Connect with us

BIHAĆ

Ovo je mladić koji je pronađen mrtav u stanu u Bihaću

Objavljeno

na datum

Sadnan Majetić (27) pronađen je mrtav u stanu u Bihaću, potvrđeno je za portal “Avaza”. On je izvršio samoubistvo vješanjem.

U Bihaću sinoć u 22 i 50 sati pronađeno je beživotno tijelo muške osobe, inicijala S. M. – rečeno je iz policije za “Avaz”.

Kako saznajemo, Majetić je rodom iz Majetića kod Cazina a živio je u Bihaću. Porodica i prijatelji se putem Facebooka opraštaju od Sadnana.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Dragi naš Sadnan, napusti nas prerano, da ti Bog podari Dženet, porodici sabur Amin – glasi jedna od objava na Facebooku.

Nastavi čitati
Marketing
1 komentar

1 komentar

  1. Lidjan

    29.03.2023. at 20:54

    Tužan sam. Suosjećanje najbližima!

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Bihać: U organizaciji UNHCR-a održana jednodnevna radionica za pripadnike policije USK

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 27.09.2023. godine u hotelu Kostelski buk u Bihaću u organizaciji UNHCR-ove Agencije za izbjeglice u BiH održana je jednodnevna radionica i predavanje za pripadnike policije USK-a. Radionica je pripremljena i realizirana u suradnji UNHCR-a, Službe za poslove sa strancima BiH, UNDSS (UN odjel za sigurnost i zaštitu), UNICEF, IOM i OSCE.

Teme koje su obrađene tokom radionice odnosile su se na proces traženja azila u BiH, razlikovanje migranata i izbjeglica, zakonske definicije lica u procesu, njihova dokumenta, prava i obaveze, uloga policije na terenu, postojeći servisi na koje se mogu upućivati, krijumčarenje i trgovina ljudima u migracijama, organi zaduženi za procesuiranje slučajeva trgovine, identifikacija i referali i dr.

Radionici je prisustvovalo trideset pripadnika policije USK-a iz šest općina koje trenutno imaju najveći sigurnosni izazov kada je u pitanju migrantska situacija u USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Znanje i iskustvo koje je naša policija stekla u radu sa migrantima u proteklih nekoliko godina ovom radionicom će u značajnoj mjeri biti osvježeno, ali i prošireno u određenim segmentima.

Nastavi čitati

BIHAĆ

VIDEO – Prvo povećanje cijene vode u Bihaću od 2011. godine

Objavljeno

na datum

Administator

Na predzadnjoj sjednici Gradskog vijeća Bihaća usvojen je prijedlog povećanja cijena vode u ovom gradu. U budućnosti po kubiku, sa 0,94, voda će poskupjeti na 1,20 KM. Ovo je prvo povećanje cijene vode u Bihaću od 2011. godine.

Od slijedećeg mjeseca pitka voda poskupjeti za 26 feninga. Zvuči li kao utjeha da će Bišćani, i pored poskupljenja, i dalje imati najnižu cijenu vode u kantonu, ali i u Federaciji?

„Čak kod odvodnje nemamo nikakvih promjena cijena ni kod fizičkih ni kod pravnih lica. Nije došlo do prijedloga ni do poskupljenja cijene vode za pravna lica, ostala je ista cijena, za simboličnih 26 feninga je za fizička lica. Trenutno u kantonu s najnižom cijenom 94 feninga idemo na 1,20 KM“, kaže Mirsad Merdanić, direktor JP Vodovod Bihać.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Tako je i na pretposljednjoj sjednici Gradskog vijeća Bihać usvojen prijedlog povećanja cijene vode.

„Radi se o tome da je došlo do enormih poskupljenja na tržištu – cijene goriva prije svega i ostalih materijala koji su nužni kada je u pitanju Vodovod. Naprosto je bilo vrijeme da razmatramo i ovu tačku dnevnog reda jer se radi o, popularno rečeno, nametu za građane, ali i o onom vrlo realnom, zato što je sve drugo poskupjelo“, objašnjava Alen Zulić, predsjednik Kluba POMAK-a u Gradskom vijeću.

Oprečnih mišljenja bilo je na sjednici Gradskog vijeća, ali ova tačka je u konačnici dobila potrebnu podršku vijećnika. Uslov je bio usvojen zaključak kojim se traži smjena upravljačkih struktura JP Vodovod Bihać.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

VIDEO – Zbog lajka umalo došlo do fizičkog obračuna: Žestok okršaj u Gradskom vijeću grada Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Na 38. vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Bihać došlo je do oštrog verbalnog sukoba između SDA-ovog vijećnika Mustafe Zulića i POMAK-ovog Mirze Malkoča.

Problem je nastao zbog “lajkanja statusa”. Zulić je prišao Malkoču pitavši ga zašto je lajkao da je bio “suzdržan od 1992. do 1995”.

“Lajako si da si sam bio suzdržan od 1992 1995, ja sam ranjen bio ovdje”, govori Zulić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku prilazi mu drugi vijećnik na šta mu Zulić govori “šta me sad grliš, mene zoveš autonomašem, ti si autonomaš”.

Zulić se ponovo iznervirao kada su ga dva vijećnika čuvala za ruke. Iako je bilo napeto i postojala je mogućnost da dođe do fizičkog sukoba, sve se na kraju svelo na usmeni konflikt.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu