Connect with us

VELIKA KLADUŠA

VIDEO – Pogledajte fizički obračun na granici kod Velike Kladuše, svemu kumovalo ubacivanje u kolonu

Objavljeno

na datum

Na društvenim mrežama pojavio se snimak fizičkog obračuna na graničnom prijelazu Maljevac između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na snimku se vidi kako muškarac u više navrata udara šakama vozača bijelog Golfa 4 bosanskohercegovačkih tablica.

U opisu videa stoji kako je do obračuna došlo zbog ubacivanja u kolonu za vrijeme čekanja na graničnom prijelazu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Visoke temperature u Bosni i Hercegovini i duga čekanja na graničnim prijelazima očito su izazvali nervozu kod vozača no fizički obračuni sigurno nisu način rješavanja problema.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

VELIKA KLADUŠA

GP BiH: Na graničom prijelazu Velika Kladuša slobode lišena jedna osoba

Objavljeno

na datum

Administator

Granična policija BiH

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša, 30. maja 2023. godine, lišili su slobode DŽ.S. (1997.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor. Dan ranije, 29. maja 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode B.G. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Širokom Brijegu zbog krivičnog djela teška krađa.

Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu. Prethodno, 24. maja 2023., službenici Jedinice GPBiH Velika Kladuša su predali H.Č. (1991.) službenicima Policijske stanice Velika Kladuša, nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 30. maja 2023., na letu iz Frankfurta, lišili su slobode M.M. (1984.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Istoga dana, službenici ove jedinice su na letu iz Istanbula lišili slobode E.F. (1973.) jer je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Banovićima zbog krivičnog djela krađa. Oboje bh. državljana je predato službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo su, 23. maja 2023., lišili slobode Y.B. (1994.), državljanina Republike Turske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden za njim raspisao potjernicu zbog krivičnih djela napad i zlostavljanje. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 27. maja 2023., lišili su slobode D.S. (1985.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Prijedor raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela teške tjelesne ozljede. Državljanin Republike Slovenije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Policijske uprave Prijedor.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 23. maja 2023., lišili su slobode H.H. (1998.) jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šamac i predat službenicima Policijske uprave Gradačac.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 23. maja 2023., lišili su slobode M.S. (1981.), nakon što je utvrđeno da je Policijska stanica Modriča raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela prevara. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske stanice Modriča, saopćeno je iz GP BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

FOTO – Velika Kladuša: Pronađena i oduzeta određena količina narkotika, oružja i minsko eksplozivnih materija

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 29.05.2023 godine istražitelji Odsjeka za spriječavanje zloupotrebe droga i trgovinu ljudima, Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, na širem području opštine Velika Kladuša, tačnije naselja Johovica i Šabići, izvršili su pretrese stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica i to Č.R. rođen 1987. godine nastanjen u mjestu Johovica bb, općina Velika Kladuša, Č.H. rođen 1983. godine nastanjen u mjestu Johovica bb, općina Velika Kladuša, B.DŽ. rođen 1995. godine nastanjen u mjestu Johovica bb, općina Vel. Kladuša i R.A. rođen 1992. godine nastanjen u mjestu Šabići bb, općina Vel. Kladuša.

Prilikom pretresa je pronađena veća količina narkotičkih sredstava, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis sativu“, oko 43.000 KM u raznim apoenima, jedan pištolj marke CZ call. 7,62 mm, dvije staklene tegle u kojima se nalazi zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, jedna pvc kanta i jedno pvc bure u kojima se nalazila zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, jedno pvc bure u kojem se nalazila vojna puška PAP M59/66, call 7,62 mm, veća količina municije calibra 7,62 mm, vojni karabin M 48 sa optikom call 9 mm, vise mobilnih telefona i digitalnih vagi za precizno mjerenje, 764 komada zeljastih stabljika-sadnica koja svojim izgledom asociraju na kanabis sativu iste su se nalaze u pvc čašama, te pvc gajbama spremne za sadnju, jedan pištolj marke Rohm, call. 6 mm, 14 komada metaka call. 9 mm, pvc vrećica sa NN-praškastom materijom bijele boje, kao i jedna metalna drobilica.

Navedena lica su preuzeli inspektori Sektora kriminalističke policije i sproveli u prostorije MUP USK-a, radi dalje kriminalističke obrade.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičena lica su lišena slobode i nad istim će se sprovesti kriminalistička istraga nakon toga lica će se uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238 KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i 371 KZ F BiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ predati na dalje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu USK-a Bihać,saopćeno je iz MUP-a USK.

Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Tragedija u Stuttgartu: U naletu voza poginuo muškarac iz Velike Kladuše

Objavljeno

na datum

Administator

U subotu, 15. aprila oko 22 sata u Stuttgart-Wangenu u blizini stanice Hedelfinger Straße poginuo je 42-godišnji muškarac iz Bosne i Hercegovine. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Zlatanu Grahoviću iz Velike Kladuše koji je godinama živio u ovom njemačkom gradu, a od kojeg se prijatelji opraštaju putem društvenih mreža.

Prema policijskom saopćenju, 42-godišnjak je pao na tračnice iz još neutvrđenih razloga, a udario ga je i usmrtio voz tzv. ‘lake željeznice’ na liniji U13 u smjeru Hedelfingena.

Prema izvještaju policije, vozačica voza i 20 putnika u vozu u nesreći su prošli bez povreda, javlja Fenix magazin a prenosi Radio Sarajevo.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu