Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Oglasila se porodica Azura nakon sinoćnjeg okupljanja: Nismo dopustili da nas isprovociraju, okupićemo se opet…

Objavljeno

na datum

Nakon jučerašnjeg, drugog okupljanja za Azura Terzića, oglasila se porodica. Poruku Harisa Samaradžića prenosimo u cjelosti:

“Grade ljubavi i herojske mladosti” hvala! ✊ Imam za vas i kratku poruku od našeg Azura, koji zna da ste svi sinoć bili tu zbog njega i podrške njemu, a koji me zvao nekoliko minuta nakon našeg završetka okupljanja:

“Hvala vam. Zahvali se svima i pozdravi. Vidimo se!”

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ponosan sam što smo ponovo bili mirni, dostojanstveni, hrabri i pametni!

I da znate, ovaj put za razliku od noći kada je Azur stradao, su radile mnoge kamere. Radile su kamere svih televizija, radili su svi vaši mobiteli, kamere naših fotografa, dronovi! I cijela domovina, dijaspora i regija je ovo vidjela i vidjet će!

Nismo dopustili da nas isprovociraju, a pokušali su. Zamislite, sram nas bilo što smo tu negdje se iskupili i došli. Zamislite, mi negdje po svom gradu ne možemo hodati i ne smijemo kročiti na trotoare, ceste koje smo mi plaćali ili privatnu imovinu na koju nam je to dozvoljeno. Zamislite, mediji na javnoj površini ne smiju snimati.

Iskupićemo se opet i tako ako bude trebalo svaki dan i biće nas svaki put sve više dok god ne saznamo istinu i dok počinioca ili počinioce ne stigne pravda – kojih treba da bude sram, kao i sve one koji nečasno rade svoj posao, a plaća ih ovaj narod!

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

PRAVDA ZA SVU NAŠU DJECU MIR, LJUBAV I SIGURNOST.

“I nemoj zbog tog tužna biti, nit’ AZURne suze liti. Kazniće ih naša raja, borićemo se do kraja.

Pravda je ko voda zvira što probije svaku branu, doletiće na krilima istina u zoru ranu!”

ŽIVI MLADOSTI!”- poručio je Haris Samardžić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: Bivšoj supruzi slao glasovne poruke prijetećeg sadržaja

Objavljeno

na datum

Administator

Policiji u Velikoj Kladuši jučer u prijepodnevnim satima ženska osoba R. P. N. prijavila je svog bivšeg supruga P. D., potvrđeno je za portal “Avaza” iz MUP-a USK.

Prema navodima iz prijave, ženi je bivši suprug putem glasovnih poruka uputio više prijetnji vulgarnog sadržaja.

Upoznati su policijski službenici u Velikoj Kladuši i Tužilaštvo USK koje je naložilo da se sprovedene istraga za krivično djelo nasilja u porodici – kazao je za „Avaz“ Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: Pijan urinirao na javnom mjestu pa vrijeđao patrolu koja je došla na poziv građana

Objavljeno

na datum

Administator

U Bihaću je jedan muškarac prekršajno kažnjen nakon što je urinirao na javnom mjestu, a potom vrijeđao policijsku patrolu, potvrđeno je za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Događaj se desio jučer u bihaćkom naselju Ozimice 1, a građani su u 14.39 sati policiji prijavili muškarca.

Policijska patrola pronašla je prijavljenog K. M. koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Tom prilikom nije propustio da vrijeđa patrolu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • Njemu je uručen prekršajni nalog jer je vršeći fiziološku potrebu izložio intimni dio tijela pogledu drugom, a zatim i omalovažavao ovlaštena službena lica prilikom vršenja službenih poslova i zadataka – rečeno je u za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: Zbog narkotika procesuirano pet dilera

Objavljeno

na datum

Administator

MUP USK

Dana 24.01.2023 godine policijski službenici Uprave policije MUP-a USK, su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, te na osnovu Naredbe Općinsko suda u Cazinu, na pet lokacija na području Cazina vrše pretrese stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenih lica i to Ć. R., D. O., M. I. i S. J. svi iz Cazina.

Kod navedenih lica zasad je pronađena neodređena količina praha bjele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“, te veća količina novca u raznim apoenima i mobilni telefoni, a koje se dovodi u vezi sa prodajom opojnih droga,saopćeno je iz MUP-a USK.

Navedena lica su lišena slobode te će biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a uz Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238. KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu