Connect with us

BOSNA I HERCEGOVINA

Novi detalji slučaja iz BiH: Na transport bebe koja je ispala nakon poroda u Foči, čekalo se 4 sata

Objavljeno

na datum

Slučaj novorođenčeta iz Trebinja, koje je teško povrijeđeno kada ga je poslije porođaja u fočanskoj bolnici ispustio jedan od članova medicinskog osoblja, uznemirio je javnost.

Iz fočanske bolnice, beba je hitno prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Ispostavilo se da ima teške povrede glave, pa je operisana i ukazana joj je neophoda pomoć.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Beba je na KCUS, kako je za portal Radiosarajevo.ba kazala svjedokinja , dovezena 19. augusta 2022. godine, oko 21 sat. Zahvaljujući svjedokinji događaja koja je iskustvo podijelila na društvenim mrežama, šira javnost saznala je šta se dogodilo.

Svjedokinja je bila na KCUS-u, čekala je neurohirurga, doktor je izašao iz sale i rekao da tim ljekara zajedno sa neurohirurgom u sali priprema važnu operaciju bebe, koja će ubrzo biti transportovana.

Kontaktirali smo svjedokinju koja je za portal Radiosarajevo.ba otkrila detalje slučaja:

“Kada im se desila nezgoda sa bebom, tačnije kada im je ispala na pod i zadobila frakturu lobanje, podljeve krvi i par lomova po tijelu niko iz porodilišta policiju nije obavijestio, na CUM-u kada je beba stigla transportom opet policije nigdje nije bilo, a ja sam dugo bila gore u čekaonici, pratnja je stalno ispitivala i čekala doktore, tražila doktore”, kaže ona.

Što se tiče bolnice, ona kaže da su mediji zvali bolnicu i dobili su odgovor da ne žele davati informacije nikome osim porodici.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Zato me baš zanima da li neko poznaje ženu, da li je upoznat sa situacijom. Iskreno od srca me interesuje kako je to dijete, jer svi ljekari su bili na operaciji. Na prijemu urgentnog i neurološkog kabineta bila je samo po jedna sestra, prosto da je ozbiljan slučaj i da se jako dobro krije”, smatra ona.

Tvrdi da je na porodici šta će odlučiti…

“Samo bih voljela znati kako je bebica i majka. Javila se žena Alma Herak jedina koja je smjela svjedočiti ono što je vidjela.

Beba je rođena u Foči, prilikom poroda je ispala, transport se čekao četiri sata”, kazala je svjedokinja događaja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Svjedokinja događaja pokušala je kontaktirati i bolnicu u Foči u više navrata, ali nikakav odgovor nije dobila.

“Iz Foče su rekli da sam ja nešto pogriješila i ako mi treba neko drugi da me spoji. Kada sam rekla da nisam ništa pogriješila, te da snimam razgovor za medije i da mi treba dokaz, spustila mi je slušalicu”, dodala je svjedokinja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BOSNA I HERCEGOVINA

Nenad Nešić uputio u proceduru sporazum sa Frontex-om

Objavljeno

na datum

Administator

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine uputilo je Vijeću ministara BiH sastav pregovaračkog tima i osnove za vođenje pregovora za potpisivanje Sporazuma sa Evropskom agencijom za graničnu i obalnu stražu (Frontex).

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, koji prisustvuje Generalnoj skupštini INTERPOL-a u Beču, istakao je da je ovo važan korak BiH na približavanju Evropskoj uniji i uspostavljanja saradnje sa evropskim sigurnosnim agencijama.

Nakon završetka unutrašnje procedure u BiH te pregovora sa Frontexom, BiH će i u ovoj oblasti postati dio zajedničke evropske granične sigurnosti.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Vrlo je važno da što prije dođemo do ovog sporazuma koji će pomoći u efikasnijoj kontroli naše granice i dodatno nas približiti Evropskoj uniji. Ovo pokazuje da BiH i oba njena entiteta mogu biti dio zajedničke evropske budućnosti. Posebno sam zadovoljan da je takav pristup prepoznat kao dobar”, poručio je Nešić.

Nastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

VIDEO – Boris iz Banje Luke ratuje za Ruse: Čast mi je što me progone tamo neke SIPA-e i institucije

Objavljeno

na datum

Administator

Među srpskim dobrovoljcima u Ukrajini, koji ratuju na strani Rusije je i 41-godišnji Boris Pećanac. Rodom je iz Bosanskog Petrovca, ali u Banjoj Luci je proveo posljednjih 25 godina.

Ovo mi je možda i treći rat. Prvi je bio naš, drugi na Kosovu gdje sam bio četiri godine, a sada je u Ukrajini, u ovom ratu ponosan sam što mogu da uzmem oružje u ruke. Došao sam u aprilu i planiram da ostanem ovdje. To što mene u mojoj zemlji tamo neke SIPA-e i neke institucije progone, meni je to čast.

Bez imalo srama i stida se ponosim što sam uzeo učešće u specijalnoj vojnoj operaciji. Naš motiv, motiv Srba je čisto patriotski. Mi nismo ni znali da ćemo imati plaću, na kraju se to ispostavilo kao dobra plaća, za ove uvjete odlična. Plaća je oko 2.500 eura. Drago mi je što sam ovdje, ima nas Srba dosta po različitim jedinicama – navodi Boris.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Trenutno ih je četverica, a došlo ih je osam.

Neki su otišli dalje, neki su otišli u srpski bataljon, neki su otišli kući – navodi on.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

Dobre vijesti za penzionere u FBiH, sutra isplata novembarskih penzija

Objavljeno

na datum

Administator

Isplata penzija za mjesec novembar počet će sutra, u subotu 2. decembra, potvrdio je za Klix.ba portparol Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Tomislav Kvesić.

Iako su ranije penzije obično isplaćivane petog dana u mjesecu, tendencija Vlade Federacije BiH je da penzioneri prije tog datuma dobiju svoju penziju.

Tako je donesena odluka da će novembarske penzije biti isplaćene u subotu 2. decembra. Proteklog mjeseca splata penzija je realizovana trećeg dana u mjesecu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Poštari će, kako saznajemo, sutra dijeliti penzije, a penzioneri koji novac podižu u bankama to će moći učiniti na bankomatima s obzirom da mnoge poslovnice ne rade subotom.

Ukoliko korisnici ne koriste bankomat, svoj novac će moći uzeti na šalteru banke prvog radnog dana odnosno u ponedjeljak.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu