom na to da se to desilo u Republici Hrvatskoj, mi nismo ništa dalje poduzimali što se tiče istrage. Svi zapisnici će biti dostavljeni policiji Republike Hrvatske – kazao je Dželalagić.

Umro na farmi

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Handanović je radio na farmi muznih krava „Pro Milk“ u Sadilovcu, gdje je i preminuo 31. oktobra.

Obdukcija u Bihaću je obavljena na zahtjev porodice, nakon što je tijelo dovezeno iz Hrvatske. Rezultati obdukcije su pokazali da se metak Handanoviću zaustavio u srcu i uzrokovao njegovu smrt.

Ostalo je nepoznato kako mrtvozornik u Hrvatskoj nije uočio povredu od vatrenog oružja na leđima te će se ovog puta morati provesti nova istraga.

Nije bio sklon sukobima

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju portala „Normala.ba“, Handanović je 14 godina radio na farmi muznih krava „Pro Milk“, koja je ranije bila u vlasništvu KIM-a, odnosno „Dukata“. Svakog dana je, prema riječima supruge Behire, išao na posao i vraćao se kući. Mehura je bio porodičan čovjek i nije bio sklon sukobima. Osim ožalošćene porodice, supruge, sina, dvije kćerke i ostale rodbine, u ožalošćene je upisan i kolektiv firme „Pro Milk“.

Nastavi čitati
Marketing
1 komentar

1 komentar

  1. Enes Perviz

    06.11.2022. at 17:24

    Svasta se desava ali objavit prirodnu smrt s ranom na ledjima koju je prouzrokovao metak je nesto sto ce netko morati odgovarati.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

VIDEO – Prvo povećanje cijene vode u Bihaću od 2011. godine

Objavljeno

na datum

Administator

Na predzadnjoj sjednici Gradskog vijeća Bihaća usvojen je prijedlog povećanja cijena vode u ovom gradu. U budućnosti po kubiku, sa 0,94, voda će poskupjeti na 1,20 KM. Ovo je prvo povećanje cijene vode u Bihaću od 2011. godine.

Od slijedećeg mjeseca pitka voda poskupjeti za 26 feninga. Zvuči li kao utjeha da će Bišćani, i pored poskupljenja, i dalje imati najnižu cijenu vode u kantonu, ali i u Federaciji?

„Čak kod odvodnje nemamo nikakvih promjena cijena ni kod fizičkih ni kod pravnih lica. Nije došlo do prijedloga ni do poskupljenja cijene vode za pravna lica, ostala je ista cijena, za simboličnih 26 feninga je za fizička lica. Trenutno u kantonu s najnižom cijenom 94 feninga idemo na 1,20 KM“, kaže Mirsad Merdanić, direktor JP Vodovod Bihać.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Tako je i na pretposljednjoj sjednici Gradskog vijeća Bihać usvojen prijedlog povećanja cijene vode.

„Radi se o tome da je došlo do enormih poskupljenja na tržištu – cijene goriva prije svega i ostalih materijala koji su nužni kada je u pitanju Vodovod. Naprosto je bilo vrijeme da razmatramo i ovu tačku dnevnog reda jer se radi o, popularno rečeno, nametu za građane, ali i o onom vrlo realnom, zato što je sve drugo poskupjelo“, objašnjava Alen Zulić, predsjednik Kluba POMAK-a u Gradskom vijeću.

Oprečnih mišljenja bilo je na sjednici Gradskog vijeća, ali ova tačka je u konačnici dobila potrebnu podršku vijećnika. Uslov je bio usvojen zaključak kojim se traži smjena upravljačkih struktura JP Vodovod Bihać.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

VIDEO – Zbog lajka umalo došlo do fizičkog obračuna: Žestok okršaj u Gradskom vijeću grada Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Na 38. vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Bihać došlo je do oštrog verbalnog sukoba između SDA-ovog vijećnika Mustafe Zulića i POMAK-ovog Mirze Malkoča.

Problem je nastao zbog “lajkanja statusa”. Zulić je prišao Malkoču pitavši ga zašto je lajkao da je bio “suzdržan od 1992. do 1995”.

“Lajako si da si sam bio suzdržan od 1992 1995, ja sam ranjen bio ovdje”, govori Zulić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku prilazi mu drugi vijećnik na šta mu Zulić govori “šta me sad grliš, mene zoveš autonomašem, ti si autonomaš”.

Zulić se ponovo iznervirao kada su ga dva vijećnika čuvala za ruke. Iako je bilo napeto i postojala je mogućnost da dođe do fizičkog sukoba, sve se na kraju svelo na usmeni konflikt.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

REZIME SJEDNICE: KREDIT ZA PROJEKTE NE MOŽE, REBALANS MOŽE – TRAŽI SE SMJENA UPRAVE VODOVODA, IMENOVANA DIREKTORICA TZ

Objavljeno

na datum

Administator

U Bihaću je jučer održana 37. sjednica Gradskog vijeća na čijem dnevnom redu se našlo 8 tačaka. Prva tačka bila je Prijedlog odluke o dugoročnom zaduženju. Radilo se o sredstvima u iznosu od tri miliona KM, kojima su se trebali završiti dva započeta projekta tj. sportsko-rekreativni bazen u sklopu OŠ Prekounje i pomoćni teren na stadionu NK Jedinstva. Također, trebalo se krenuti u izgradnju novih saobraćajnica i komunalne infrastrukture na Ceravcima, u blizini tržnog centra Bingo. Taj prijedlog nije dobio potrebnu podršku, te je za njega glasalo 14 vijećnika. Jedan vijećnik je bio protiv, dok su ostali bili suzdržani. Nekoliko vijećnika je bilo odsutno.

Druga tačka dnevnog reda bio je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Budžeta za 2023. za što je glasala većina vijećnika.

Najveću pažnju pored kreditnog zaduženja, izazvala je tačka koja se ticala JP Vodovod d.o.o. Bihać. radilo se o davanju saglasnosti na tarifni sistem i cijene individualne komunalne potrošnje snabdijevanja pitkom vodom i odvodnje i prečišćavanja otpadnih. Ova tačka je dobila potrebnu podršku vijećnika, ali tek nakon što je usvojen zaključak kojim se traži smjena upravljačkih struktura JP Vodovod d.o.o. Bihać.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Smatramo da je neodgovorno upravljanje preduzećem i nezakonito postupanje upravljačkih struktura glavni uzrok finansijskog i organizacionog katastrofalnog stanja u kojem se preduzeće JP Vodovod d.o.o. Bihać danas nalazi, te da rukovodstvo preduzeća nije uspjelo obezbijediti nesmetano poslovanje preduzeća, što mu je glavni i osnovni zadatak u skladu sa važećim zakonskim propisima”, stoji između ostalog u zaključku.

Na dnevnom redu našla se i tačka o imenovanju direkora Turističke zajednice Bihać, a na tu funkciju imenovana je Lorena Felić. Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u JU Stanouprava, te izmjene i dopune Pravilnika o radu JU Gradska galerija Bihać su dobili potrebnu podršku većine vijećnika. Izvještaj o izvršenju Budžeta za prvih šest mjeseci ove godine i trošenju tekuće rezerve, također je izglasan,piše Radio Bihać.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu