Connect with us

VELIKA KLADUŠA

U petak više prekida u isporuci električne energije

Objavljeno

na datum

električna energija

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije na području Velike Kladuše prema sljedećem rasporedu:

od 08:00 do 09:30h trafopodručja: Rasklopnica Drmaljevo i Mekote 2,

od 09:30 do 11:00h trafopodručje: Duranovići,

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

od 10:00 do 11:30h trafopodručje: Tuk 3,

od 11:00 do 12:30h trafopodručje: Šabića put,

od 12:30 do 14:00h trafopodručje: Joše

od 14:00 do 15:30h trafopodručje: Zagrad 1,

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

od 12:00 do 13:30h trafopodručje: Rasklopnica Hajrat.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

VELIKA KLADUŠA

MUP USK: Na području Općine Velike Kladuše, uhapšeno lice koje se sumnjiči za više počinjenih krivičnih djela

Objavljeno

na datum

Administator

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Velika Kladuša su dana 07.06.2024. godine, na osnovu operativnih saznanja i operativno-taktičkih mjera i radnji, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva USK-a Bihać, došli do izvršioca više počinjenih krivičnih djela u toku 2024. godine, tačnije od polovine mjeseca marta pa do dana 07.06.2024. godine.

Lice inicijala O.Ž rođen 1997. godine u mjestu Tuapse – Krasnodarski kraj, država Ruska federacija, stalno nastanjen u mjestu Ponjevići bb, Grad Cazin, je lišeno slobode dana 07.06.2024. godine u ulici „Zuhdije Žalića“ u Velikoj kalduši, prilikom čega je izvršen pretres istog i vozila koje je koristio, prilikom čega su pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela, i to: novac u iznosu od 710 KM, jedanest paketića umotanih u bijeli gumeni svežanj od gumenih rukavica sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedna crna torbica oko pasa marke „Adventurer“, jedan nož tzv „Rambo“ sa koricama, mobilni telefon marke „IPHONE“ bijele boje, pištolj marke „ROHM RG 3“ kalibra 6 mm, ser.broja 0597125, jedan lančić zlatne boje sa privjeskom u obliku kruga, jedan lančić srebrene boje sa privjeskom, jedan srebreni privjesak u obliku suncokreta, jedan zlatni privjesak u obliku mačke, jedan zlatni privjesak u obliku mjeseca i jedan mobilni telefon marke „RELME“, crne boje.

Nad osobom lišenim slobode zavedena je kriminalistička obrada u prostorijama PS Velika Kladuša, je isti priznao izvršenje više krivičnih djela počinjenih na području općine Velika Kladuša, odnosno ukupno 8 krivičnih djela, od kojih jedno KD “Oštećenje tuđe stvari“ iz člana 293. KZ-a F BiH i 7 KD-a „Teška krađa“ iz člana 287. KZ-a F BIH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Dana 08.06.2024. godine osoba lišena slobode je uz izvještaje o počinjenim krivičnim djelima predata Kantonalnom tužilaštvu USK-a Bihać, na dalje postupanje, te je istom određen pritvor u trajanju od 30 dana,saopćeno je iz MUP-a USK.

Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Kandidat NES-a za načelnika Velike Kladuše dobio podršku NiP-a

Objavljeno

na datum

Administator

Nakon Srebrenice neizvjesna situacija u pogledu jedinstvenog kandidata probosanskih stranaka je i u Velikoj Kladuši.

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Amir Purić za sada ima podršku Naše stranke, SDP-a, i DNZ-a.

Iako je prvobitno imao podršku SDA, ona je prema svemu sudeći upitna jer je vrh stranke kritikovao podršku kandidatu koji je glasao za ovu Vladu FBiH, ali i imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, kandidat Narodnog evropskog saveza (NES) je Adis Džanić, a kako nam je potvrđeno njemu će podršku pružiti i Narod i pravda (NiP).

U razgovoru za Klix.ba predsjednik Općinske organizacije NES – Velika Kladuša Sabahudin Koštić kaže da se nadaju da će dobiti i širu podršku.

Potvrđeno nam je da se vode pregovori sa DF-om, koji je ranije naveo da će pružiti podršku kandidatu NES-a.

Kostić kaže još ne zna da li postoji šansa da SDA pruži podršku Džaniću umjesto Puriću, ali nam potvrđuje da razgovori sa SDA o ovom pitanju još nisu vođeni.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Stava je da Džanić ima veću podršku birača u Velikoj Kladuši.

“Ima veće šanse kod birača, a to je veoma bitno. Podržali bi ga birači i DNZ-a, SDA, Laburista. Nije bio političlki eksponiran i družio se sa svima, prihvatljiv je kao osoba svim biračkim tijelima, dok je Amir već bio na listama”, kaže nam Koštić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Na području općine Velika Kladuša izvršeni su pretresi stambenih jedinica i pronađena je veća količina marihuane, speed, kokain, heroin i nelegalno oružje

Objavljeno

na datum

Administator

Na osnovu prethodno prikupljenih informacija na terenu i Naredbe Općinskog suda Velika Kladuša, pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, dana 03.06.2024. godine u posljepodnevnim satima su izvršili pretres na više lokacija na području općine Velika Kladuša i to:

Pretres stambene jedinice vlasništvo H.S, kao i pratećih objekata kojom prilikom je pronađena jedna pvc kutija u kojoj se nalazi grumen smeđe boje, a koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“, jedna pvc kutija u kojoj se nalazi neutvrđena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis sativa“, tri digitalne vage za precizno mjerenje, jedan pištolj marke CZ- kalibra 9 mm sa tri metka cal. 9 mm i dvije pvc vrećice u kojima se nalazi znatna količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“.

Pretres lica M.V. rođen 1980 godine iz Velika Kladuša kao i pratećih objekata i tom prilikom pronašli slijedeće: jedna pvc kutija u kojoj se nalazi određena količina NN praškaste materije koja asocira na opojnu drogu „heroin“, dvije digitalne vage za precizno mjerenja, veće pakovanje NN praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“, više pakovanja suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis sativa“, novac u raznim apoenima kao i jedan mobilni telefon.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pretresom lica O.N, koji je zatečen kod kuće lica inicijala M.V, i tom prilikom kod istog je pronađeno sljedeće: pvc kutija sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain“, pvc kutija sa četiri pakovanja koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „kokain“, dva mobilna telefona, novac u raznim apoenima. Potom je izvršen pretres stambene jedinice u kojoj živi gore spomenuto lice na području općine Velika Kladuša u naselju Ponikve i tom prilikom su pronašli sljedeće: dva okvira od automatske puške, jedan puščani metak, sedam pištoljski metaka NN kalibra, 50 pištoljskih metaka calibra 9 mm, marke Luger.

O svemu navedenom je upoznat postupajući tužioc Kantonalnog tužilaštva USK-a, koji se očitovao da se u događajima stiču obilježja bića krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, iz čl. 238 KZ F BiH kao i KD “Nedozvoljeno držanje vatrenog oružja ili eksplozivnih materija“, iz čl.371 KZ F BiH,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu