Connect with us

CRNA HRONIKA

Jablanica: Muškarac fotografisao i snimao maloljetnike pa pokazivao drugima

Objavljeno

na datum

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona su proveli operativno-taktičku akciju „Anonymous“ na području općine Jablanica.

Naime, akcija je izvedena zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Neovlašteno optičko snimanje“ iz člana 189. stav 3., a u vezi sa članom 29. „Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH“.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Tom prilikom jedno lice je uhapšeno, inicijala A.D. (1995) iz Jablanice, pronađen je i mobilni telefon koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.

Lice lišeno slobode se sumnjiči da je posjedovalo i prikazivalo fotografije i video zapise maloljetne osobe i djelilo drugim osobama, te je na osnovu spola vršio nasilje i seksualno uznemiravanje kojim djelom je ugrozio mir, duševno zdravlje i tjelesni integritet maloljetne osobe.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom toku predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz FUP-a.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

CRNA HRONIKA

VIDEO – Policija otkrila zašto je muškarac u Brčkom šetao trgom noseći pušku

Objavljeno

na datum

Administator

Četrdesetsedmogodišnji G.S. muškarac je koji je sinoć kroz Brčko šetao sa automatskom puškom. Policija je objavila detalje cjelokupnog događaja, kao i razloge ovakvog čina.

Kako je navedeno iz Policije Brčko distrikta, njihovi službenici su sinoć oko 20 sati zaprimili više prijava da se u ulici Bosne Srebrene ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru grada nalazi nepoznata muška osoba koja je sa puškom u ruci ušla u ugostiteljski objekat i tražila određenu osobu. Nakon što je nije pronašao udaljio se u pravcu gradskog parka.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“O navedenom događaju su odmah upoznati svi policijski službenici na terenu, izvršene potrebne provjere i prikupljene informacije o izvršiocu, koji je u veoma kratkom roku pronađen i lišen slobode, a radi se o G.S. rođenom 1975. godine u Brčkom gdje je i nastanjen”, naveli su iz brčanske policije.

Na mjestu događaja izvršen je uviđaj te su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta preduzete druge radnje dokazivanja tokom kojih je pronađena automatska puška i pripadajuća municija, kao i utvrđen vjerovatni motiv postupanja izvršioca.

Preduzetim istražnim radnjama utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Identifikovana osoba koja je oštetila službeno vozilo kabineta predsjednice RS-a

Objavljeno

na datum

Administator

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je identifikovana osoba koje je u Mostaru napala i oštetila službeno vozilo kabineta predsjednice RS-a Željke Cvijanović.

On je naveo da je osoba, koju je identifikovala policija Hercegovačko-neretvanskog kantona, odranije poznata policijskim organima, te da će biti procesuirano u skladu sa zakonom.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Lukač je rekao novinarima u Banjoj Luci da je nepoznata osoba službenom automobilu prepriječila put, izašla iz vozila i otkinula rotaciju.

On je dodao da vozilo koje je napadnuto nije bilo u pratnji predsjednika RS-a Željke Cvijanović, odnosno da nije riječ o koloni vozila.

“Riječ je o automobilu koji se inače koristi za pratnju predsjednika RS-a, ali je ovog puta samostalno, pod rotacijom, vozilo mnogo ranije na mjesto gdje predsjednik treba da stigne”, pojasnio je Lukač.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

GP BiH: Spriječeno krijumčarenje 30 turskih državljana

Objavljeno

na datum

Administator

Pripadnici Postrojbe granične policije Orašje, 3. kolovoza 2022. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac, spriječili su krijumčarenje 30 turskih državljana.

Naime, državljanin RH je pokušao, u tovarnom prostoru svog teretnog motornog vozila, nezakonito prebaciti preko državne granice državljane Turske koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit prelazak granice, u namjeri pribavljanja za sebe nezakonite imovinske koristi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvu BiH je podneseno izvješće o izvršenom kaznenom djelu „Krijumčarenje ljudi“ iz članka 189. KZ BiH protiv navedenog RH državljanina, saopćeno je iz GP BiH.

Rad na predmetu se nastavlja.

Foto: GP BiH

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu