Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Foto – Detalji ubistva u Bihaću

Objavljeno

na datum

Danas oko 12 sati u ulici Harmani u Bihaću došlo je do ubistva ženske osobe.

Kako neslužbeno saznajemo počinitelj O.E., rodom iz Bužima, zbog porodičnih problema udavio je svoju suprugu, nakon čega je obavijestio njenog brata o počinjenom krivičnom djelu i trenutno je u bjegstvu. O.E. sa suprugom ima jedno maloljetno dijete.

Policijski službenici i dežurni tužilac još uvijek obavljaju uviđaj na mjestu teškog zločina i ove porodične tragedije.

Glasnogovornik Kantonalne uprave policije Bahrudin Dželalagić kazao je kako će tek po završetku svih istražnih radnji imati više informacija o počinjenom teškom krivičnom djelu – ubistvu, kao i potrazi za osumnjičenim muškarcem koji je sa suprugom stanovao u naselju Harmani, u neposrednoj blizini Osnovne škole “Harmani 2”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se da je u ovom momentu veliki broj pripadnika Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova USK i ostalih policijskih odjeljenja angažovano u potrazi za osumnjičenim.

Nastavi čitati
Marketing
5 0 komentara

5 komentara

  1. Pingback: Enes Odobašić je muškarac koji je zadavio suprugu. Policija traga za njim - Vitez.ba

  2. Pingback: VIDEO - Pogledajte izjavu portparola MUP-a USK povodom ubistva u Bihaću - USKinfo.ba

  3. Pingback: Ovo je Enes Odobašić koji je danas zadavio svoju suprugu, policija traga za njim! - USKinfo.ba

  4. Pingback: Ovo je Enes Odobašić koji je danas zadavio svoju suprugu, policija traga za njim! – Original

  5. Hasib

    13.10.2022. at 14:20

    Zar je moguće da možeš toliki zločin po činiti nad vlastitom ženom sve ne suglasice se rešavaju razgovorom ono što ne može razgovorom to mora sa sudom Nejma niko pravo uzimati pravdu u svoje ruke ako je bilo ne suglasica onda ima drugi način da se to riješi pai razvodom ako drugačije ne ide i to je za ljude nego da ste vi i sudija i izvršioc i Azrail koji dušu uzima takve treba naj većom kaznom zatvora kazniti jer tako nešto nejma opravdanja

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Planinari iz više dijelova BiH se popeli na najviši vulkan Azije, nije ih spriječilo ni nevrijeme

Objavljeno

na datum

Administator

Grupa učesnika ekspedicije iz Bihaća, Velike Kladuše, Tuzle i Cazina se jučer popela na najviši vrh Irana, a ujedno i najviši aktivni vulkan u Aziji Damavand na visinu od 5.610 m/n.

Kako su rekli, završni uspon na vrh Damavanda je izveden po veoma teškim uslovima.

Tačnije, na visini od 5.500 m/n ih je dočekao snijeg te nevrijeme uz grmljavinu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Međutim, oni su imali samo jedan cilj te ih ni to nije spriječilo da ga ostvare.

Ova ekspedicija se odvila u organizaciji Planinarsko-sportskog kluba Bihać.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSANSKA KRUPA

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK izvršili pretres stambenih objekata i pratećih objekata osumnjičenih lica iz Bosanske Krupe i Bužima

Objavljeno

na datum

Administator

Na osnovu prethodno prikupljenih informacija na terenu i Naredbe Općinskog suda Bosanska Krupa, pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, dana 05.06.2024. godine u ranim jutarnjim satima su izvršili pretres stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenih lica i to B.N, B.A, B.S, I.E, Š.H, A.I, Š.B, S.V i K.O. svi iz Bosanske Krupe i Bužima.

Tokom navedenih pretresa pronađena je i oduzeta veća količina sljedećih predmeta: 8 kom. Ručnih bombi, 3 kom. Protiv pješadijskih mina, vatreno naoružanje poluautomatska puška, vatreno naoružanje-puška m-48, vatreno naoružanje- Automatska puška, municija raznog kalibra i vrste kako puščano zrno, tako i pištoljsko, te patroni za lovačko naoružanje, razni djelovi za pušte (cijevi, kundaci, zatvarači, udarne igle i dr,), optički nišani (više komada).

Nad gore navedenim licima zavedena je kriminalistička obrada te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz čl.371. KZ F BiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Pozder u Bihaću: BiH ima jedinstven stav o Trgovskoj gori, namjera Hrvatske je ozbiljna prijetnja

Objavljeno

na datum

Administator

Povodom 5. juna, Svjetskog dana okoliša federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder posjetila je danas Bihać gdje je otvorila naučno-stručnu konferenciju na kojoj se govorilo o slučaju Trgovska gora.

“Namjere Republike Hrvatske da na lokaciji Čerkezovac-Trgovska Gora uspostavi Centar za upravljanje radioaktivnim otpadom u kojem bi se smjestili svi njihovi istrošeni radioaktivni izvori ozbiljna je prijetnja za nas u Bosni i Hercegovini. Raduje da naša država ima jedinstven stav po pitanju Trgovske gore i da na stručan i odgovoran način pokušamo zaštititi interese naših građana. Drago mi je da danas u Bihaću imamo i predstavnike iz Hrvatske i Slovenije, da čuju i razumiju nas u BiH”, kazala je Pozder.

Konferenciju organizira Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona u saradnji s Biotehničkim fakultetom – Univerziteta u Bihaću, predstavnicima vlasti sa svih nivoa u BIH, drugim naučnim institucijama iz regije, predstavnicima nevladinog sektora te ekspertskim timom za pitanje Trgovske Gore u kojem su i predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Pozder je tokom boravka u Unsko-Sanskom kantonu posjetila i Nacionalni park “Una”.

U razgovoru s v. d. direktorom ovog javnog preduzeća Alenom Zulićem istaknuta je važnost prepoznavanja Nacionalnog parka kao vitalnog za razvoj ovog dijela Bosne i Hercegovine. U skladu s opredjeljenjem Vlade FBiH da razvija turizam, budžet za NP je uvećan u odnosu na prošlu godinu, a vrlo važno je i finansiranje druge faze projekata izgradnje regionalnog puta Kulen Vakuf – Martin Brod u NP ”Una” i izgradnje lokalnog puta Ćelije – Štrbački buk u NP ”Una”. U pratnji ministrice bili su i Almir Imširović, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u Vladi Unsko- sanskog kantona i njegov kolega nadležan za turizam, ministar privrede USK, Armin Kardašević.

“Na Svjetski dan okoliša, koji se ove godine održava pod motom ‘Naša zemlja. Naša budućnost’, u Bihaću i na jedinstvenoj Uni želimo poručiti da je održivi turizam jedino moguć uz čuvanje životnog okoliša. Una za ovdašnje stanovništvo znači život te je njeno čuvanje odgovornost svih nas. Turizam jeste prilika i ona se može iskoristi u sinergiji s rijekom i njenim fantastičnim biodiverzitetom”, istakla je ministrica Pozder.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu