Connect with us

VELIKA KLADUŠA

VIDEO – Pogledajte fizički obračun na granici kod Velike Kladuše, svemu kumovalo ubacivanje u kolonu

Objavljeno

na datum

Na društvenim mrežama pojavio se snimak fizičkog obračuna na graničnom prijelazu Maljevac između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na snimku se vidi kako muškarac u više navrata udara šakama vozača bijelog Golfa 4 bosanskohercegovačkih tablica.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U opisu videa stoji kako je do obračuna došlo zbog ubacivanja u kolonu za vrijeme čekanja na graničnom prijelazu.

Visoke temperature u Bosni i Hercegovini i duga čekanja na graničnim prijelazima očito su izazvali nervozu kod vozača no fizički obračuni sigurno nisu način rješavanja problema.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

VELIKA KLADUŠA

VIDEO – Sukobili se zbog međe u Velikoj Kladuši: Komšije ih razdvajale

Objavljeno

na datum

Administator

Na društvenim mrežama pojavio se snimak za koji se tvrdi da je iz Velike Kladuše u kojem su se dvojica muškaraca sukobila zbog međe.

Kako se vidi na snimku muškarac je zabijao kolčeve na među te mu tada prilazi komšija koji mu nešto dobacuje, što se na snimku ne čuje, te zatim ulazi u sukob sa njim.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na sreću, komšije su priletile i razdvojile ih tako da je izbjegnuto da međusobni sukob eskalira.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša očekuje više srednjoškolaca nego ranije

Objavljeno

na datum

Administator

Za razliku od većine drugih lokalnih zajednica u Unsko-sanskom kantonu, u prve razrede srednjih škola u Velikoj Kladuši u narednu školsku godinu trebalo bi da se upiše više učenika nego godinu prije.

Takva očekivanja se temelje na podatku da je osnovno obrazovanje u ovome gradu završilo 426 učenika, što je za 50 učenika više nego godinu ranije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U upravama kladuških srednjih škola se nadaju da će većina učenika odabrati jednu od tri srednje škole u ovome gradu, a u prilog tome navode i neka nova zanimanja, kao i bolje uslove za izvođenje nastave, što je rezultat nekoliko realiziranih projekata u proteklom periodu koji se tiču unapređenja školstva. Direktor Prve srednje škole Nihad Ugarak kaže da planiraju u prvi razred upisati oko 200 učenika. Oni koji se odluče svoje srednje obrazovanje nastaviti u ovoj školi moći će birati između osam zanimanja, među kojima je i novi smjer elektrotehničara računarske tehnike i automatike.

“Od ostalih zanimanja učenicima su na raspolaganju tehničar drumskog saobraćaja, mašinski tehničar za kompjutersko projektovanje, vozač motornih vozila, instalater centralnog grijanja, plinski i vodoinstalater, automehaničar i bravar“, kaže Ugarak. Druga srednja škola je također predvidjela upis oko 200 učenika koji mogu birati između osam zanimanja ekonomskog, prehrambenog i ugostiteljskog smjera, dok Gimnazija planira upisati tri odjeljenja.

Upis u srednje škole na području USK trajaće do početka jula ove godine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: Dojava o bombi u Prvoj srednjoj školi dr. Husein Džanić, policija na terenu

Objavljeno

na datum

Administator

Glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Adnan Beganović potvrdio je zaprimljenu dojavu o postavljanju eksplozivne naprave u Prvoj srednjoj školi u Velikoj Kladuši.

Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša već su evakuisali sve učenike i kompletno osoblje, a u toku je kontradiverzioni (KDZ) pregled objekta.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Zaposlenici Radija Velika Kladuša negdje iza sedam sati ujutro, obavijestili su nas o primitku e-maila sa prijetećim sadržajem. U poruci je navedeno kako je u Prvoj velikokladuškoj srednjoj školi postavljena eksplozivna naprava, odnosno da će ona biti aktivirana između 10 i 12 sati. Policijski službenici su odmah preuzeli i pregledali prijeteću poruku, te adekvatno postupili. Srednjoškolska zgrada hitno je evakuisana i u toku je kontradiverzioni (KDZ) pregled, izjavio je glasogovornik Policije USK Beganović.

Naglašeno je kako su policijski službenici ovakvu poruku shvatili maksimalno ozbiljno, te da su u skladu s tim i profesionalno postupili. Bez obzira na prethodne brojne lažne dojave širom Bosne i Hercegovine, pristupilo se detaljnom pregledu i provjeri objekt

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu