CAZIN

Potvrđena optužnica protiv Šišić Sedina, direktora JKP ”Čistoća” d.o.o. Cazin

Objavljeno

na datum

Općinski sud u Cazinu je svojim rješenjem od 14.06.2022. godine potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać protiv Šišić Sedina, direktora JKP ”Čistoća” d.o.o. Cazin zbog produženog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Optuženom Šišiću se stavlja na teret postojanje osnovane sumnje da je kao direktor JKP ”Čistoća” d.o.o. Cazin iskoristio svoj službeni položaj tako što je protivno općim aktima preduzeća, kojima je regulisana obaveza javnog oglašavanja upražnjenog radnog mjesta prilikom zapošljavanja radnika, kao i posebni uslovi koje zahtjeva određeno radno mjesto, protupravno zaposlio lica E.A., R.B. i H.S., odnosno sa istima zaključio ugovore o radu na određeno vrijeme bez prethodnog provođenja javnog oglašavanja, dok H.S. pored navedenog nije ispunjavao ni posebne uslove radnog mjesta, kojim radnjama je navedenim licima pribavio korist u vidu protupravnog zapošljavanja u JKP ”Čistoća” d.o.o. Cazin i svih prava i privilegija koje proizlaze iz takvog radnog odnosa.

Nakon potvrđivanja optužnice, u narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji od strane Općinskog suda u Bihaću, saopćeno je iz Tužilaštva USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version