Connect with us

SANSKI MOST

Preminuo mališan Ajman Kahrimanović iz Sanskog Mosta

Objavljeno

na datum

Ajman Kahrimanović, dječak čija je sestra blizankinja Ajna nedavno pobijedila leukemiju i tako poslala jednu lijepu priču, preminuo je, a ovu vijest potvrdili su njegovi roditelji putem Facebooka.

“Dragi naš Ajman. Otišao si na bolji svijet. Ostala je tuga i bol za tobom. Inna Lillahi we Inna ilejhi Radž'iun. Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo”, napisala je Nermina Kahrimanović.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo da je Ajna bolovala od leukemije, ali je na kraju je i pobijedila. Zbog njenog liječenja, ova porodica se preselila iz Sanskog Mosta u Sarajevo.

Ajnin blizanac i prije nekoliko godina nije dobro, kada je ova porodica za Anadoliju rekla da su upravo zbog njega ostali na liječenju u Sarajevu. On je bolovao od Battenove bolesti.

“Ajman ne može da hoda, ne može da priča, ne može ništa. Vezan je za krevet. Tu smo ja i muž koji vodimo brigu o njemu, borimo se iz dana u dan. Teško jeste, ali mora se dalje”, ispričala je prošle godine Nermina za Federalnu televiziju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Mnogi poznanici i prijatelji ove porodice se opraštaju od ovog mališana.

“Ajman je otišao na bolji svijet, gdje ga više ništa neće boliti, a boljelo ga je svaki dan. Sada je došlo vrijeme da se odmori od borbe. Neka mu je rahmet lijepoj duši i njemu i njegovom djedu”, napisao je jedan od njih.

Redakcija portala Uskinfo.ba izražava saučešće porodici Kahrimanović.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

SANSKI MOST

SIPA u Sanskom Mostu pronašla opremu za proizvodnju skanka i uhapsila jednu osobu

Objavljeno

na datum

Administator

Hapšenje

Jedna osoba uhapšena je danas po naredbi Opštinskog suda u Sanskom Mostu zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Pripadnici SIPA-e su na području općine Sanski Most pretresli jedan objekat i pronašli improvizovanu laboratoriju sa pripadajućom kompletnom opremom za proizvodnju skanka, šest stabljika marihuane i hemijska sredstva za uzgoj biljaka.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U ovoj akciji kodnog naziva “Mikro”, pronađena je i oprema za instalisanje najmanje još jedne laboratorije za proizvodnju skanka.

Uhapšena osoba je privedena u prostorije Regionalne kancelarije Banja Luka, gdje će biti izvršena kriminalistička obrada.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

SANSKI MOST

VIDEO – Demolirao inventar radnje u Sanskom Mostu zbog pokvarenog usisivača

Objavljeno

na datum

Administator

Društvenim mrežama kruži video koji je snimljen u jednom prodajnom centru u Sanskom Mostu. Nezadovoljni kupac usisivača razbio je usisivač, ali i inventar radnje jer, kako tvrdi, nisu mu htjeli vratiti novac koji je tražio zbog neispravnog usisivača ili zamijeniti za ispravan.

“Došao sam ljudski da riješimo. Ja odavde ne ide, ili hoću pare ili usisivač“, rekao je na početku.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nakon kraće prepirke sa radnicima prodajnog mjesta i izgubljenog strpljenja, polupao je svoj usisivač, ali i inventar radnje.

“Neću da me iko više pravi budalom. Ne interesuje me. Svi su tu papiri. Hoću pare ili drugi usisivač. Samo mi to reci. Sigurno? Ovo je usisivač koji sam ja kupio. Jesam li ga ja kupio? Jel ovo treba? Ne treba vam policija”, govorio je muškarac.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

SANSKI MOST

VIDEO – Opća bolnica u Sanskom Mostu se suočava s velikim poteškoćama

Objavljeno

na datum

Administator

sanski most

Opća bolnica u Sanskom Mostu se od početka rada suočava s velikim poteškoćama. Financijski problemi godinama opterećuju ovu zdravstvenu ustanovu, a njeni zaposlenici su ujedno i najslabije plaćeni radnici u zdravstvu u Federaciji.

Manjak ljekara, s jedne, i nedovoljno sredstava u budžetu, s druge strane. U tome se ogledaju problemi Opće bolnice u Sanskom Mostu čiji su radnici jedini kod kojih se ne primjenjuje kolektivni ugovor. Uz to danas imaju tek 12 ljekara na raspolaganju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

MUSTAFA AVDAGIĆ, direktor Opće bolnice Sanski Most

“Imamo niže plate nego svi zdravstveni radnici u Federaciji BiH, zbog toga što nemamo platu po kolektivnom ugovoru, nemamo topli obrok, a glavni razlog je nerazumijevanje Zavoda zdravstvenog osiguranja za naš status. To više nije nešto neprepoznato, prepoznato je, ali neće da se ta situacija riješi”.

U Općoj bolnici, dakle, krivicu za aktuelno stanje adresiraju na Zavod zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona, smatrajući da imaju uvjete za veću tranšu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

MUSTAFA AVDAGIĆ, direktor Opće bolnice Sanski Most

“Odgovor je takav da nam sve priznaju što kažemo, pa onda to ne implementraju. Od 2011. ,gdje su nam priznata dva tima kirugije i ginekologije, internog, pedijatrije i anestezije, pa do svake godine u narativnom dijelu ugovora to piše, u financijskom se nažalost ne ispoštuje”.

JASMIN HUSETIĆ, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja USK

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Stvarna statistika nam ukazuje na nešto drugo. Generalno, u posljednjih 10 godina imamo 35.000 osiguranika manje i obračun financijskih troškova govori nam drugačije, da se ne pojavljuje broj usluga kako to navode u Općoj bolnici Sanski Most”.

Opća bolnica u Sanskom Mostu pruža zdravstvene usluge tercijarnog nivoa za osiguranike ove i općine Ključ. U vezi sa funkcioniranjem ove ustanove, resorni ministar nije optimističan.

MURIS HALKIĆ, ministar zdravstva Unsko-sanskog kantona

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Zamislite da ljekar ide u Sanski Most za mizernu platu, nema stimulacije i volje da se tamo zaposli. Pitanje je i kada će dobiti specijalizaciju jer to finansiraju zdravstvene ustanove. Bez dobre baze mladih ljekara ja sam pesimsta za i funkcionisanje te ustanove”.

U sanskoj bolnici kažu kako su proteklu godinu, ipak, uspješno okončali. Ponajviše zahvaljujući vlastitim odricanjima. Iz istih razloga zaposlenici ne dobijaju naknade za tople obroke i regrese i hrane se u zajedničkoj menzi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu