SPORT

VIDEO – Maleni “Messi iz Sarajeva” oduševljava struku: Arman Zulum već u Dinamovoj školi

Objavljeno

na datum

Arman Zulum osmogodišnjak iz Sarajeva koji svojim fudbalskim potezima jednostavno plijeni pažnju stručnjaka i publike i neodoljivo podsjeća na najboljeg igrača na svijetu provešće nekoliko dana u Dinamovoj akademiji.

Zulum je član Škole fudbala Sparta iz Sarajeva i zaista je fudbalsko čudo. Na mnogim međunarodnim turnirima preslatki mališan već je proglašavan za najboljeg igrača i nije trebalo dugo vremena da njegov talenat primjete skauti Dinama, kluba koji se posljednjih godina proslavio školovanjem mladih igrača. Dinamova škola fudbala spada u sami svjetski vrh, a maleni Arman naredne će dane provesti upravo u Zagrebu.

“S obzirom da veliki klubovi kao sto je GNK Dinamo imaju svoje skaute širom Balkana, nije trebalo mnogo vremena da informacija o Armanu dođe do njih. Preporukom jednog od prijatelja koji dobro poznaje Armanov talenat i analizom Armana od strane stručnjaka GNK Dinamo uslijedio je zvanični poziv da Arman putuje u Zagreb kako bi se u njegov talenat lično uvjerili. Arman trenutno boravi u Zagrebu, redovno trenira sa svojim vršnjacima.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Shodno procjeni kluba, postoje dvije opcije kada je Armanova buducnost u Dinamu u pitanju. Jedna je da ga skauti Dinama nastave intenzivno pratiti i redovno pozivati u svoje kampove i međunarodne turnire i kada osjete da je pravo vrijeme, ponude mu dugoročnu vjernost klubu. Druga opcija je da klub zatraži da dječak preseli u Zagreb kako bi bio stalni član kluba, i u toj opciji klub bi se morao obavezati da obezbijedi preseljnje i za njegove roditelje, što ne bi bilo ništa novo u svjetu fudbala na visokom nivou.” kazao je za N1 direktor ŠK Sparta Amil Šukalo.

Majstorije preslatkog fubalskog genijalca iz Sarajeva pogledajte i u videu:

Arman se takmiči i sa starijim dječacima ali je za svoje protivnike jednostano nezaustavljiv. Dječak kojeg svi oni koji su ga gledali nazivaju “bosanski Messi” potvrda je da je naša zemlja nepresušan izvor talenata. Zbog nedostatka podrške mnogi mladi talenti poput Armana prisiljeni su svoj sportski razvoj tražiti van naše zemlje. Klubovi u BiH zbog nedostatka finansijske podrške svih nivoa vlasti nemoćni su po pitanju zadržavanja i akviziranju mladih talenata. Malenom genijalcu iz Sarajeva, pred kojim je, ako nastavi vrijedno trenirati, velika fudbalska karijera želimo puno sreće u nastavku karijere.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version