BOSNA I HERCEGOVINA

Koalicija Država: Neukidanje akciza je primitivni igrokaz u Parlamentu BiH

Objavljeno

na datum

Koalicija Država smatra da je današnje glasanje o neukidanju akciza na gorivo u Domu naroda Parlamenta BiH poruka vladajućih stranaka građanima, a poruka je stranački interes ostaje prioritet u odnosu na interes građana.

“Današnjim igrokazom u Parlamentu BiH se pokušavaju zamazati oči javnosti, ali to je u suštini primitivan bijeg od odgovornosti i nastavak korištenja ubiranja nepravednih poreza za stranačke potrebe i mehanizme održavanja moći”, naveli su iz koalicije Država.

Ističu da je neizgradnja dionica, probijanje rokova na koridoru 5C te imenovanje ljudi na najodgovornije poslove u JP Autoceste FBiH koji su pod istragom Evropskog ureda za borbu protiv prevara (OLAF) ogledalo su vlasti kojoj građani u oktobru moraju reći ne.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Koalicija Država smatra da se akcize na gorivo u teškoj ekonomskoj situaciji i inflaciji kojoj su izloženi građani Bosne i Hercegovine moraju ukinuti. I to će biti naš zahtjev za nove vlasti, kao i insistiranje da sa direktorskih pozicija u javnim preduzećima odu svi oni koji se sumnjiče za pronevjere”, poručili su iz koalicije Država.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version