Connect with us

BIHAĆ

VIDEO – U Bihaću otvorena prva sala za penjanje

Objavljeno

na datum

U Bihaću je ovih dana otvorena prva sala za penjanje na inicijativu Kluba ekstremnih sportova Spectrum. Radi se o jednoj od najvećih sala za penjanje u Bosni i Hercegovini u kojoj će se uskoro održavati i takmičenja.

Klub ekstremnih sportova Spectrum postoji godinu dana i trenutno ima 20 članova. Bave se skoro svim ektremnim sportovima od penjanja, biciklizma, raftinga pa sve do ronjenja. Ovih dana otvorili su i salu za sportsko penjanje Flamingo Loop Hole, koju su radili šest mjeseci.

“Za kompletnu salu većina opreme što nam je trebala to jeste daske, ploče, željezo sve je kupovano u BiH, dok su grifovi koji su malo specifični morali kupit se van BiH. To nam je jedan od donatora Edelrid i Wild Country, oni su nam donirali opremu potrebnu za penjanje”, navodi član Kluba ekstremnih sportova Spectrum Emilio Janda.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ideja o izgradnji sale za penjanje u Bihaću je nastala sasvim slučajno. Prilikom svoje prve posjete Bihaću Niccolo Paragini, koji se penjanjem bavi pet godina, se susreo sa članovima Kluba Spectrum.

“Rekli su mi da žele mjesto gdje mogu provoditi slobodno vrijeme i ja sam im predložio ideju da se napravi sala koja nije samo za sport ili samo za penjanje nego da bude mjesto gdje će se mladi ljudi se moći družiti”, pojašnjava Niccolo Parigini, idejni i projekt menadžer.

Niccolo radi za italijansku organizaciju Mediterranean Hope, koja je donirala većinu sredstava za izgradnju sale za penjanje, a njegov prijatelj Francesco Bertele je dizajnirao salu.

“Pogledao sam prostor i počeo raditi na dizajnu a od velike pomoći su mi bili članovi kluba Spectrum. Sali sam dao ime Flamingo Loop Hole zato što je flamingo na zastavi kluba Spectrum a i egzotična je ptica. I ova sala je egzotična u ovom mjestu”, kaže tehnički dizajner Francesco Bertele.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Sala za penjanje Flamingo Loop Hole je otvorena svaki dan za sve zainteresirane posjetitelje koji bi željeli isprobati penjanje u zatvorenom i sigurnom okruženju. Jedna je od većih u Bosni i Hercegovini sa preko 250 kvadratnih metara penjačkih zidova, a u ovoj sali će se uskoro održavati i sportska takmičenja. Ovo je jedan od primjera kako se entuzijazmom i radom pojedinaca može doprinjeti dobrobiti lokalne zajednice.

Nastavi čitati
Marketing
1 komentar

1 komentar

  1. Ajnis

    21.06.2022. at 0:34

    Haha ovo nije prva sala u Bihacu … postoji sala na kojoj se kupovi odrzavaju od 2004.god.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BIHAĆ

Bihać: Pijan urinirao na javnom mjestu pa vrijeđao patrolu koja je došla na poziv građana

Objavljeno

na datum

Administator

U Bihaću je jedan muškarac prekršajno kažnjen nakon što je urinirao na javnom mjestu, a potom vrijeđao policijsku patrolu, potvrđeno je za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Događaj se desio jučer u bihaćkom naselju Ozimice 1, a građani su u 14.39 sati policiji prijavili muškarca.

Policijska patrola pronašla je prijavljenog K. M. koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Tom prilikom nije propustio da vrijeđa patrolu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • Njemu je uručen prekršajni nalog jer je vršeći fiziološku potrebu izložio intimni dio tijela pogledu drugom, a zatim i omalovažavao ovlaštena službena lica prilikom vršenja službenih poslova i zadataka – rečeno je u za portal “Avaza” u MUP-u USK.

Nastavi čitati

BIHAĆ

Potvrđena optužnica protiv direktorice Doma zdravlja Bihać, Ministra zdravstva USK i privatne apoteke BPharm te njene odgovorne osobe

Objavljeno

na datum

Administator

Bihać, 16. mart – Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Šabulić Dženisa (43) iz Bihaća, pravnog lica Privatna zdravstvena ustanova BPharm Bihać, Softić Kasumović Anele (43) iz Bihaća i Kapić Hazima (65) iz Cazina.

Stavlja im se na teret počinjenje više krivičnih djela, konkretno

-Šabulić Dženisu krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. KZ FBIH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

-PZU BPharm Bihać krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. a u vezi sa članom 128. stav 1. tačka a) KZ FBIH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. u vezi sa članom 128. stav 1. tačka a) KZ FBIH,

Softić Kasumović Aneli krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Kapić Hazimu krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

Optuženima se stavlja na teret da su u okvirima svojih ovlaštenja nezakonito pogodovali apoteci BPharm da protivno Zakonu i Pravilniku posluje u prostorijama Doma zdravlja Bihać bez provođenja javne procedure i bez ugovora zaključenog na temelju zakonske procedure.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Predmetna optužnica je rezultat iscrpne istrage Tužilaštva, tijekom koje je saslušano veliki broj svjedoka, te je sudu predloženo izvođenje preko 240 materijalnih dokaza,saopćeno je iz Tužilaštva USK.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

MUP USK: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području Grada Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Obavještavamo javnost da će u vremenskom periodu od 21.03. do 23.03.2023.godine (utorak, srijeda i četvrtak) policijski službenici Policijske stanice Bihać izvršiti pojačanu kontrolu vozila sa kojim se vrši prevoz robe i stvari-dostavna vozila, vozila brze pošte i kontrola svih vozila koja se bave prevozom roba, s akcentom na kontroli: tehničke ispravnosti, upravljanje neregistriranim vozilom, posjedovanje propisne rezervne opreme, posjedovanje u vozilu dokumentacije propisane Zakonom o cestovnom prijevozu F BiH (putni nalog, važeće rješenje o ispunjavanju tehničko-eksplotacijskih uslova za vozilo, karton preventivnog tehničkog pregleda, licenca za obavljanje javnog prevoza, ljekarska uvjerenja, prateća dokumentacija prevoza robe i stvari),saopćeno je iz MUP-a USK.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu