UNSKO-SANSKI KANTON

Agan Bunić pravosnažno osuđen, uvjetno na kaznu zatvora

Objavljeno

na datum

Kantonalni sud u Bihaću je presudom od 12.05.2022. godine potvrdio prvostepenu presudu Općinskog suda u Bosanskoj Krupi kojom je bivšem načelniku Općine Bužim Bunić Aganu izrečena uvjetna osuda zbog krivotvorenja službene isprave i produženog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 3 (tri) mjeseca, te je istovremeno određeno da ista neće biti izvršena ukoliko optuženi u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Osuđeni je, naime, u septembru 2016. godine u svojstvu općinskog načelnika Općine Bužim svojim potpisom i pečatom ovjerio službeni akt Općine Bužim sa neistinitim sadržajem, te protuzakonito zaključio ugovore o djelu u organu državne službe Općine Bužim sa više lice, pribavljajući im na taj način korist u vidu protupravnog zaključenja tih ugovora.

Presudom Općinskog suda u Bosanskoj Krupi, koju je Kantonalni sud u Bihaću svojom presudom u cijelosti potvrdio, Aganu Buniću je izrečena i mjera sigurnosti, zabrana obavljanja službene dužnosti načelnika Općine Bužim u trajanju od (2) dvije godine od dana pravosnažnosti presude,saopćeno je iz Tužilašta USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version