Connect with us

BOSNA I HERCEGOVINA

Elmedina Muftić odgovorila bratu rahmetli Izeta Nanića: “Neću ukloniti sliku, ja sam spoj Izeta Nanića i Sebije Izetbegović, nemojte to iskrivljavati!”

Objavljeno

na datum

Elmedina Muftić, simpatizerka Stranke demokratske akcije (SDA), našla se u žiži interesovanja brojnih korisnika društvenih mreža, kada ju je Nijaz Nanić, brat rahmetli generala Izeta Nanića iz Bužima, pozvao da ukloni jednu fotografiju.

Na toj fotografiji Elmedina drži u rukama zastavu na kojoj je lik rahmetli Izeta Nanića uz natpis “Nanićevi Bužimljani”. Nijaz je reagirao i zamolio Elmedinu da ukloni tu fotografiju jer smatra da “to ne smije biti pokriće za bilo čije lične ambicije ili ambicije grupe ljudi”, direktno označavajući SDA i njene članove.

Znaš li gdje su djeca rahmetli Izeta Nanića, heroja oslobodilačkog rata. Ja znam: Dva sina koja je imao napustili su BiH, jer ovo je zemlja isključivo za one koji za sebe kažu “Mi smo djeca SDA, a to je sigurno da izdati nećemo” – dodao je brat legendarnog komandanta 505. viteške brigade Petog korpusa Armije Republike BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Elmedina je za portal “Avaza” kazala da voli i poštuje Izeta Nanića i njegovu porodicu.

Ja izuzetno poštujem porodicu našeg komandanta, generala Izeta Nanića. Samim tim, poštujem i Nijaza Nanića kao njegovog brata, ali i kao pripadnika 505. bužimske brigade. Ne bih željela ulaziti u polemiku. Nijaz je rekao šta ima da kaže. Nisam skinula sliku generala sa svog profila ni onda kada su me zbog pisanja o njemu privodili u SIPA-u prošle godine u februaru i tu sliku neću skinuti nikada.

I meni i njemu neka ostane ovo naše
Ja sam vjernica. Ostavit ću Gospodaru svjetova da prosudi. Moje namjere i nijet su čisti. Nikada mi nije bila namjera da govorim časno ime naše Armije RBiH i koristim za bilo kakve svrhe. Ja sam građanin. Imam demokratsko pravo da podržavam koga hoću. Imam pravo da budem član bilo koje političke partije i sam Nijaz koliko vidim je na nekakvim listama nekih političkih partija, znači samim tim kao njegov brat ne bi trebao, da ako hoćemo da zašitimo to ime.

Ja sam prijatelj Bužima i porodice Izeta Nanića.

Ja sam danas imala poruke od članova njegove porodice koji mi se izvinjavaju i kažu da to nije njihov stav. To je ono što želim reći. Ja i dalje neću ulaziti u polemiku iz poštovanja prema Izetu Naniću, prema porodici. Nisam odgovorila ni na svom profilu. Mada kao žena sam izložena porukama od toga da me nazivaju dr***m i da mi rade… Ne znam zašto ljudima trebaju takve stvari?! Jučer sam se čula s Nijazom, razgovarali smo sat vremena u vrlo emotivnom razgovoru. Čovjek nije htio da povuče ono što je rekao. I meni i njemu neka ostane ovo naše.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ja duboko vjerujem, da je naš general Izet Nanić živ i da razumije i njega i mene.

Nisam ni ja. Da razjasnimo, ja imam sliku sa zastavom Udruženja Nanićevi bužimljani. To je ta zastava. Slika je na mom profilu dvije godine i prije izbora.

Ja sam autor knjige „Pamti Bošnjače“. Radila sam priču o Izetu Naniću, o 505. Nije to moj rad i veze s Izetom Nanićem.

Ja u Bužim idem deset puta godišnje što mogu potvrditi moji prijatelji iz Bužima i Nanićevi saborci tako da ja apsolutno niti Nijaza, niti Izeta Nanića, niti Bužim, nisam iskoristila za SDA, niti bih uradila. To je meni iznad politike, iznad svega, domovina, država. To je moja sloboda.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

On ima pravo da reagira.

Ja imam pravo da kažem ovo što jesam. Ja sam ovo što jesam i to ću biti. Ja vam mogu reći kao čovjek koji vjeruje u Boga. Ostavljam to Gospodaru svjetova i moje i Nijazovo. Tamo ćemo se kusurat. Sve što sam iskoristila, ime Izeta Nanića, ja sam spremna da odgovaram. Ono što nisam i pred Bogom i pred ljudima, Allah to najbolje zna.

Ja nikada neću njegovu sliku skloniti zbog političke kampanje, a nikada neću prestati biti ono što jesam, podržavam SDA.

Nisam, Boga mi, postavila sliku zbog kampanje. Slika je postavljena 15. avgusta na Dan brigade. Prije toga je bila slika ista takva sa zastavom, istom tom samo prošle godine, sa obilježavanja dana jedinice. Ko prati moj profil zna da je tako, da su stalni statusi o Izetu Naniću. Imam pravo, neka me tuže što sam stavila. Tamam da snosim i sankcije ja neću skloniti slike – kaže Elmedina Muftić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U mom srcu ima mjesta
Na konstataciju da na svom profilu ima fotografije sa Sebijom Izetbegović, koja je kandidatkinja SDA za Skupštinu KS i supruga Bakira Izetbegovića, lidera SDA, te da zbog toga ljudi percipiraju i dolaze do zaključka da se ime rahmetli Nanića koristi u političke svrhe, Muftić je kazala:

  • Eto vidite mene. To sam ja! Spoj Izeta Nanića i Sebije Izetbegović! Ne, nisam rekla da sam spoj. Molim vas nemojte to iskrivljavati. U meni imaju mjesta i on i ona! Ja sam rekla da u mom srcu ima mjesta i za Izeta Nanića i za Sebiju Izetbegović – kazala je Elmedina Muftić za “Avaz”.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BOSNA I HERCEGOVINA

Na tržište BiH isporučena tjestenina iz Rumunije opasna po zdravlje

Objavljeno

na datum

Administator

Agencija za sigurnost hrane BiH je obaviještena da je na tržište naše zemlje isporučena tjestenina bez glutena u kojima je utvrđena prisutnost nedopuštenih količina mikotoksina deoksinivalenola.

Tjestenina je porijeklom iz Rumunije. Naziv proizvoda je – Pasta D’oro gluten free u pakiranju od 500 grama.

Uvoznik ove namirnice u BiH je Mega Trade System, Dunavska 1c, Banja Luka.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Navedeni proizvod nije u skladu s odredbama Pravilnika o maksimalno dopuštenim količinama za određene kontaminante u hrani.

U skladu sa važećim propisima, dostavljene su na daljnje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo poduzimanje mjera i povratno obavještavanje Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

Upaljen žuti meteoalarm za neke dijelove BiH, očekuje se olujno nevrijeme praćeno grmljavinom

Objavljeno

na datum

Administator

Stranica BH Meteo izdala je upozorenje da će u nastavku dana brojne dijelove naše zemlje zahvatiti olujno nevrijeme praćeno grmljavinom.

Kako su naveli, od jutros u većem dijelu Krajine kiša neumorno pada. U narednim satima značajna destabilizacija atmosfere očekuje i ostatak zemlje uz povremeno kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Uz jači razvoj konvektivne naoblake, lokalno se očekuje i nevrijeme uz veću količinu padavina u kratko vrijeme, led i pojačan vjetar za što je najveća šansa u nastavku dana u dijelovima jugozapadne, centralne, sjeveroistočne i istočne Bosne.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pred kraj dana i večeras talas lokalnih pljuskova sa grmljavinom zahvatit će i veći dio Hercegovine i gornje Podrinje, one krajeve koji su generalno oskudjevali sa kišom ranijih dana. Eventualno krajnji jug Hercegovine da se provuče bez nekih većih padavina.

U noći na petak očekuje se postepeno slabljenje i prestanak padavina, kao uvod u razvedravanje i stabilizaciju vremena sutra tokom dana.

Na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda upaljen je žuti meteoalarm za veće dijelove BiH. Alarm se odnosi na regije Livno (od 8 do 18 sati), Mostar (od 9 do 20), Sarajevo (od 11 do 20 sati), Tuzla (od 11 do 20), Banja Luka (od 11 do 19), Foča (od 12 do 20), Prijedor (od 12 do 19), Trebinje (od 15 do 22) i Višegrad (od 12 do 20).

Inače, u BiH se danas najviše temperature očekuju između 16 i 24 stepena, na jugu do 30.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

Odbor za vanjske poslove Slovenije u posjeti BiH: “Bit ćemo još aktivniji po pitanju bh. puta ka EU”

Objavljeno

na datum

Administator

U Sarajevu je danas održan sastanak Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma i Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije, nakon čega je upriličena i konferencija za medije.

Nakon sastanka se obratila zamjenica predsjedavajuće Komisije za vanjske poslove Sabina Ćudić koja je kazala da je jako zadovoljna današnjim sastankom. Ujedno, izrazila žal zbog činjenice da bh. parlamentarci više od 20 godina nisu bili u zvaničnoj posjeti Sloveniji.

“Imali smo zajednički sastanak naše komisije i odbora za vanjske poslove Slovenije izuzetna nam je čast ugostiti prije svega prijatelje BiH. Zahvalili smo se za napore Slovenije na bh. putu ka Evropskoj uniji. Posljednja posjeta bh. parlamentaraca bila je prije više od 20 godina, želimo to promijeniti a ne biti samo domaćini”, poručila je Ćudić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U ime Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije obratio se Predrag Baković koji je, također, istakao prijateljske odnose Slovenije i BiH. Također, podsjetio je na pomoć koju je BiH slala kada su u augustu 2023. godine Sloveniju zadesile razorne poplave.

“Drago mi je da smo poslije toliko godina okrijepili odnose odbora za vanjske poslove. Stvarno je bilo vrijeme da se sretnemo i da ojačamo odnose ovih radnih tijela”, kazao je Baković te dodao:

“Posebno se zahvaljujemo na pomoći u poplavama u augustu prošle godine. Nemamo nekih otvorenih pitanja, a radimo na tome da se BiH nađe na putu ka EU. Bili smo aktivni i bit ćemo još aktivniji po tom pitanju”, poručio je on.

Za kraj, zaključio je kako je: “Klima prava – odnosi odlični.”

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu