Connect with us

BIHAĆ

Hamdija Abdić pita Bećirovića: ‘Zašto u Potočarima nisi klanjao dženazu žrtvama genocida?’

Objavljeno

na datum

Denis Bećirović, zajednički kandidat Trojke za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, prekjučer je bio u Potočarima, ali ne i klanjao dženazu žrtvama genocida.

Očekivali su oni koji su ga vidjeli u Memorijalnom centru da će ostati u safovima. Međutim, nakon što su se formirali, Bećirović je, navodno, izašao na kapiju mezarja. Napisao je to i bivši komandant Armije RBiH Hamdija Abdić Tigar osuđujući Bećirovića za takav postupak.

Zbog čega neko ide na dženazu ubijenim Srebreničanima, a ne želi da je klanja?! Bošnjački narod bi trebao potražiti odgovor na ovo pitanje, pogotovo ako se radi o čovjeku koji želi da predstavlja taj narod? Svojim očima sam vidio kad je trebala da se klanja dženaza da je napustio Memorijalni centar – objavio je legendarni komadant na svom Facebooku.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Uslijedili su brojni komentari Abdićevih pratitelja. Gotovo svi su čuđenjem komentirali takav Bećirevićev postupak.

Trebao je stati u saf. Doživljavao sam dženaze u kojima su u safove stajali ljudi koji nisu islamske vjeroispovjesti.

Volio bih samo znati po čemu bi on to zaslužio moju ili podršku bilo kojeg Bošnjaka? Usput rečeno i ne izjašnjava se kao Bošnjak.

-Nevjerovatno. Da i ne zna učiti, trebao je stati u saf, radi poštovanja ubijenima. Veoma znakovito i pomalo čudno. Nema dileme, ne treba proći u Predsjedništvo kao neko ko bi p redstavljao Bošnjake, ni po koju cijenu.

Očekujemo njegov demant da vidimo šta će reći.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Helez u radnoj posjeti kasarni OS BiH ‘Adil Bešić’ u Bihaću

Objavljeno

na datum

Administator

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez posjetio je jučer 2. pješadijski bataljon 6. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, koja je smještena u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću.

Domaćin posjete bio je komandant bataljona major Said Velić, koji je Heleza izvjestio o trenutnim aktivnostima, planovima i izazovima ovog bataljona.

Također ministar odbrane BiH upoznat je sa završetkom brojnih infrastrukturnih projekata, odnosno aktivnostima na obnovi dijela ove vojne lokacije. Ministar Helez konstatovao je da je navedena lokacija jedna od najbolje organizovanih i uređenih vojnih lokacija koje je do sada posjetio. Helez je obišao i novootvoreno Odjeljenje muzeja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OSBiH smještenog u kasarni „Adil Bešić“.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Helez je istakao da će „stavljanjem u upotrebu Odjeljenja muzeja 2. puka naša mlada pokoljenja gajiti kulturu sjećanja na postignuća Armije RBiH, te učiti kako Bosna i Hercegovina treba ići naprijed“, te na kraju obećao da će pružiti punu podršku u njegovom daljnjem razvoju i unapređenju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Nastavi čitati

BIHAĆ

U nedjelju 3. bihaćki polumaraton

Objavljeno

na datum

Administator

Iz Atletskog kluba Bihać obavještavaju da će u nedjelju 21. aprila ove godine, u vremenskom periodu od 11h do 14h, a zbog održavnja 3. bihaćkog polumaratona i utrke na 5km, doći do potpune ili djelimične obustave saobraćaja na sljedećim dionicama:

Ul. Bosanska – Aleja Alije Izetbegovića – Trg maršala Tita – Dr. Irfana Ljubijankića – Murat-bega Ibrahimpašića – Sarajevska – Ešrefa Kovačevića – 501. slavne brigade – 502. viteške brdske brigade – Petog korpusa – Bedem – Trg maršala Tita – Gradski most – Bihaćkih branilaca – Put Armije RBiH (M5) – do Ripačkog mosta i nazad – Put ARBiH – Bihaćkih branilaca – Gradski most – Trg maršala Tita – Bedem – Gradski trg (centar).

Organizatori mole sve učesnike u saobraćaju da svoja putovanja pokušaju uskladiti sa navedenim režimom, a ako naiđu na redare ili policiju da poštuju upute koje dobiju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Porezni ured u Bihaću prodao zaplijenjenu imovinu za 107.080 KM

Objavljeno

na datum

Administator

U postupku prinudne naplate na prvoj javnoj aukciji, Kantonalni porezni ured Bihać izvršio je javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika-dužnika “As Gradnja” d.o.o Velika Kladuša, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Prodata su tri teretna motorna vozila i jedna radna mašina za ukupno 107.080 KM, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

U toku javne aukcije ponuđači su se nadmetali u više krugova, pa je za ponuđenu imovinu koja je bila predmet prodaje, postignuta veća cijena od početne. Kupci su taj iznos u zakonski ostavljenom roku u cijelosti uplatili na račune dužnih javnih prihoda poreznog obveznika – dužnika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Istog dana, 3. aprila, bila je zakazana i direktna prodaja zaplijenjene imovine poreznog obveznika – dužnika “Rad putevi” d.o.o Bihać, za koju nije bilo zainteresiranih ponuđača.

Porezna uprava Federacije BiH poziva sve porezne obveznike da blagovremeno izmiruju svoje porezne obaveze, da ih dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, odnosno da posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima. U suprotnom, Porezna uprava Federacije BiH u svim slučajevima neplaćanja dužnih obaveza vrši obračun zateznih kamata po stopi od 0,04 posto dnevno ili 14,6 posto godišnje i troškova prisilne naplate od pet posto, te zapljenu i prodaju zaplijenjene imovine, navodi se u saopćenju Porezne uprave Federacije BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu