Connect with us

CRNA HRONIKA

GP BiH: Na graničnim prijelazima 11 osoba lišeno slobode

Objavljeno

na datum

Službenici Jedinice granične policije BiH Bijeljina, 7. septembra 2022. godine, lišili su slobode N.Ž. (1994.), državljanina Republike Srbije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Beč raspisao potjernicu zbog kriminalnog udruživanja.

Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. Prethodno, 2. septembra 2022., službenici ove jedinice su lišili slobode E.H. (1996.) jer je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanka je kontrolirana na izlasku iz BiH na prijelazu Rača i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 7. septembra 2022., lišili su slobode državljanina BiH, S.B. (1999.), jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Srednjobosanskom kantonu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaDan ranije, 6. septembra 2022., lišen je slobode D.J. (1983.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Također, 5. septembra 2022., službenici spomenute jedinice su pri izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode A.S. (1997.) jer ga, također, potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Uz navedeno, službenici Jedinice GPBiH Gradiška su 3. septembra 2022. lišili slobode G.S. (1981.) jer je za njim Policijska stanica Kozarac raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima PS Kozarac.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 7. septembra 2022., lišili su slobode S.S. (1981.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaDržavljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na letu za Hamburg i predat službenicima Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo. Prethodno, 2. septembra 2022., na letu iz Dubaija, službenici ove jedinice lišili su slobode I.K. (1971.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 7. septembra 2022., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje lišili su slobode P.M. (1956.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH i R. Hrvatske je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Prethodno, 5. septembra 2022., službenici ove jedinice lišili su slobode M.B. (1961.). Utvrđeno je da je Policijska uprava Bijeljina za ovim bh. državljaninom raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima PU Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Gorica, 5. septembra 2022., lišili su slobode S.B. (1982.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Travnik raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH i R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Osoje i predat službenicima PS Travnik,saopćeno je iz GP BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BOSNA I HERCEGOVINA

Detalji stravične nesreće kod Viteza: Stariji bračni par krenuo na misu, pa ih pokosio kombi

Objavljeno

na datum

Administator

U saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila kod Viteza, poginule su dvije osobe.

Ovu informaciju potvrdio je za portal “Avaza” Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Nesreća se desila u 4.40 sati u mjestu Jardol kod Viteza kada je kombi Mercedes, kojim je upravljao E. S. naletio na dvoje pješaka – dodao je Hodžić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaU nesreći je poginuo stariji bračni par. Pješaci su krenuli na misu zornicu, i u naletu kombija marke Mercedes kompanije Bajra su nastradali. Vozač kombija je priveden i nalazi se u PS Vitez, a policijski službenici još uvijek utvrđuju uzrok nesreće.

Na ovom dijelu magistralnog puta M5 se ne nalazi pješački prelaz, a vozači su dužni prilagoditi vožnju uslovima na cesti.

Prema nezvaničnim informacijama uzrok je neprilagođena brzina na cesti i smanjena vidljivost na putu.

Zbog ove nesreće na magistralnom putu M-5 Vitez – Bila promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

Stravična nesreća kod Viteza: Pokosio dvoje pješaka, mrtvi na licu mjesta!

Objavljeno

na datum

Administator

U saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila kod Viteza, poginule su dvije osobe.

Ovu informaciju potvrdio je za portal “Avaza” Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Nesreća se desila u 4.40 sati u mjestu Jardol kod Viteza kada je kombi Mercedes, kojim je upravljao E. S. naletio na dvoje pješaka – dodao je Hodžić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaKako saznajemo, nastradale su dvije starije osobe, muškarac i žena.

Zbog ove nesreće na magistralnom putu M-5 Vitez – Bila promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac, saopćeno je iz BIHAMK-a

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati

CRNA HRONIKA

Horor u Bostonu: U kući pronađene četiri mrtve bebe, jedna bila u zamrzivaču

Objavljeno

na datum

Administator

U kući u SAD pronađena su tijela četvero dojenčadi, javljaju američki mediji. Jedno od tijela pronađeno je u zamrzivaču, navodi lokalna policija.

Policija je 17. novembra odgovorila na dojavu da se u kući u južnom Bostonu, a trenutno nije jasno ko je pozvao policiju. Policija je na mjestu događaja pronašla “nešto nalik na ljudski fetus ili dojenče”. Idući dan, 18. novembra, detektivi su pronašli više ljudskih ostataka, a utvrđeno je kako se radi o dva dječaka i dvije djevojčice (uključujući pronalazak ostataka dan prije). Jedno od njih bilo je u zamrzivaču.

Nad tijelima je obavljena obdukcija, a rezultati obdukcije se čekaju, saopćila je policija. Policija nije identificirala nijednog potencijalnog osumnjičenika. Detektivi odjela za ubistva nastavljaju istraživati ​​incident, zajedno s uredom okružnog tužitelja okruga Sufolk, rekla je policija.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaNastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu