MAGAZIN

VIDEO – Pogledajte tučnjavu MMA trenera i kengura, Australac nakon šest minuta doživio teške povrede

Objavljeno

na datum

Bivši bokser i MMA trener Cliff Des našao se u neobičnom problemu jer je bio prinuđen na tučnjavu protiv kengura, a na kraju se uvjerio koliko je ova životinja zapravo snažna i kakve sve posljedice može nanijeti čovjeku.

Des je, očekivano, na kraju izvukao deblji kraj i doživio teške povrede, a u intervju za američke medije je opisao šta se tačno desilo i kako je došlo do tučnjave s ovom životinjom.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kako je istakao, kengur je pokušao napasti njegove pse i kada ih je on pokušao spasiti, došlo je do sukoba koji je trajao čak šest minuta.

“Želio sam zaštititi svoje pse i otjerati kengura iz dvorišta, ali on je umjesto toga počeo boksati sa mnom. Pokušao sam ga udariti štapom, no on se brzo slomio, a zatim me uhvatio i nanio mi povrede glave i ruke. Ugrizao me za prst, a ja se nisam mogao previše boriti jer je on imao ogromne i oštre kandže”, rekao je Des.

Tamošnji mediji navode da susreti kengura i ljudi nisu rijetki, a da spomenute životinje napadaju ljude tek u onom trenutku kada se osjećaju ugroženo, što je bio slučaj u ovom primjeru.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

U fokusu

Exit mobile version