CRNA HRONIKA

Velika akcija policije u FBiH: Pretresi na više lokacija, uhapšeno sedam osoba

Objavljeno

na datum

U današnjoj akciji MUP-ova KS i HNK, kodnog naziva “REZ”, uhapšeno je sedam osoba. Pretresi se vrše na nekoliko lokacija.

“U okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine, provode akciju kodnog naziva “REZ” koja obuhvata lociranje i lišenje slobode određenih lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo. Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza”, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Dodano je da “imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još uvijek u toku”, ne može se iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što se može potvrditi da je slobode lišeno ukupno sedam osoba, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version