Connect with us

CAZIN

Cazin: Komšije napravile kuću 90-postotnom invalidu Emilu Hadžiću

Objavljeno

na datum

Donedavno je Emil Hadžić iz Gornje Barske živio u iznimno teškim uvjetima što je bio razlog da njegove komšije pokrenu akciju za izgradnju nove kuće. Akcija je uspješno okončana i Emil sada ima uvjete za život dostojan čovjeka.

Ključevi od nove kuće a u njoj svi neophodni uvjeti za život dostojan čovjeka donedavno su Emilu Hadžiću iz Gornje Barske bili samo san. Život ga nije mazio – odrastanje bez roditeljske brige i ljubavi, školovanje u kojem je bio uspješan, a potom teška bolest koja mu je donijela 90-postotni invaliditet.

Emilu a i dobrim ljudima koji su dali podršku akciji puno je pomogao i Emilov dajdža Bećo Bašić. Opterećen Emilovom sudbinom, sretan zbog nove kuće koja će mu osigurati uvjete dostojne čovjeka. Među onima koji su akciju organizirali i koordinirali su i Mustafa Hadžić i Said Nuhanović, te tadašnji povjerenik MZ Skokovi Elvir Gabeljić. Danas – svi ponosni zbog uspješno okončane akcije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući Safetu i Šehizi Nuhanović, koji trenutno rade u Norveškoj i koji su među prvima učestvovali u akciji, te brojnim drugim ljudima dobre volje, Emil sada ima kvalitetnije uvjete za život.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CAZIN

Cazin: U nastavku istrage pronađeni novi zasadi “Cannabis sative L”

Objavljeno

na datum

Administator

U nastavku istražnih radnji vezano za krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ kojom prilikom su dana 25.09.2023 godine dva lica lišena slobode te sprovedena Kantonalnom tužiocu na dalje postupanje, pripadnici Sektora kriminalističke policije su na području naselja Šturlić odnosno farme purana u mjestu Crnaja, izvršili pretres hale broj jedan i u istoj pronašli četiri stabljike zeljaste biljke te u hali broj dva tri stabljike zeljaste biljke koje svojim izgledom asociraju na „Cannabis sativa L“. Navedene biljke su uklonjene, a istraga po ovim predmetima se nastavlja.

Također istog dana 28.09.2023 godine, na osnovu saglasnosti dežurnog Kantonalnog tužioca i naredbe Sudije za prethodni postupak Općinskog suda Cazin, inspektori Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres porodične kuće, pratećih objekata i vozila u vlasništvu DŽ. M. rođen 1999 godine iz naselja Šturlićka Platnica. Pretresom je pronađena jedna automatska puška M-56 sa dva pripadajuća okvira za metke.

Nad navedenim lice je zavedena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija”,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

CAZIN

FOTO – Cazin: Policija USK pronašla i oduzela drogu i automatsku pušku

Objavljeno

na datum

Administator

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja i Naredbe Općinskog suda Cazin inspektori Sektora krimnalističke policije izvršili su pretres porodičnih kuća, pratećih objekata i vozila vlasništvo dva lica J. A. rođen 2001 godine iz mjesta Crnaja i Č. E. rođen 1994 godine iz mjesta Crnaja. Tom prilikom pronađene su 22 stabljike biljne vrste koja izgledom asocira na „cannabis sativu L“ i neutvrđena količina zeljaste materije koja izgledom asocira na opojno sredstvo „marihauna“, kao i automatska puška.

Navedena lica su lišena slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 238 i 371 KZ FBiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“. Dana 26.09.2023. godine u 15,00 sati navedena lica su sprovedena kantonalnom tužiocu na dalje postupanje,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

CAZIN

FOTO – Bosanski biser: Stiglo proljeće na Ostrožac

Objavljeno

na datum

Administator

Stiglo je proljeće na Ostrožac – bedem Krajine i Bosne! Skulpture iznad kojih se uzdižu kule i bedemi, stari grad Ostrožac čine jednim od bisera bh. kulturno – historijskog naslijeđa.

Pravi proljetni dan, behar, cvrkut ptica, idealno za odmor duha i tijela. Ni ulaz u stari grad nije skup.

Ulaznica za odrasle je 4 KM, a za djecu 2 KM. Treba reći da je ovo nacionalni spomenik koji se sastoji od srednjovjekovne utvrde, utvrde iz Osmanskog perioda, dvorca Lothara von Berksa iz zbirke skulptura koja se nalazi u prirodnom okruženju Starog grada.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kompleks je podijeljen na sjeverni dio u kojem se nalazi Srednjovjekovni grad, središnji dio – Dvor I sa tabijama i bedemima i južni dio – dvirac Lothara Berksa sa sahat kulom.

Stari grad Ostrožac predstavlja jedan od većih utvrđenih gradova u BiH, kojeg odlikuje očuvanost svih faza razvoja od srednjeg vijeka, preko osmanskog perioda pa do grada rezidencijalnog karaktera u Austro – Ugarskom periodu.

Pogledajte galeriju fotografija.

Foto: Evelin Trako

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu