Connect with us

Uncategorized

MUP USK: Obavijest

Objavljeno

na datum

Kako je u toku priprema Ugovora o vansudskoj nagodbi za izmirenje obaveza utvrđenih pravosnažnim i izvršnim sudskim odlukama imaocima pravosnažnih sudskih odluka, koji se nalaze na Konačnoj listi objavljenoj na službenoj stranici Vlade USK-a dana 21.06.2022.godine, obavještavaju se podnosioci zahtjeva po Javnom pozivu Vlade Unsko-sanskog kanton za zaključenje vansudske nagodbe, koji se nalaze na navedenoj listi, da su Komisiji za otvaranje i razmatranje zaprimljenih zahtjeva imaoca pravosnažnih sudskih odluka ovog Ministarstva, dužni u roku od 5 (pet) dana od dana objave, dostaviti potvrde banke o svom transakcijskom računu (original ili ovjerena fotokopija).

Navedeno se odnosi na podnosioce zahtjeva koji prilikom Prijave na Javni poziv nisu dostavili potvrde o trasnakcjskom računu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Uncategorized

Kantonalni sud Bihać: Objavljena presuda u predmetu Armin Sefić

Objavljeno

na datum

Administator

Kantonalni sud u Bihaću je dana 30.08.2023. godine u predmetu broj 01 0 K 019374 23 K, nakon izmjenjene izjave o krivnji i razdvajanja predmeta od predmeta 01 0 K 017753 23 K 2 optuženog Murata Dizdarevića i drugih, održao ročišta radi razmatranja priznanja krivnje i izricanja krivičnopravne sankcije, izrekao i javno objavio presudu kojom se optuženi Armin Sefić oglašava krivim što je počinio krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u sticaju sa krivičnim djelom Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, sve u vezi sa članom 54. istog zakona i osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine i 10 (deset) mjeseci.

U izrečenu kaznu zatvora optuženom Arminu Sefiću uračunava se vrijeme koje je proveo u pritvoru počev od 25.07.2021. godine pa do 25.01.2022. godine i od 17.11.2022. godine, pa do dana stupanja na izdržavanje kazne zatvora.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

Uncategorized

Na Ahiret preselio Hrkić (Hasan) Muho

Objavljeno

na datum

Administator

Tužnog srca i s bolom u duši obavještavamo rodbinu, komšije i prijatelje da je naš dragi Hrkić (Hasan) Muho, dana 21.02.2023 godine na ahiret preselio u 45-oj godini života.

Dženaza i ukop će se obaviti u subotu 25.02.2023. godine na mezarlucima kod džamije Ripač u 15:20 sati, poslije ikindije namaza, a posljednji ispraćaj kreće ispred kuće žalosti (Ripač) u 14:45 sati

Da mu dragi Allah dž.š. podari džennet, a porodici sabur.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BUŽIM

Poznat termin dženaze Enesu Odobašiću iz Bužima

Objavljeno

na datum

Administator

Tužnim srcem i bolom u duši javljamo rodbini, prijateljima i komšijama da je dana 11.10.2022. godine u 39-oj godini života na Ahiret preselio Odobašić (Šerif) Enes.
Dženaza će se klanjati u subotu 15.10.2022.god na mezarju LUBARDA-BRDA kod mekteba u 14:30 sati. Dženaza kreće ispred kuće umrlog.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu