BOSNA I HERCEGOVINA

Opozicija RS-a o rezultatima ponovnog brojanja: Krađa je utvrđena na 80 posto biračkih mjesta

Objavljeno

na datum

U Istočnoj Ilidži je održana press konferencija opozicije iz Republike Srpske prilikom čega su govorili o izbornom rezultatu za predsjednika Republike Srpske nakon ponovnog kontrolnog brojanja.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je rekao da će se ponovnim brojanjem glasova potvrditi ono što stalno govore, a to je da je “režim krao i da se sada plaši”.

Osim njega, na konferenciji se obratio i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Na više od 80 posto biračkih mjesta do sad kontrolno prebrojanim utvrđene su razne nepravilnosti i izborne krađe. To ukazuje da je naš zahtjev bio potpuno opravdan i da se u režiji vladajuće koalicije desila brutalna krađa”, rekao je on.

Navodi da rezultati pokazuju kako je prvobitno brojanje glasova išlo na štetu Jelene Trivić, a u korist Milorada Dodika.

“To pokazuje organizovanu namjeru izborne krađe režima. To je razlog i zašto smo podnijeli krivičnu prijavu za organizovani kriminal. Jako je važno istrajati i naša namjera je da nema odustajanja”, rekao je Borenović.

Nebojša Vukanović, koji je ove godine na izbore izašao sa svojom izbornom listom, koja je postigla odličan izborni rezultat, prvo se osvrnuo na odlazak visokog predstavnika Christiana Schmidta u Beograd.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Ja bih počeo prvo sa jednim retoričkim pitanjem pošto je uzurpator rekao da svako onaj ko se sastane sa Christianom Schmidtom izdajnik. Postavlja se pitanje da li je patrijarh srpski izdajnik jer vidimo da se sastao sa Schmidtom”, rekao je.

Kazao je kako sve uzurpatore hrani nasilje te da smo u tom smislu i ovih dana svjedoci lažnih vijesti i zastrašivanja građana nasiljem, prenosi Klix.ba

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version