CRNA HRONIKA

Veliki oprez prilikom transporta Veljka Belivuka: Specijalac iz gepeka motri na vozilo, ne ispušta pušku iz ruke

Objavljeno

na datum

Veljko Belivuk, Marko Miljković i njihov kriminalni klan stigli su jutros u Specijalni sud u Beogradu na drugi dan suđenja koje je počelo u 9:30 sati.

Zanimljivo da je ispred vozila u kojem je transportovan Veljko Belivuk išao policijski džip čiji gepek je bio otvoren, a u njemu se sa fantomkom na glavi nalazio specijalac koji je sve vrijeme držao pušku uperenu u pravcu vozila, javlja “Telegraf.rs”. Oni građani koji su se zatekli u blizini ove kolone su svjedočili scenama kao u filmovima.

Policija je učinila sve kako bi obezbijedila da osumnjičeni za stravične kriminalne stignu Specijalnog suda u Beogradu, bez da im se dozvoli prilika da izvedu neku akciju i pobjegnu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, njima se na teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Sud je u junu potvrdio novu optužnicu, drugu po redu, kojom se oni terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, a prvom im se na teret stavljaju ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.

Inače, Veljko Belivuk je prilikom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal negirao sva djela koja mu se stavljaju na teret. Također je naveo da oni nisu kriminalna grupa, nego navijačka, koja je nastala po izlasku Marka Miljkovića iz pritvora.

Marko Miljković je, kako se navodi u optužnici, također negirao djela koja mu se stavljaju na teret, a potom je naveo da se “ne plaši političara, jer im nisu ni do koljena”. Zatim je izjavio da ga namjerno odvajaju od njegovih “drugara” tako što ih iz jednog pritvora premještaju u drugi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Miljković se nekoliko puta obraćao Tužilaštvu za organizovani kriminal, a u jednom od njih je rekao da nije “tužibaba” i da je fer igrač. Potom je naveo da je čuo da se jednom od tužilaca slošilo na suđenju, pa je, između ostalog, napisao da mu preporučuje da pije više vitamina, a manje kafe, prenosi Dnevni Avaz.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version