CRNA HRONIKA

Graničnom policajcu pet mjeseci zatvora zbog primanja 50 eura mita

Objavljeno

na datum

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je danas, 2.6.2022. godine, presudu u predmetu Mile Lukić kojom je optuženi Mile Lukić oglašen krivim što je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Sud je optuženom izrekao kaznu zatvora u trajanju od pet (5) mjeseci. Na osnovu člana 110, 111. i člana 217. stav 4. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH) od optuženog se oduzima imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela – novac u iznosu od 50 EUR koji je optuženi dužan uplatiti u korist budžeta Bosne i Hercegovine u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude.

Optuženi Mile Lukić kriv je što je 16.6.2021. godine na Međunarodnom graničnom prelazu Brod vršeći kontrolu na ulazu u Bosnu i Hercegovinu iz Republike Hrvatske, u svojstvu službene osobe u institucijama BiH, kao policijski službenik Granične policije BiH, zahtijevao i primio dar u iznosu od 50 EUR da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti, saopćeno je iz Suda BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version