Connect with us

Nekategorisano

Na Ahiret preselio Družanović (Hazima) Elvedin

Objavljeno

na datum

Tužnog srca i s bolom u duši obavještavamo rodbinu, komšije i prijatelje da je naš dragi Družanović (Hazima) Elvedin zv. Edo u 41. godini života preselio na Ahiret.

Dženaza namaz polazi u srijedu 20.07.2022. godine u 17h ispred porodične kuće žalosti na Skokovima, a ukop i klanjanje će se obaviti na porodičnom mezarju Skokovi kod škole po dolasku.

Da mu dragi Allah dž.š podari Džennet, a porodici sabur.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nekategorisano

Kantonalni sud Bihać: Potvrđena optužnica u predmetu Samardžić Smail

Objavljeno

na datum

Administator

Kantonalni sud u Bihaću, u krivičnom predmetu broj: 01 0 K 020114 24 Kps, protiv optuženog Samardžić Smaila, kome se stavlja na teret da je počinio krivično djelo – Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. stav 1. preuzetog KZ SFRJ u vezi sa članom 22. istog zakona, nakon razmatranja optužnice Kantonalnog tužilaštva Bihać, temeljem odredbe člana 243. Zakona o krivičnom postupku Federacije BiH, je dana 13.05.2024. godine, donio rješenje kojim se potvrđuje optužnica Kantonalnog tužilaštva USK, Bihać broj: T01 0 KTRZ 0003428 24 2 od 30.04.2024. godine,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Nastavi čitati

Nekategorisano

MUP USK – Obavijest: Registracija mopeda, skutera 

Objavljeno

na datum

Administator

Početkom sezone pojačanog saobraćaja motocikla, lakih motocikla, četvorocikala-Qvadova, kao mopeda/skutera policijski službenici Uprave policije MUP-a USK vrše pojačane akcije u kontroli saobraćaja s posebnim akcentom na preventivno djelovanje prema vozačima ove kategorije vozila.

Pored zakonskih obaveza koje se odnose na vozače u pogledu posjedovanja vozačke dozvole odgovarajuće kategorije vozila, korištenja zaštitne kacige, poštivanja saobraćajnih propisa i slično, pripadnici policije prilikom kontrole posebnu pažnju obraćaju na registraciju i tehničku ispravnost vozila.

S obzirom, da je prilikom kontrole naprijed navedenih vozila i vozača primjetno da pojedini vozači odnosno vlasnici mopeda nisu upoznati o načinu registracije navedenih vozila ili pogrešno tumače propise, podsjećamo da mopedi podliježu prvoj registraciji i obavezama kao i sva druga vozila, a svake naredne godine obaveza vlasnika mopeda čija zapremina motora ne prelazi 50 cm3 ili čija najveća snaga nije veća od 4 kW (mopedi i laki četvorocikli), važenje registacije nije vremenski ograničeno i ne izdaje se stiker naljepnica, uz obavezu vršenja tehničkog pregleda i posjedovanja isprave o osiguranju od automobilske odgovornosti u periodu korištenja, kao i korištenje upaljenog žutog rotacionog svjetla za vrijeme vožnje po javnom putu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

Nekategorisano

Kantonalni sud Bihać: Objavljena prvostepena presuda u predmetu Alija Šljivar i dr.

Objavljeno

na datum

Administator

Nakon održanog usmenog, glavnog i javnog pretresa, Kantonalni sud u Bihaću je dana 09.05.2024. godine u predmetu broj: 01 0 K 016910 K, protiv optuženih Alije Šljivara, zbog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. KZ F BiH, optuženog Fersada Delalović zbog krivičnog djela Davanje dara i drugih oblika koristi iz člana 381. stav 1. KZ F BiH i optuženog pravnog lica Tempic Fa Ključ zbog krivičnog djela Davanje dara i drugih oblika koristi iz člana 381. stav 1. KZ F BiH a po osnovu odgovornosti iz člana 126. stav 1. u vezi sa članom 128. tačka a) KZ F BiH, donio presudu kojom se:

1.Optuženi Alija Šljivar oglašava krivim zbog počinjenja krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, pa je sud optuženog primjenom navedenog zakonskog propisa i člana 43. i člana 49. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine osudio na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine i 6 (šest) mjeseci.

2.Optuženi Fersad Delanović oslobađa se optužnice da je počinio krivično djelo Davanje dara ili drugih oblika koristi iz čl. 381. stav 1 KZ FBiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

3.Optuženo pravno lice d.o.o. Tempic-Fa Ključ, oslobađa se optužnice da je počinilo krivično djelo Davanje dara i drugih oblika koristi iz člana 381. stav 1 KZ FBiH, a po osnovu odgovornosti iz člana 126. stav 1. u vezi sa člana 128. tačka (a) KZ FBiH.

Temeljem člana 114. i člana 115. stav 1. KZ F BiH od optuženog Šljivar Alije se oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 533.500,00 KM tako da je optuženi dužan u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude navedeni novčani iznos uplatiti u korist budžeta Federacije BiH,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Temeljem člana 202. stav 1. ZKP F BiH u vezi sa članom 200. stav 1. ZKP F BIH optuženi Šljivar Alija se obavezuje da nadoknadi troškove krivičnog postupka koji će se utvrditi posebnim rješenjem kad sud pribavi podatke o visini istih troškova.

Na osnovu člana 212. stav 4. ZKP-a F BiH, oštećeni, Z. M., V. V. i K. B. se sa imovinsko pravnim zahtjevom upućuju na parnični postupak.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu člana 203. stav 1. ZKP F BiH u pogledu oslobađajućeg dijela presude troškovi krivičnog postupka padaju na teret budžetskih sredstava.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu