BOSNA I HERCEGOVINA

Sarajevo dobija ulicu koja će nositi ime generala Mehmeda Alagića

Objavljeno

na datum

Skupština Kantona Sarajevo danas je donijela odluku kojom će se novoformirana ulica u naselju Nova Otoka u općini Novi Grad zvati ulica “Generala Mehmeda Alagića”.

“Tokom agresije na BiH, general Alagić je bio komandant Trećeg i Sedmog korpusa Armije RBiH. Ostat će upamćen po akcijama oslobađanja Vlašića, Kupresa, Donjeg Vakufa i Sanskog Mosta. Preminuo je 07. marta 2003. godine i sahranjen u rodnim Fajtovcima kod Sanskog Mosta”, navodi se u saopćenju.

Odluka je donesena na prijedlog Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS i na osnovu zaključka Općinskog vijeća Novi Grad.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Skupština KS je donijela Odluku i da se naselje u općini Novi Grad, koje se nalazi u ulici Safeta Zajke od broja 128 do broja 176, zove “Mala mahala”.

Također, na prijedlog nadležne skupštinske komisije i na osnovu zaključka Općinskog vijeća Stari Grad, donesena je Odluka da se prostor koji se nalazi iznad podzemne garaže u ulice Avdage Šahinagića, na području općine Stari Grad, nazove „Trg Prve brigade policije“.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version